Samoživitelka a dítě se zdravotními problémy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše: Více
Absolutne se tehdejsi vlady nezastavam, ale ze by nkomu znicila za Covidu zivot? Byla to nova nmoc na kterou ze zacatku nebyla vakcina a ktera i po x letech nechala nasledky, znala sem hodne lidi kteri na to zemreli. Ja sama, jinak zdrava, zadne problemy s dychanim, jsem to malem neudejchala..ja k te nemoci mam hodne velky respekt, uzavrel se cely svet. Za tvuj spatny asi vlada nemuze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Táhnout vše sama je cesta do pekel. Přestaň řešit svého ex, to ti nepomůže. Tvým reálným krokem může být příspěvek na péči. Na diagnózy, které jsi napsala minimálně 1. stupeň 4.900,–, ale spíš druhý 8.200,– také si můžeš zažádat o mobilitu 900,– + tvůj plat a alimenty. Nevím kam chodí dítě do školky, ale u speciálních školek bývají někdy i stacionáře nebo odlehčovací služby, které pomůžou. Nakontaktovala bych se i na skupinu rodičů, co mají děti se stejnou diagnózou, mají své kluby pořádají výlety, jezdí na různé akce. Pokud se zapojíš nebudeš se až tak cítit sama a získáš nové kamarády/kamarádky, nikdo nebude řešit, že máš jiné dítě, jiní tam budou všichni, s rodinama si vyměníš zkušenosti a dostaneš spoustu tipů jak dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lilith1 píše: Více
Co za tohle chceš, klíčenku? Chlap byl prostě slabé kus a celý to nezvládl a utekl od problémů. To ji je ale teď prd platný, co ty píšeš, možná když nemáš pro matky co to maji tezky kus vlídneho slova, tak pokračuj dal a neříkej nic
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale ta to vlada prece nemuze. Za to si muze tvuj ex sam. Je to slaboch. Jak to, ze ti ani nikdo z rodiny nepomohl, a nepomaha? Ani pratele?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, přestaň to hazet na vladu, holt se partner nepovedl a dite neni zdravé, což chápu, ze mas náročné a rikas si proc zrovna ty, ale tuhle vladu fakt nusim, tak za toto opravdu nemůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenom poznámka - tvůj muž nezačal pít kvůli vládě, ale kvůli krizi a protože k závislostem měl dědičné sklony.
Kdyby nebyl covid, projevilo by se to u něj v jiné krizi - dříve nebo později.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus se obrátit na organizace pomoci rodin autistů, sdílené problémy se snášejí lepe, ale zkusila bych na fb třeba skupiny s podobným zaměřením. Protože tam budou spis lidi, co ti rozumí než tady.
To, že za alkohlismus tvého ex muže vláda, je za mě hloupost, ale to si tu určitě přečteš ještě 100×.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vláda z exmanžela žádného alkoholika neudělala. Udělal ho ze sebe on. A hlavně tedy měl by to řešit on. ![]()
Jinak mi je to líto, nemáš to jednoduché. Mě napadá na pomoc nadace Ag. rofert například.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše: Více
Vždyť má pravdu, za to nemuze vláda. To by musela chlastat celá republika.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to neni, ale nehazim zodpovednost na Covid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždyť má pravdu … ![]()
Vláda za něčí zpackanej život fakt nemůže. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáš to jednoduchý, ale je na čase přestat hledat chyby vsude kolem sebe a litovat se. Je treba se zvednout a začít neco delat. PnP jsi zkoušela? Mala pomoc by to jiste byla. A začnete docházet do nejake nadace, my ted chodíme se synem a je to super. Jednak potkáš rodice, co řeší to stejne, co ty. Pak taky nikdo nekouká divně, protoze tam jsou vsechny deti stejne a vsechny stejne prijimane. Nadace porada krouzky i zdarma, maji spoustu akcí i jiných možností a umi i poradit. Fakt doporucuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku Děkuji máme PNP 1.stupeň, druhý utekl o jeden bod. Podala jsem odvolání a zatím nic. Jezdíme dopravou psychiatr, psycholog, neurolog, logoped, rána péče. Už to fyzicky a psychicky nedávám. Jsem na vše sama, spíš se potřebuju podělit o tu péči o dítě, ta mě vysává nejvíc. On je hodně vzteklý, hysterický má léky proti záchvatům. Rodina se s tím nesmířila, že je takový a kvůli jeho chování a záchvatům ho hlídat odmítají. Nikdo ho nechce hlídat. Ex si žije svobodný život a je mu dítě jedno. Hlavně, že to odprdne matka a až se složím a skončím ve špitále, nemám k tomu daleko, tak nikdo se o dítě nepostará a skončí v děcáku.
- Citovat
- Upravit
@arinecka píše: Více
Vláda nemůže? Aha, já jsem pochopila, že za všechno na světě může Babiš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky/tatínci, ti co jste s dětmi sami, jak vše zvládáte? Už to bude rok, co jsme sami já a školkové dítě (autismus, epilepsie), jeho otec se o dítě nestará, nepečuje, dělá, že neexistuje. Dokonce na něj neplatí, až jsem to musela vyřešit soudní exekucí na jeho plat, jinak by nám nedal ani korunu. Jak to všechno začalo? Po deseti letech vztahu jsme oba chtěli dítě, vše bylo v pohodě, pak začal v době těhotenství covid a ty vládní zákazy a muž začal hodně pít alkohol, cítil se omezeně kvůli vládě a jejím zákazům, že se nikam nesmělo až během pár měsíců začal být závislí na alkoholu, to už dítko dávno bylo na světě. A dítko mělo zdravotní komplikace ne při těhotenství, ale po roce života, opakované záchvaty, pak se zjistil i autismus, to muž ještě víc pil alkohol až to rostlo do násilí na mě a dítěti, psychický každý den, občas fyzický, ekonomický, sociální. Nikdo nepomohl, ani rodina a já musela počkat až dítko vezmou do školky a budu mít práci, abych se mohla od nej odstěhovat. Museli jsme až do azylaku a teď jsme v nájemním bytě. A ano nevěděla jsem to dřív, co se z něj z muže stane. Alkoholik dřív nebyl, co si budeme povídat, tak díky vládě s tím covidem, spousta lidí zničila jejich životy. Ty zákazy atd. A hold lidi se mění a to samé vás změní i zdravotní stav dítěte. Pak člověk jen od muže poslouchá, že to byla chyba mít dítě. A ne, v těhotenství vám neřeknou, že to dítě bude mít autismus a epilepsii. A těhotenství bylo bez komplikací. Hold nikdo není dokonalí. Otec dítě x měsíců neviděl ani nechce. Takže vše tahnu sama a bez podpory rodiny, přátel prostě bez nikoho i když cítím, že zdraví mi už dost selhává. Tak se držte.