Počítá se špinění před MS do luteální fáze?

Anonymní
27.1.11 14:31

Počítá se špinění před MS do luteální fáze?

Holky mám na vás dotaz. Snažíme se asi 8 měsíců o druhé mimi. Po prvním porodu mám jiný cyklus, před samotnou menstruací špiním asi 4-5 dní. Ovulaci mám 18 - 19 DC a cyklus 26-28 dní. Pokud se špinění počítá už do MS, tak mám velice krátkou luteální fázi, proto mi nejde otěhotnět, a nebo se to špinění nepočítá do MS a je problém jinde. Prosím jak to je? K doktorovu jsem objednaná až za měsíc. Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6725
27.1.11 14:32

Jako začátek nového cyklu se vždy počítá až krvácení a ne špinění, takže nejspíš by se to i z tohohle pohledu mělo brát tak, že špinění se ještě do luteál. fáze počítá.
A těch 28 dní máš vč. toho špinění nebo vyloženě od MS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.11 14:34

Těch 28 dní je i s tím špiněním.

• Citovat
  • Upravit
6725
27.1.11 14:36

Takže bez špinění nějakých 32-33 dní? To by mělo být v pohodě ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.11 14:38

Já jsem si hodně hledala o té luteální fázi na netu a někde bylo, že to špinění se tam počítá, někde zase ne, že je to už MS. Tak nevím, asi budu muset počkat, co na to dr.

• Citovat
  • Upravit
28294
27.1.11 14:41

Špinění se do MS nepočítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6725
27.1.11 14:42

Taky by mě to zajímalo. Beru to čistě logicky. Že se špinění nepočítá za 1DC vím určitě, z toho odvozuju, že by špinění mělo patřit do původního cyklu.
Je ale fakt, že to špinění může mít nějaký důvod a chtělo by zkusit zjistit příčinu. Pak uvidíš, jestli je tvoje luteálka dost dlouhá nebo ne pro uhnízdění mimi.
Jinak moc držím palce, aby se brzy zadařilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
27.1.11 14:43

spinenie pred ms je sucastou lutealnej faze. spinenie v LF vacsinou signalizuje nejaky problem, najcastejsie s progesteron. nech Ti gyn urobi hormonalny profil- 3dc, 14dc a 22dc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.11 14:46

Holky díky moc. Nejhorší na tom je, že se snažíme 8 měs. a já blbec si měřím BT poslední 3 měs. Jsem to mohla dávno vědět a naklusat k dr a řešit to.

• Citovat
  • Upravit
17359
27.1.11 14:49

nemas graf BT?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.11 14:50

A když je teda to špinění součástí lut. f. a jak píše Soldi signalizuje to nějaký problém, je i přes to možné otěhotnět? Nebo je nutné nasadit léky?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.11 14:51

Soldi mám graf jenom na papíře

• Citovat
  • Upravit
17359
27.1.11 14:55

hmm, skoda, neda sa Ti ho aspon odfotit, z toho sa da vela usudit.

popravde, mame v teme par bab, ktore spinia v LF a este ani jedna z nich neotehotnela.

moze to byt problem so zltym telieskom- vyzivuje plod, takze jeho nedostatocna funkcia vlastne znemoznuje prosperitu tehotenstva. na to sa predpisuje progesteron- duphaston, alebo utrogestan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
27.1.11 14:56

Tak otěhotnění není nepravděpodobné, ale problém by to být mohl. Progesteron je důležitý k růstu udržení děložní sliznice, tj. aby se embryo mělo do čeho zavrtat. Pokud je jeho hladina nižší, což by mohlo signalizovat to špinění, tak by asi bylo vhodné léky nasadit.

Hele důležitý je, že máš aspoň ty tři grafy, ty už jsou vypovídající a dr. z toh něco vykoumá. Resp. jak píše Soldi bylo by na místě udělat hormonální profil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.11 15:01

Tak tady mám narychlo poslední graf, neúplný.

http://www.wunschkinder.net/…zanzeige.php?…

15.1. beru jako ovulaci, je to 18 DC (graf nemá začátek, skleroza)
23.1. jsem začala špinit, teď čekám MS

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí