Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
*Milé maminky,jsem snažilkou od října 2009. Dnes to na mě nějak všechno padlo,nevím s kým otom mluvit, protože když to vyprávím kamarádkám,tak mě nechápou, prý to mám vypustit z hlavy,ale copak to jde?Už jsme si i s manželem řekli,že na to ,,kašleme,, budto to přijde,nebo né…Ale vím,že ani jeden na to myslet nepřestáváme ![]()
Bohužel mám jeden problém,a myslím že na tom to všechno stojí…Co jsem vysadila antikoncepci,tak nemám menstruaci,musí mi jí ob měsíc vyvolávat a má gynekoložka,to nějak neřeší,prý jsem mladá a ta menses mi blbne,kvůli vysazení antikoncepce.Takže každý měsíc prožívám to samé,těhotenské testy,očekávání,zklamání…už jsem z toho skoro šílená, a když se konečně na mě usmálo štěstí a paní dokotrka mi konečně napsala doporučení do Pražského Genetu a já se objednala,tak jsem se z rodiných důvodů nemohla dostavit
: a ani nevím kdy se znovu objednám,chtěla bych co nejdříve,pokavad to půjde…
Jsem toho všeho nějak strašně plná,cítím se jak,když mám v hrudi tunu kamení,jak mě to všechno tíží.Mám doma ještě dcerku skoro 7 letou,která se na miminko těší s námi.Maminky,doufám,že můj příspěvek je snadno pochopitelný a není chaotický…moc se do diskuzí nezapojuji,ale dnes cítím že se potřebuji o své strasti podělit s někým, kdo prožívá to samé, že tady najdu ono pochopení…
Já bych si čekání na konzultaci zkrátila zjišťováním, zda vůbec probíhá nějaká ovulace, podle popisu zřejmě ne. Ale to ti mohla i tvoje gyndařka napsat prášky na podporu ovu, poslat tě na hormonální profil, partnera na spermiogram…
Do CAR se obědnej co nejdřív, tam už to bude o něčem úplně jiném, třeba fakt bude stačit popostrčit vaječníky k činnosti a bude vyřešeno ![]()
jak já tě chápu,my se snažíme od 2006,pár neúspěchů bylo a padá to na mě taky dost často
a řeči jako"nemysli na to"to bych vraždila
kdo nezažil nepochopí,že to prostě z hlavy vykopat nejde
jediný co ti můžu poradit tak je nevzdávat a bojovat
jednou se dočkáme všechny ![]()
Ahoj,je mi to moc líto.Nám se taky dlouho nedařilo tak chápu jak se cítíš.
Nechápu tvojí gandr.,že to něïjak neřeší.A dceru máš se stejným partnerem?Dělal ti vůbec hormonální profil?Nějdřív by ti měla srovnat cyklus hormonama aby jsi spontálně ovulovala.Je to běh na dlouhou trať.Já musela změnit gynekologa aby to začal nějak řešit
Nedivím se Ti, druhý rok snažení - to by každá přemítala horem dolem proč to nejde
Rozhodně si popovídej s partnerem, ale to asi děláš, že. Rozhodně bych změnila doktorku - když to nijak neřeší
A kolik Ti je let?? Jste s holčičkou kočandy! ![]()
Gladys píše:
Já bych si čekání na konzultaci zkrátila zjišťováním, zda vůbec probíhá nějaká ovulace, podle popisu zřejmě ne. Ale to ti mohla i tvoje gyndařka napsat prášky na podporu ovu, poslat tě na hormonální profil, partnera na spermiogram…
Do CAR se obědnej co nejdřív, tam už to bude o něčem úplně jiném, třeba fakt bude stačit popostrčit vaječníky k činnosti a bude vyřešeno
bojuji jak nejvíc to jde…i se snažím na to,tak často nemyslet,ale znáš to,potkáš kamarádku s kočárkem a je to zas v hlavě…Doufám,že se brzy dočkáme!!! ![]()
aleachiM píše:
bojuji jak nejvíc to jde…i se snažím na to,tak často nemyslet,ale znáš to,potkáš kamarádku s kočárkem a je to zas v hlavě…Doufám,že se brzy dočkáme!!!
