Neplodnost a kouření

524
25.5.11 15:05

neplodnost a kouření

Zdravím všechny dlouhodobé snažilky i štastné těhulky.
Už čtyři roky se snažíme s manželem o miminko, bohužel bez úspěchu, pořád se snažím najít na internetu co by nám pomohlo, bylinky, léčitelé atd. Kromě toho že mám nepravidelnou menstruaci, cyklus 32-40 dní tak mi ze všech testů a dvou laparek nezjistili žádný problém. Vzhledem k tomu, že kouřím, mě napadlo jestli to nemůže být tím, nemáte někdo zkušenost, že jste přestaly kouřit a srovnala se vám menstruace nebo ještě líp otěhotněly??? Potřebovala bych nějakou motivaci abych s tím praštila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
25.5.11 15:07

Nevim, jestli mi pomohlo to, ze jsem prestala kourit. Nicmene jsem otehotnela v dobe, kdy jsem zhubla dvacet kilo a je pravda, ze jsem v tu dobu moc nekourila :nevim:
Co si o tom mysli lekar?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
25.5.11 15:13

Takhle - jedna z naprosto prvních věcí, které ti každý doktor léčíčí neplodnost poradí, je přestat kouřit. Taky jeden z prvních dotazů při hledání příčin a stanovování diagnózy. Samozřejmě i kuřačky těhotněj bez problémů, ale při léčbě neplodnosti je to opravdu hodně negativní faktor. Nikdo ti neslíbí, že až přestaneš kouřit, zázračně otěhotníš, ale pravděpodobnost úspěšnosti léčby zvýšíš určitě. Držím palce! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
25.5.11 15:51

mně se to povedlo. ke konci srpna jsem přestala kouřit a v půlce září jsem otěhotněla :mrgreen: :mrgreen:
takže už nějakých 9 měsíců nekouřím :-) ale já byla jen občasný kuřák…

teď vážně - pokud se snažíš takhle dlouho otěhotnět, určitě bys s tím kouřením měla něco dělat, zvlášť pokud dáš víc jak 10 denně. A nejen s kouřením, chce to postupně upravit celý životní styl. Tzn. normální váha, vyvážené jídlo, sport… Na druhou stranu, velmi důležité je být v pohodě, takže občasná cigareta a sklenka alkoholu podle mě neškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.11 15:56

5 let jsme se snažili, z toho poslední 3 roky jsem nekouřila..a podařilo se, myslím, že kouření je fakt svinstvo..jsou holky co sice kouří a otěhotní buď hned nebo do roka..ale já bych řekla, že u koho je to přes rok by s tím měl fakt seknout..držím palce ať se zadaří :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
542
25.5.11 16:01

jj mám kamarádku co 10 let kouřila,pořád se vymlouvala že kouří z nervů, že jedině to ji uklidní. nemohla otěhotnět 4 roky, už pomalu myslela že je neplodná, pak ze zdravotních důvodů ze dne na den přestala kouřit, už se nesoustředila na svoji neplodnost a posedlost mít dítě, ale na svoje srdíčko,pač ji doktoři dost vystrašili no a po půl roce otěhotněla, zjistila to až ve 3 měsíci, nevěřila tomu do té chvíle než porodila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
25.5.11 16:14

to ted moje kamardka ma predčasný prechod je mladičká ale netvorí se ji vajíčka, kuřačka chodí kazdy mesíc na odber vajíček a zadne se nevytvářely nekolik let-a nekolik let ani se nezadarilo mít miminko, nyní 3týdny nekourí a pri odberu byly 2vajíčka!!!sice jedno bylo na prd a druhé nedozralé ale poprvé se ji vubec vytvorili!!takze jsem presvedčena ze cigarety muzou zpusobovat neplodnost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
25.5.11 16:17

Podle mně kouření nemá žádný vliv. Hulím jako fabrika a mám čtyři děti. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
25.5.11 16:23

