Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
jake mate zkusenosti s clostilbegytem?
Ja ho mam tento mesic poprve 3 tabletky za den 3.-7 den a dneska jsem 13dc mam velke bolesti podbrisku a zad.
Da se rici, co to znamena a kdy ovu prijde? Muj cyklus je 30 dni a ovu jsem mivala 20-22 dc, posune ji nejak klostik?
Diky za zkusenosti
Zuzka
Zuzko je tady spousta Clostík diskuzí, kde jsou holky, co ho právě teď užívají, stačí pohledat. Já ho brala 5 - 9.DC, ovulace přišla 17.DC a měla jsem při ní strašné tupé bolesti levého vaječníku. Ovulaci Clostík posunout může, mě ji naopak nastartoval krásně a vzhledem k mým předchozím cyklům i celkem brzy. Jinak s Clostíkem bys měla být pod dohledem lékaře, v polovině cyklu na UTZ. a tam by právě měly být vidět folíky (jak jsou velké, kolik jich je … apod.), píchá se potom injekce na prasknutí a přichází ovulace (já jí neměla, mě vajíčko prasklo samo). Pokud nechodíš na UTZ. nakup si OVU testy a měř BT, poznáš to podle toho i když já to spolehlivě poznala právě podle té bolesti a pak už neplodného bílého hlenu. BT jsem ale měřila vždy. Podařilo se nám hned napoprvé, déle jsem ho tedy nebrala. Jinak proč máš právě Clostík? Podle toho tvého cyklu máš spíš problém s krátkou luteální fází (ovulka 20 - 22DC, MS 30DC) a chtělo by spíš podpořit tohle.
Taky jsem ho brala 5-9DC jednu tabletku ráno, kdy přesně ovulace byla nevím (20,21DC asi), ale bolelo to strašně. Brala jsem jen jeden měsíc a hned zabral, výsledek vidíš dvojmo
Hodně štěstí. Jinak diskuzí je tu moooc ![]()
ahoj, waaau, tak to Ti doktor na zaciatok nasadil brutal davku.
dufam, ze Ta aspon objednal na ultrazvuk, lebo pri takej vysokej davke je riziko tvorenia cyst.
dal Ti k nemu aj nejaky progesteron?
nedal mi nic, na utz jsem byla a mam jit v pristim cyklu v pulce.rekl 14 dni pred ms
me boli hodne bricho a taky levy vajecnik
nie, clostil sa urcite nedavkuje podla vahy
aspon som teda o tom este nepocula. on posobi na hypofyzu v mozgu a ta nezalezi od telesnej hmotnosti.
asponze Ta zavolal na ten utz. tiez som brala clostil- ale len jednu tabletku denne- a dok mi zdoraznovala, ze keby som citila hocijaku bolest, ze k nej mam okamzite prist. clostil moze vyvolat OHSS.
a tento cyklus si bola na utz?
ahojki. neovulovala jsem, tak jsem ho taky mela na tri mesice. 5-9 DC. a ted cekame raraska ![]()
jj prohlidnul me nez mi ty tabletky napsal, rikal, ze to zkusime na 2 mesice a pak se uvidi. Ze se domluvime pristi mesic.
soldi píše:
nie, clostil sa urcite nedavkuje podla vahyaspon som teda o tom este nepocula. on posobi na hypofyzu v mozgu a ta nezalezi od telesnej hmotnosti.
asponze Ta zavolal na ten utz. tiez som brala clostil- ale len jednu tabletku denne- a dok mi zdoraznovala, ze keby som citila hocijaku bolest, ze k nej mam okamzite prist. clostil moze vyvolat OHSS.
a tento cyklus si bola na utz?