Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
s přítelem se snažíme o mimi už něco málo přes rok a pořád nic. U lékaře jsem nebyla, jelikož to naše snažení není pravidelné. Spíše se nechráníme a sex máme nepravidelný. Nicméně, snažím své tělo na možné těhu připravovat neustále. Známá mi doporučila užívat pupalku a přítelovi selen zinek. Chtěla jsem se zeptat na Vaše zkušenosti, zda je dobré tyto vitamíny užívat, nebo se Vám osvědčilo něco jiného. O pupalce vůbec nic nevím.
Předem moc děkuji za Vaše reakce.
Soňa
Asi by to chtělo vyčíhat ovulaci a snažit se během ní co? Já snažení říkala úplně jíné frekvenci, než u vás. To mi spíš přijde, jak běžný stav než snažení ![]()
Pokud chceš nějakou přípravu tvého těla, tak určitě kyselinu listovou
. …pupalku beru na hubnutí - udržuje krevní tlak a cholesterol. Pak je na pleť a na cévy a na zmírňování potíží při menstruaci. Ale že by zvyšovala šanci na otěhotnění
to hodně ženský mezi sebou šíří, ale mezi její přední účinky se to neřadí ![]()
Pupalka - olej, je výborná na zmírnění obtíži předmenstruačního syndromu (mě to teda zabírá úžasně), je taky vhodná jako prevence cyst. Osobně ji uživám v kombinaci s vit. E. (nebolí mne pak prsa).
Nesmí se užívat v těhotenství.
Osobně bych asi zvolila jiné bylinky pro podporu těla k otěhotnění (doporučuji pročíst diskusi o Kontryhelu). A také úprava životosprávy - zdravě jíst, nekouřit a nepít, je důležité.
Selen, zinek + vit. C pro chlapa, který nemiluje zeleninu a ovoce, a příp. i kouří je ideální kombinace ![]()
Já brala pupalku na bolesti při menstruaci, taky v době snažení, ale že by nějak pomohla od bolestí natožpak k miminku to asi ne
. Já bych taky byla rozhodně na 100% pro kyselinu listovou, alespoň 400mcg
. A třeba nějakou bylinku jako je kontryhel na lepší sliznici či maliník na plodný hlen
.
A pro chlapy určitě vitamín E (prý aby byl účinný tak alespoň 400mg), Selen a Zinek
.
Jo jak píší holky, pupalka není na otěhotnění, ale vhodná při MS, já měla ten olej, ale jen co jsem ho ochutnala, tak se mi zvedl kurf
a už nikdy víc jsem neochutnala, dobrá je ta kyselina listová a hlídání ovulace, jinak se ti může stát, že timhle tempem se mimča nedočkáte.
Holky díky za odpovědi, já bohužel ovulaci na sobě nepoznám, takže to tak jenom střílím, kdy by to mohlo být. Teplota se mi měřit nechce, na hlenu to nepoznám… kontryhel jsem už používala, ale od té doby, co se mi úplně rozházel cyklus (asi po 3 měsících úžívání), už si netroufám. Taky jsem o té pupalce nikde nic nenašla, že by to nějak podporovalo otěhu, proto jsem se Vás chtěla zeptat na zkušenosti. No mám docela bolestivou MS, tak snad mi to trošku aspoň pomůže, ale jak píše Vendulák, tak asi moc ne ![]()
Taky jsem četla, že maliník podporuje plodný hlen, tak nevím… máte některá zkušenosti? Prozatím moc díky
Tak maliník snižuje krvácivost - proto se používá před porodem, aby zmírnil krvácení. Některé si myslí, že jim uleví při porodu, ale to je taky zcestně předávaná věc mezi ženskejma ![]()
Teda, kam na takový věci chodíš
.
Vycházejme z předpokladu, že ty ani partner nemáte nějaký závažnější zdravotní problém, který by v těhu bránil:
Pokud chceš otěhotnět tak se zamyslet, zda se fakt snažíte nebo ne
Psychika dělá dost. Pak by sex jednou za tři, čtyři dny měl stačit. Záleží, jak máš dlouhý cyklus - tak kolem jeho poloviny + - bývá ta ovulace(povětšinou).
Pokud chceš zkoušet nějakou bylinu, tak musíš počítat s tím, že když začíná léčit, tak může krátkodobě obtíže i zhoršit - to k tomu tvému rozházení cyklu. Některé holky to vystraší a řeknou si, že bylinky jsou na nic - hloupost, jen s tím prostě neumí a neznají svoje tělo, jak reaguje, nedají tomu dost času ![]()
Doporučuju brát tu kyselinu listovou. Na těhotenské vitamíny zapomeň, jen chemie.
Holky a muzu pupalku uzivat spolecne s laktobacily a leky na hypertenzi???