Jo, Peggy, přesně takovejhle příspěvek jsem čekala… To je jak kdybys napsala, že furt přecházíš na červenou a ještě tě nepřejelo auto nebo že známá řídí zásadně pod vlivem a ještě ji nechytli policajti. Stát se může ledasco, pravděpodobnost je věc zajímavá, ale že kouření snižuje plodnost, je věc mnohokrát prokázaná. To, že existují výjimky (a v globálním měřítku je jich hromada) rozhodně neznamená, že to nemá žádný vliv, no a pokud už se někdo s neplodností potýká, absolvuje spousty nepříjemných vyšetření a procedur a investuje do toho desetitisíce, tvrdit mu, že to nemá žádný vliv, je blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.5.11 16:30

Asi budu za rejpalku, ale mě spíš překvapilo, že někdo, kdo se cíleně snaží o mimčo nepřestane kvuli tomu mrňouskovi kouřit 8-o :roll:
jinak souhlasím s ugluk, že vliv to mít určitě může…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
25.5.11 16:31
ugluk píše:
Jo, Peggy, přesně takovejhle příspěvek jsem čekala… To je jak kdybys napsala, že furt přecházíš na červenou a ještě tě nepřejelo auto nebo že známá řídí zásadně pod vlivem a ještě ji nechytli policajti. Stát se může ledasco, pravděpodobnost je věc zajímavá, ale že kouření snižuje plodnost, je věc mnohokrát prokázaná. To, že existují výjimky (a v globálním měřítku je jich hromada) rozhodně neznamená, že to nemá žádný vliv, no a pokud už se někdo s neplodností potýká, absolvuje spousty nepříjemných vyšetření a procedur a investuje do toho desetitisíce, tvrdit mu, že to nemá žádný vliv, je blbost.

Já jsem psala ,,podle mně,, na mně to žádný vliv nemá a manžel dokonce taky hulí jako komín a máme dvojčata. Přirozeně a na první pokus… :mrgreen:
Mně by spíše zajímalo, jak je to s tím očkováním proti chřipce a skvalenem, který omezuje ne-li ničí plodnost. Dělal někdy někdo nějakou statistiku kolik neplodných párů kteří mají problémy s otěhotněním je očkovaných??? :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
25.5.11 16:40

No, Peggy, možná bych v tomto přeci jen dala na názor odborníků zabývajících se plodností, zatím se mě, neplodné, všichni do jednoho okamžitě ptali - a kouříte?

Co se týče očkování proti chřipce, zatím veškeré informace, které se ke mně donesly, byly typu Jedna paní povídala, což neznamená, že tam souvislost není, jen že jsem se zatím se studií nesetkala. Naprostá většina neplodných, co znám, proti chřipce nikdy očkovaná nebyla. Já jo, jednou, ovšem až po několika letech neplodnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
25.5.11 16:45

No jestli to má vliv nebo nemá to mi tady fakt nezjistíme :lol: každopádně mě překvapuje, že někdo kdo nemůže otěhotnět kouří, v tomhle případě by to bylo první co bych udělala …kouřit přestala …jako motivace dobrý ne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
25.5.11 16:46
ugluk píše:
No, Peggy, možná bych v tomto přeci jen dala na názor odborníků zajímajících se plodností, zatím se mě, neplodné, všichni do jednoho okamžitě ptali - a kouříte?Co se týče očkování proti chřipce, zatím veškeré informace, které se ke mně donesly, byly typu Jedna paní povídala, což neznamená, že tam souvislost není, jen že jsem se zatím se studií nesetkala. Naprostá většina neplodných, co znám, proti chřipce nikdy očkovaná nebyla. Já jo, jednou, ovšem až po několika letech neplodnosti.

Ona taková studie ani neexistuje -veřejně, protože kdyby existovala tak by to byl velký průser.
Mně se zase dostala jedna ověřená informace od šéfa jedné farma firmy, že skvalen je dobrá věc na neplodnost a neplodnost přináší dobré zisky farma firmám… A nebudeme si nalhávat, že se okolo IVF netočí velké peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
25.5.11 17:02

Vždyť i na cigaretách je napsáno, že mohou negativně ovlivnit plodnost nebo tak nějak to tam je. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí