Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
už 3roky se snažíme o miminko.Všechny možné testy máme ok nedávno jsem byla na laparoskopii pro zjištění průchodnosti vejcovodů, dopadla dobře.Zajímalo by mě co nás asi teď čeká?Kdo máte zkušenosti, napište…Díky
U mě dopadla blbě, takže rovnou IVF… ale i tak bych navštívila některý CAR a zkonzultovala to s nimi.. Do ničeho tě tlačit nebudou, pokud nebudeš chtít… Možná pomůže jen podpora k ovulaci, nejčastěji Clostilbegyt
Držím palce. K.
Ahoj já už clostilbegyt brala a laparka dopadla dobře poslali mě na ni právě z caru…chtěla jsem jen vědět co mi doporučí
Ahoj, já si jdu domluvit termín laparoskopie příští týden. U mě to tedy vypadá na 1 neprůchodný vejcovod. Tak jsem taky zvědavá, co mě potom čeká ![]()
Btw. jak dlouho jsi byla při té laparoskopii celkem v nemocnici?
já jsem v úterý nastupovala ve středu šla na stůl a v pátek ráno domu.Strašně jsem se bála ale zjistila jsem že není čeho.Dopadla u mě dobře a teď čekám na konzultaci v car tak jsem chtěla vědět co mě čeká…hodně štěstí
Podle mě ti navrhnou IUI… to je první fáze, pokud máš vejcovody v pořádku… možná s minimální stimulací
Toho se neboj…
Simpanova - pokud se podvrdí neprůchodný vejcovod, tak si ho nech na 100% odstranit, může vypouštět tekutinu, která pak působí antiembryoticky, což zabraňuje uhnízdění embrya… Já to taky podepsala a byla fakt ráda, když mi to doktor nakonec řekl… Aspoň jsem na to nemusela znova ![]()
no to byla taky epizoda…nikdo se semnou nikdy nebavil jestli odstranit nebo ne a v nemocnici na mě najednou vybafli jo nebo ne ale nikdo mě neseznámil s možnostmi…byli na mě dost protivní v nemocnici nevěděla jsem co mám dělat…a chtěli rozhodnutí hned..tak jsem zavolala do caru a tam mi to vysvětlili…bylo to o nervy…teď už to vím…ale nebylo ani potřeba vejcovody mám úplně průchodné.
to je zase román co ![]()
ahoj…trošku pozdě, ale taky napíšu svou zkušenost a postup po laparo
. Laparo mi dopadla taky dobře. Snažili jsme se teda rok, když jsem šla na laparoskopii. Pak mi můj gyndař doporučil prášky Agnucaston ( http://www.lekarna-oaza.cz/…n-tbl-obd-30 )…co jsem četla příbalový leták, měly mimo jiné ulevit i psychicky. Mělo to spojitost se stresovým hormonem, ale přesně si to už nepamatuju. Je pravda, že jsem pak na to otěhotnění tak nemyslela a byla víc klidná. Za dva měsíce od začátku užívání jsem otěhotněla, ale nemůžu říct na 100%, že díky těm práškům…zeptej se na gyndě, jaké možnosti vidí tvůj gyndař a pak se rozhodni, co dál
držím palce ![]()
Ahoj,
děkuju ti za reakci v pondělí jsem objednaná do caru tak uvidíme co mi řeknou.Ale určitě se jich zeptám.Díky
Ahoj,
já také myslím, že Ti nejdřív navrhnou zkusit IUI a pokud by se i nadále nevedlo, potom nejspíš IVF. Pokud se ani IVF nedaří, dělá se genetické a imunologické vyšetření - postup záleží na konkrétním CAR.
ahoj sem tu novacek ani nevim jestli to pisu spravne ale chci se jen zeptat nedávno jsem byla na laparoskopii pro zjištění průchodnosti vejcovodů, dopadlo to spatne oba dva mi vzali tak ted nevim co bude dal chodim do polanky mohli byste mi poradit dik.. ![]()
ahoj Leni, tobě bohužel nezbývá nic jiného než IVF (jsem taky bez vejcovodů,takže vím, jaké to je)
před samotným IVF ale doporučuji mít vyšetřenou genetiku a imunitu, hlavně do té imunity se dr. moc nechce, ale pakliže je člověk odkázaný na IVF, tak je ho vážně zaptřebí, než se zbytečně vyplýtvají pokusy. Imunita na sperma či embryo se dá většinou přeléčit. A v CARu ti nic neřekli?
EE určitě jdi do IUI, evn. s clostíkem a uvidíš, pak se budeš rozhodovat co dál, držím palce ![]()
Ahoj Leni. Úplně souhlasím s Boriskou. Taky bych trvala na genetice a imunologii ještě před 1. IVF. Mně ho dělali po 2. neúspěšném pokusu a obojí dopadlo teda dobře. Ale pokud by tam něco našli, byla bych hodně naštvaná. Držím palce ![]()