Jak to probíhá při IUI v porovnání s IVF?

3040
31.1.11 11:14

Jak to probíhá při iui v porovnání s IVF?

Ahoj holky, začínám si pohrávat s myšlenkou, že zkusíme iui. Jenomže nevím, co všechno tomu předchází. Je tam nutná dlouhodobá stimulace jako u IVF? Nebo je kratší? Co všechno se tam platí?
Spermiogram máme perfektní, já mám jen jeden neprůchodnej vejcovod. Druhej je ok. Ovulku mám taky. V CARu nám rovnou vnutili IVF (kvůli tomu vejcovodu), které se nevydařilo. Nechce se mi rvát do nich zase 35 tis.
Myslíte, nebo máte některá zkušenost, že je tam nějaká pravděpodobnost? Samo, u každého to je jiný, ale třeba jste měly problém, u kterého vám řekli, že jen IVF a ono se to povedlo při iui?

Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
31.1.11 11:20

IUI nic neni, bud se dava s hormonama nebo bez, ja mela 2× bez a jednou s clostikem, pak v den ovu proste manzel doda sperma, oni ho vycisti a zavedou a jede se domu, to zavedeni je jako normalni vysetreni, takze bez bolesti a trva asi 5 vterin
ja neplatila nic, protoze i clostik hradila pojistovna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
31.1.11 11:21

Ahoj,tak já měla šanci na IUI 5% a IVF 80%.Rozhodli jsme se zkusit nejdřív IUI.Stimulace léky byla 5 dní po ms.Po utz se rozhodlo, že je správný čas na zákrok.Ráno šel přítel dát sperma, cca za hodinu jsem šla já na sál, tam mi zavedli to zavedli trubičkou-nic nebylo cítit.Půl hodiny jsem musela ležet pak jsem šla normálně do práce.Po 12 dnech na testu // :mrgreen: Platili jsme 1.500.-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
31.1.11 11:21

jo a na IUI jsem byla 4X a prd a spermiogram byl ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
31.1.11 11:23
jizvíková píše:

Takže se povedlo až po IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
31.1.11 11:26

Mě totiž neskutečně ubíjí ta myšlenka: panebože, už máme penízky jen na dva pokusy IVF. Co pak? Myslím, že to mi na pozitivitě nepřidá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
31.1.11 11:28
lemaz píše:
jizvíková píše:

jj az ivf , pro me je iui na nic, je tp proste jako casovany styk, jem spermie se zavedou dal, takze maji zkracenou cestu,, nejprve jsem doufala, ale po tretim zklamani jsem to uz brala jen jako neco delani pri cekani na ivf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
31.1.11 11:28
lemaz píše:
Mě totiž neskutečně ubíjí ta myšlenka: panebože, už máme penízky jen na dva pokusy IVF. Co pak? Myslím, že to mi na pozitivitě nepřidá.

pokud bys šla na IUI a bylo to neúspěšné tak to bude taky na psychiku zátěž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
31.1.11 11:29
jizvíková píše:
lemaz píše:
jizvíková píše:
jj az ivf , pro me je iui na nic, je tp proste jako casovany styk, jem spermie se zavedou dal, takze maji zkracenou cestu,, nejprve jsem doufala, ale po tretim zklamani jsem to uz brala jen jako neco delani pri cekani na ivf

A prcka, co teď čekáš - to přišlo samo nebo také IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
31.1.11 11:29
lemaz píše:

jo, to me taky zralo, krome standartni prace jsem jeste vecer ucila cizince, abych mela na dalsi pokus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
31.1.11 11:30
Stensa píše:
lemaz píše:
pokud bys šla na IUI a bylo to neúspěšné tak to bude taky na psychiku zátěž

No, já už teď řeším hlavně finance. Při prvním IVF jsem myslela jen pozitivně. A? Nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
31.1.11 11:32

treti je omyl prirody :lol:
evidentne se neco ve mne tehotentsvim srovnalo, manzel tvrdi, ze tim brichem se roztahly trubky :lol: , doktor to nazval prostouchnutim :lol: otehotnela jsem omylem, nahodou… myslim ale, ze kdybychom chteli prirozene jeste dalsi, ze to po nejake dobe zas nepujde, proste se mi jen nastartovalo telo
no a co s tim mrazenym brachou, to teda nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2397
31.1.11 11:34

lemaz-IUI nestojí hříšný peníz-jsem po něm 6× a bohužel nic-taky jedna strana neprůchodná,jsem po |IVF,ale jako samoplátce,protože se mnou se již jaksi pojišťovna již nebaví........ :cert:Stálo mě to nekřesťanský balík-60 tisíc…

Příspěvek upraven 31.01.11 v 11:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
31.1.11 11:34
jizvíková píše:
treti je omyl prirody :lol:
evidentne se neco ve mne tehotentsvim srovnalo, manzel tvrdi, ze tim brichem se roztahly trubky :lol: , doktor to nazval prostouchnutim :lol: otehotnela jsem omylem, nahodou… myslim ale, ze kdybychom chteli prirozene jeste dalsi, ze to po nejake dobe zas nepujde, proste se mi jen nastartovalo telo
no a co s tim mrazenym brachou, to teda nevim

Tak za dva roky rozmrazit a čup tam s tím. Teda, budeš to mít těžký, ale závidím. Přeji hodně zdravíčka - vám všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
31.1.11 11:35
No, já už teď řeším hlavně finance. Při prvním IVF jsem myslela jen pozitivně. A? Nic.

ja si myslim, ze to moc v hlave neni, ze kecy o psychice jsou jen kecy… ze zenska Otehotni po adopci, to je spis materskyma hormonama…

jo a ja BYLA presvedcena, ze ivf nevyjde, ale fakt presvedcena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital