Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Sabinka tomu se chci vyhnout. A kolik je tvé holčičce? Té mojí 11 měsíců tak to ještě jde nechá mě se tam podivat
@kikouš88 dětská doktorka. Ježíš 5×, chudák. No říkala že ji tam srostla trochu ta blanka
@Markétka90 pry je to geneticka vada a kdyz se to zacne objevovat, tak behem par dni to muze srust uplne kdyz neni dobra hygiena a neroztahuje se. u nas stacila nemoc, to proste nekoupu a hned se ji to zacalo objevovat. Ted uz rok zvladame bez pomoci lekarky, mala se naucila sama si ji roztahovat a poradne vymyvat. Hormony se pry ustaly az kolem 6teho roku.
Ja roztahovala pořád jen jsem to nedělala s tou stetickou. V pondělí to mám jít ukázat tak uvidím co mi řekne
jsem z toho trochu na nervy a bojím se že budou malou ňák trápit
My s tím bojujem u prostřední dcerky také. A fakt nejde o špatnou hygienu. Jinak rada naší doktorky - pokud se u poševního vchodu objeví čárka, nebát se, prstama za to pořádně vzít a roztrhnout to od sebe - najednou. Pak tam tři dny mazat Dermazulen. Jinak hlídat a roztahovat každý den. Pokud budete mít pocit, že jste zase něco trhly tak opět hned mazat.
A prosím Vás, pokud mají Vaše holčičky malé stydké pysky přilepené k velkým (to také často bývá), tak na to nenechte doktory vůbec šahat. Naše první doktorka to dcerce opakovaně odtrhávala - pláč, krev - hrůza. Tahnle druhá doktorka zrovna včera řekla, že se s tím nemá nic dělat - prý to vyřeší puberta. Prý to hodně bolí, je to zbytečné a neexistuje prevence opakovaného přilepení.
@pavlats Děkuji za rada zkusím to vzít pořádně má tam právě tu čárku. A nemůžu ji to třeba roztahnout ňák špatně?
No dceři jsou 3 roky. Když byla malá, tak jsem to kontrolovala pořád, to šlo. Ale teď už nechce a držet ji násilím třeba s manželem nechci, aby z toho chudák neměla nějaký trauma… U nás tomu asi bohužel pomohl atopický ekzém, měla ho strašný a nesměli jsme často koupat, tak jsem ji jen utírala vlhčenými ubrousky a to evidentně nestačilo. Ale jak to tak čtu, tak jsou na to asi názory různý…
Holky prosím čím to mažete? Dcerka je na pondělí objednána na dětskou gynekologii a já se to snažím aspoň drobet zachránit ![]()
@Míša2014 dětský olej aviril ten malý modrý co byl dřív jinak dr říkala ze klidně i olivovy
@Míša2014 píše:
Holky prosím čím to mažete? Dcerka je na pondělí objednána na dětskou gynekologii a já se to snažím aspoň drobet zachránit
A můžeš prosím pak napsat, co vám tam doporučili? Díky!