Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to skoro rok co jsem se tohle od svého Dr. dozvěděla, že takové problémy budu muset při snažení řešit.
Dnes jsou to 2 roky co se s přítelem o miminko jakože pokoušíme a chtěli bychom, snažení ze začátku bylo dost na prd, protože jsme spolu nebydleli a měli to k sobě přes půlku republiky. Pak byla čtvrt roční odmlka, kdy jsem na to vůbec nemyslela a ted se začneme usilovně snažit. Tak by mě dotěšilo a podpořilo, kdybych se mohla s někým pobavit, at už se snažilkou nebo s někým kdo PCO má ![]()
Ahojky, takhle diskuze už je tu celkem rozjetá. Jmenuje se PCO - syndrom polycystických vaječníků. Jsme tam jak snažilky, tak těhulky, tak se k nám kdyžtak přidej.
ahoj měla jsem je taky, pořád problémy s menstruací, která nebyla třeba 2 měsíce, pak mě doktor poslal na laparku a udělali mi do nich dírky - drilling, měsíc po operaci jsem byla těhotná
. A dnes mám 14 m+síční dceru, těhotenství pohoda, porod taky. Rok po porodu jsem měla menstruaci pravidelnou, ale teď zase vynechání 2 měsíce, trochu se obávám, že je to tady znovu, tak uvidíme. Držím palce ať se to povede.
Ahoj, tak abych te podporila trosicku…rok jsem se s manzelem snazila o miminko, porad nic.Po roce mizjistili PCO a predepsali Clostribegyt…Po2 cyklech porad nic. zadna ovulace se nedostavila…pak jsem musela mesic vynechat aby mi neprestimulovali vajecniky.pak dalsi 2 cykli a zase nic…pote me obednali na laparoskopii.na Driling vajecniku…Hned 3 den po operaci dorazila ma prvni ovulace…ale z toho zase nic nebylo..pak zase 2 mesice na clostribegytu…stale nic…Pak do centra asist. reprod. Obednani az za 6 tydnu…prestala jsem blbnout a pocitat nake plodne ci neplodne dny a spis jsem premyslela jak to bude dal asi probihat…zacla jsem brat bylinku Kotvicnik…(podle me maly zazrak).po 6 tydnech kdyz jsem prisla do centra asist. reprodukce pri prvni vstupni prohlidce 12.5 nam bylo receno ze mam v jednom vajecniku folikul primo pred prasknutim…to bylo 9 den cyklu..takze dost brzo…Objednali me na genetiku, na hormonalni profil, spermiogram uz manzel mel…objednani zase na dalsi 2 mesice…Bohuzel, teda bohu dik uz to nestihnu…27.5 jsem zjistila ze cekame miminko…taqkze jsem otehotnela pez jakych koliv hormonu a bez jake koliv podpory se syndomem PCO…takze vsem drzim palce…Jednou to prijde…
Holky, ještě jsem se chtěla zeptat. Už jsem tu psala, že 3. měsíc beru gynprodyl (1 tbl. denně 17-26. DC)a piju kontryhelový čaje a DC je kolem 30 dní. Ted poslední měsíc byl cyklus 25 a MS trvala 5 dní, pak jeden den nic a ted už třetí den zase špiním (dnec 10 DC). Myslíte, že je to proto, že jsme si gynprodyl vzala o den déle a skončila o 2 dny dříve, jelikož jsem to dostala ve 25 DC, kdy jsme ho ještě měla užít?
Nikdy jsem se s tím nesetkala, i mi přijde že jsem nafouklá. Nemůže se jednat o ovulaci?
Dělala jsem test v 8DC (vím, že je to brzy, ale nevěděla jsem, proč zase špiním) a byl viditelný proužek, i když slabši. Nyní 10 DC - Děkuju moc!