Kočko,nechci ti brát iluze,ale bez MS a pořádného cyklu to asi nepůjde.Předem bych změnila gynekologa a s tím to začala řešit.Ale tvá gyndr. mi přijde padlá na halvu,že ti měsíc co měsíc píchá Agolutin a nenapíše hormony ![]()
verenika píše:
Ahoj,je mi to moc líto.Nám se taky dlouho nedařilo tak chápu jak se cítíš.
Nechápu tvojí gandr.,že to něïjak neřeší.A dceru máš se stejným partnerem?Dělal ti vůbec hormonální profil?Nějdřív by ti měla srovnat cyklus hormonama aby jsi spontálně ovulovala.Je to běh na dlouhou trať.Já musela změnit gynekologa aby to začal nějak řešit
S manželem jsme otom hodně mluvili první rok,ale ted nějak otom přestáváme mluvit…On si myslí,že je chyba ve mě,což má asi opravdu pravdu…
jsem 84 ročník , a manžel 79 . Doufám,že se dočkáme …
aleachiM píše:
bojuji jak nejvíc to jde…i se snažím na to,tak často nemyslet,ale znáš to,potkáš kamarádku s kočárkem a je to zas v hlavě…Doufám,že se brzy dočkáme!!!
jj,znám a nejhorší je,že jim to moc přeju,ale stydim se za to jak jim to vlastně hrozně závidím ![]()
hele s tou dr,já měla taky moc hodnou atd atd a ve finále už mě přestalo bavit to nic nedělání a říkání,vždyť se vám to povedlo tak o co jde??ale to že se nám nikdy nepodařilo přehoupnout 2 měsíce neřešila
tak jsem jí jednoduše obešla a šli jsme rovnou do CARu a tam si nechali všechno vyšetřit
rohlice píše:aleachiM píše:jj,znám a nejhorší je,že jim to moc přeju,ale stydim se za to jak jim to vlastně hrozně závidím
hele s tou dr,já měla taky moc hodnou atd atd a ve finále už mě přestalo bavit to nic nedělání a říkání,vždyť se vám to povedlo tak o co jde??ale to že se nám nikdy nepodařilo přehoupnout 2 měsíce neřešilatak jsem jí jednoduše obešla a šli jsme rovnou do CARu a tam si nechali všechno vyšetřit
a ty se divíš?? čápi k nám v zimě nelétají
![]()
aleachiM píše: říká se ,,přej a bude Ti přáno,, takže u mě to dopadá tak,že všem jsem přála, a oni ted mají kočárky a já pořád nic, tak si říkám,že mi asi nepřejí tak,jak jsem jim to přála asi já.Né,opravdu jim to přeji,ale jak říkáš, na druhou stranu jim to závidím a je mi moc líto, že toho maličkého špuntíka nemáme…No právě,to jsou ty ,,hodné,, doktorky… to je mi moc líto, že to máš takhle
!! A jak jsi na tom ted?
rohlice píše:aleachiM píše:jj,znám a nejhorší je,že jim to moc přeju,ale stydim se za to jak jim to vlastně hrozně závidím
hele s tou dr,já měla taky moc hodnou atd atd a ve finále už mě přestalo bavit to nic nedělání a říkání,vždyť se vám to povedlo tak o co jde??ale to že se nám nikdy nepodařilo přehoupnout 2 měsíce neřešilatak jsem jí jednoduše obešla a šli jsme rovnou do CARu a tam si nechali všechno vyšetřit
no teď
teď jsme si dali s příťou pauzu,protože máme za sebou 2 neúspěšný pokusy a jeden s mrazáčkama taky neúspěšnej a trochu blbý zkušenosti s CARem tak teď zkoušíme sami doma
objednala jsem si na doporučení holek tady Femigard ten je i na srovnání cyklu-jsou to jen bylinky no a gel na podporu početí
,byla tu na něj diskuse a po přečtení jsem si ho hned objednala a příťa ďobe MACU tak zkoušíme zkoušíme,třeba nám to pomůže,moc tomu nevěřím,ale zkusit se má všechno tak jsme do toho šli ![]()
ale jak ti psala Verenika,když nemáš pořádnej cyklus tak to asi jen tak nepůjde
o změně dr jsi nepřemýšlela?nebo si prostě nějaký vyšetření u ní vydupat?? ![]()