Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Úplně vlastní zkušenosti s tím nemám, ale četla jsem o tom. Opravdu to existuje a příznaky prý mohou být stejné jako u infarktu, jen nemají ten fatální konec, což je dobrá zpráva. Rozchod, krize ve vztahu jsou zátěžové situace a někdo se s nimi vyrovná hůř, někdo líp. Chce to čas a hodně trpělivosti.
Že jsi s ním něco měla, to myslíš tu delší pusu?
A z toho je na infarkt, jo? A jinak jste oba cajk?
Trochu mi to zavání citovou manipulací. V době, kdy se k vám nechtěl vrátit, musel počítat s tím, ze si můžete najít někoho jiného. Musí byt schopen nést následky svých rozhodnutí. Toto je jeden z nich. Nenechala bych se vmanipulovat do pocitu viny. Vrátili jste se k sobe, to je důležité, na pusu s jiným mužem můžete buď oba zapomenout nebo z toho dělat drama. Záleží, co on vlastně doopravdy chce.
A tys byla určitě v pohodě, když vás opustil jo? On určitě s nikým nic neměl… přestala bych ho řešit, ať si poradí, když je dospělý. Aspoň vidí, že tě nemá 100 % jistou.
Prý to existuje, nemám zkušenosti. Na každý pád jsi nic špatného (podle toho co píšeš) neprovedla i kdybys ve své puse neměla jen jeho jazyk.
Ahoj, dle mého jenom nedokáže skousnost to, že máš svou hlavu a všechno se netočí kolem něho. Jeho jistoty jsou rázem pryč. Nedokáže se s tím srovnat a pokud se v tom bude utápět, tak přijdou deprese, které už bude muset řešit s odborníkem.
Jaké byly důvody vašich hádek?
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli jste některá z vás byla ve stejným trápení jako já?
Kde bych začla, s přítelem jsme spolu nějaký ten rok, máme spolu dceru, v květnu jsme měli krizi, po dlouhých hádkách a rozešli jsme se, byli jsme od sebe něco přes měsíc, snažila jsem se ten vztah dát dohromady ale neměl zájem, furt jsem mu psala a prosila se o návrat. Nakonec jsem poznala jiného muže se kterým jsem byla párkrát venku a dali jsme si delší pusu, po měsíci a něco mi přítel napsal jestli si nepromluvime, dali jsme se dohromady ale přiznala jsem se že jsem měla něco s tím mužem, nedokáže se přes to přenést, má úzkostlive sgavy, bušení srdce, poti se a klepe se když si na to vzpomene, je jak tělo bez duše, ale nic mi nevyčítá. Vyčítá to spíš sobě, že kvůli svoji hrdosti to zašlo tak daleko ze jsem byla s jiným. Nevím si s ním rady, mám o nej strach, mám strach že se přes to nikdy nepřenese a že se mu kvůli tomu neco stane 😔
To není zlomené srdce, to je strach!!
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli jste některá z vás byla ve stejným trápení jako já?
Kde bych začla, s přítelem jsme spolu nějaký ten rok, máme spolu dceru, v květnu jsme měli krizi, po dlouhých hádkách a rozešli jsme se, byli jsme od sebe něco přes měsíc, snažila jsem se ten vztah dát dohromady ale neměl zájem, furt jsem mu psala a prosila se o návrat. Nakonec jsem poznala jiného muže se kterým jsem byla párkrát venku a dali jsme si delší pusu,po měsíci a něco mi přítel napsal jestli si nepromluvime, dali jsme se dohromady ale přiznala jsem se že jsem měla něco s tím mužem, nedokáže se přes to přenést, má úzkostlive sgavy, bušení srdce, poti se a klepe se když si na to vzpomene, je jak tělo bez duše, ale nic mi nevyčítá. Vyčítá to spíš sobě, že kvůli svoji hrdosti to zašlo tak daleko ze jsem byla s jiným. Nevím si s ním rady, mám o nej strach, mám strach že se přes to nikdy nepřenese a že se mu kvůli tomu neco stane 😔
Co je to delsi pusa?
Tys rodila v 15? Pochybuju, ze by tohle rekla dospela zenska ![]()
Ty projevy tveho pritele jsou vylozene muzskeho charakteru
. Me by se tim zprotivil, ale spis jde o to, ze te manipuluje ![]()
Já si teď bohužel procházím syndromem zlomeného srdce.Po rozchodu
Ano syndrom selhání zlomeného srdce existuje, je to něco jako selhání srdce, případně podobné infarktu. Příčina je nejasná, ale může to být nadměrným stresem např. rozvodem, rozchodem apod. Maminka to měla v 80 letech a byla 10 dnů hospitalizována v nemocnici.
Zajímalo by mě kolik vám je. A pokud to přítel nehraje a nemanipuluje s tebou potřebuje lékařské vyšetření…
Přítel by měl asi dospět a postavit se k tomu jako chlap. Kolik mu je?
Ty jsi nic špatného neudělala, měla jsi snahu váš vztah napravit, on nechtěl. Pusa není konec světa a ani nic, z čeho by se vyrovnaný chlap musel hroutit a mít bušení už srdce. ![]()
Asi bych pro jeho symptomy nehledala žádnou specifickou diagnózu. Zkrátka trpí úzkostí, protože má z něčeho strach. Patrně něco otřáslo jeho jistotami, něco nešlo tak, jak si představoval, nad něčím ztratil kontrolu.
Těžko ale říct, co to bylo, respektive mohlo to být více věcí dohromady. Určitě mezi ně patří i to, že zjistil, že v době, kdy Tě soustavně odmítal, respektive v „pauze“, která byla výsledkem jeho vůle a rozhodnutí, ses dokázala od něj odpoutat.
Navíc tyto symptomy může trochu přehrávat (vůči Tobě), aby v Tobě vzbudil pocit viny, ovšem za situaci, na jejímž vzniku a vývoji měl minimálně 50 % podíl. V tomto směru bych byla ostražitá a nenechala se vtáhnout do toho, že budu zprava zleva analyzovat, jestli má infarkt, úzkost, záchvat manipulace nebo jen hypochondrii.
Kde bych začla, s přítelem jsme spolu nějaký ten rok, máme spolu dceru, v květnu jsme měli krizi, po dlouhých hádkách a rozešli jsme se, byli jsme od sebe něco přes měsíc, snažila jsem se ten vztah dát dohromady ale neměl zájem, furt jsem mu psala a prosila se o návrat. Nakonec jsem poznala jiného muže se kterým jsem byla párkrát venku a dali jsme si delší pusu, po měsíci a něco mi přítel napsal jestli si nepromluvime, dali jsme se dohromady ale přiznala jsem se že jsem měla něco s tím mužem, nedokáže se přes to přenést, má úzkostlive sgavy, bušení srdce, poti se a klepe se když si na to vzpomene, je jak tělo bez duše, ale nic mi nevyčítá. Vyčítá to spíš sobě, že kvůli svoji hrdosti to zašlo tak daleko ze jsem byla s jiným. Nevím si s ním rady, mám o nej strach, mám strach že se přes to nikdy nepřenese a že se mu kvůli tomu neco stane 😔