Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, za jak dlouho se vám dostavila mrcha, při stříkání synarelu, při dlouhém protokolu? ![]()
SYNAREL TI ZASTAVÍ MENSTRUACI NE..?ja ho beru a nemenstruuji ale mam umely prechod..on ti zablokuje tvorbu pohlavnich hormonu ne?
Holky, můžu se zeptat kolik Vám je let?
Rozumím tomu správně,že Synarel způsobí umělý přechod a menstruace již pak není?
Ja jsem mela synarel zaroven ze stimulaci
Do nakeho 10 dne,potom uz ne… ![]()
mě je 24 po operaci endmoetriozy prechod mam uz 2mesíc synarelem ale budou mi je menit za silnejsí léky zmenila jsem lekare:))
synarel se podává při stimulaci umělého oplodnění, i v na krátký protokol i na dlouhý protokol
.
ja už vubec nevím jen vim ze muj lekar byl debil a uz jsem jinde!:D
já právě čekám na menzes, abych mohla začít stimulovat na ivf a mrcha zatím nikde, měla dorazit ve středu ![]()
Ahojky holky, zitra, tedy 22. DC mám začít se Synarelem a pak až dorazí mrcha, tak se stimulkou. Nevíte, za jak dlouho s ní mám počítat? Je to pro mě všechno nové, tak jsem z toho vyjukaná…Moc děkuji za reakce ![]()
@annagabriela Aha, tak to jsem teda zvědavá, kdy dorazí mně, už takhle mám dlouhý cykly až hrůza…
@lenk Jsem v tom nováček, takže neporadím, jaký je rozdíl…
@smiley1 díky za snahu
třeba se ještě někdo ozve. umělý zatím nepodstupujeme ale kdo ví co nás čeká. (protokol je dle mého: zápis-krátký by mohl mít 3 řádky a dlouhý 20, ale tady asi jde o něco jiného
)
@lenk
Stimulace dlouhým protokolem s GnRH analogy
Dlouhý protokol je zlatý standard stimulace v programu mimotělního oplodnění využívající kombinaci dvou druhů léků. Na začátku stimulace je aplikován lék sloužící k utlumení funkce vaječníků a následně je přidán lék, který vaječníky stimuluje. Tato metoda vykazuje velmi dobrou úspěšnost se ziskem dostatečného počtu vajíček. Bývá však častěji komplikována rozvojem ovariálního hyperstimulačního syndromu. Úspěšnost léčby je okolo 40% těhotenství na embryotransfer. Protokol je vhodný pro mladé ženy s dobrou rezervou vajíček. Není vhodný pro ženy se syndromem polycystických vaječníků (PCOS) ani pro ženy vyššího věku.
Stimulační protokol s antagonisty GnRH
Tento stimulační protokol je velmi komfortní, má nižší spotřebu stimulačních hormonů a léčba trvá kratší dobu (krátký protokol) než u protokolu dlouhého. Rovněž využívá kombinace dvou druhů léků. Zisk vajíček bývá dostatečný. Úspěšnost léčby je 35-40% těhotenství na embryotransfer. Je vhodný pro ženy s PCOS, starší ženy a pro ty, kde stimulace dlouhým protokolem nebyla úspěšná.
nebo tady
http://www.gest.cz/…_ivf_ivf.php?…
@annagabriela moc děkuju tak jsem to konečně pochopila. ![]()
vůbec je moře zkratek někdy přemýšlím jestli nezaložit téma jen na zkratky.