Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminy..
Včera nás pustili z nemocnice,kde Barunce zjistili totální synechii..jsem z toho celá špatná,protože si vůůbec nedokážu představit,že se mojí malý mišince bude někdo vrtat v pipině..
Na víc si připadám jako neschopná matka,která neumí pečovat o hočičí genitálie…tak mi to tam přišlo.Při tom všude se říká jak tam nesahat a jen okolo. ![]()
Moc prosím maminky holčiček co si tím už prošli…jak to rozrušení probíhá?A jestli to aspon umrtví než začnou…Vždyd to musí stršně bolet…Mám z toho strašný strach.. ![]()
Tak ja jsem na to prisla u sve druhe dcerky sama, bylo ji cca 4mesicu.Pediatricka nas poslala na detskou gynekologii, objednala jsem se do Motola a mela z toho take strasne obavy.Jeste predtim jsem mluvila se svym kamaradem lekarem urologem a ten mi poradil, at ji po delsi koupeli v teple vane zkusim pysky od sebe roztahnout sama.Udelala jsem a ono to povolilo.cca do poloviny. Holcicka jen trochu kvikla, ani neplakala.Pak jsem polývala hermankem.Mela jsem radost.Pak jsme teprv sly do Motola, tam ji polozili na gyn.kreslo a pani doktorka ji stetickou, kterou se cisti usi, namocenou v nejaké vazeline silou pysky od sebe roztahla. Take jsem si vyslechla, ze pri kazdem prebalovani se maji holcickam pysky od sebe roztahovat. Koukala jsem jako blazen,nikdo mi to nerekl.U prvni dcerky tento problem nebyl.Jedna se o blanovity srust, ktery muze zkozovatet a je nutve rozrusenei operativne. My to mely asi jen lehce. Hrozí kumulace moci,je nutne to mit vporadku.Neboj.To si pamatovat nebude.Drzim palce.Karolina
Anonimní - To mi radil i Dr. na klinice,abych opatrně pomalinku roztahovala,ale že neví jestli to bude ještě něco platné.Že už jí má zarostlou hodně…
Už tam má i takovou tu blanku.A koupat se chudinka nemůže jen sprchovat,protože jsme měli zánět močových cest..a díky tomu jí na to přišli.Bych se nejradši neviděla… ![]()
okinoreV, to ji jeste udelaji v kratke narkoze. Je to jednoduchy rychly zakrok.Myslim, ze z ranky ani nebude krvacet.Zhoji se rychle.Jestli dobtre chapu mas 4 dcery. Ja mam tedy „jen“ 2, ale ani u jedne doktorka nikdy nekontrolovala prirozeni.Pri odchodu z porodnice kladla pediatricka duraz vzdy na pohlavi chlapecku (predkozka,…) a u holcicek rilala jen omyvat. O zadnem roztahovani nebyla rec. Neklad si to za vinu. Holcicka k tomu mela dispozici a postupne se tam udelala blanka a pak kozovity srust. Moje dcerak od narozeni stale rozbalena, denne koupana a stejne se to stalo. Karolina
Jo,jo..mám 4 a nikdy jsem se s ničím takovým nesetkala…
Tak jsem na ně čučela jako blázen.Protože mi fakt na tohle nikdy nikdo neupozornil…no už se stalo.Hlavně at prdelka netrpí…
A malá ti pak normálně čůrala??Nebo ji to pálelo…Se docela bojím,že se pak nebude chtít vyčůrat.Ted jak jí to pálelo při tom zánětu,tak to vždycky zadržela a strašně plakala…miláček můj..
Po zakroku se chovala normalne, curani nepalilo, byla miminko, tedy nemohu napsat presne. Chovala se vsak stejne jako pred zakrokem. K.
Jsem taky trdlo ..ted koukám,že jsi to psala že byla prdolka malinká…
Já koukala ještě do jedné diskuze tady na mimiu,ale ty mamči už sem asi nechodí…škoda.. ![]()
A tohle se tady asi moc neřeší…chjoo ![]()
Ahoj Nikolce jsem to zjistila když jí byl 1,5 a dětská nás hned objednala na gyndu,ale našla jsem si na netu,že se to má masírovat a zkoušela jsem to asi 5× denně a druhý den se objevila malá dírka a tak jsem to masírovala dál až se to povedlo uplněa dr. řekla,že na gyndu nemusíme,že to má pěkný.Při čůrání ji to pálilo,dávala jsem jí homeopatikum Arnica Montana 9 ch,ale už nevím kolik kuliček to jsem si našla v diskusích o synechii a pomohlo jí to druhý den už o tom nevěděla.Do ted jí pipinu natírám bepanthenem večer před spaním a vždycky trochu roztáhnu.
Měla to taky už celý zarostlý,tak být tebou tak to zkusím masírovat a třeba se to povede jako nám,držím palce.
Ještě jsem zapomněla napsat že jsem jí to masírovala Infadolanem
Moc děkuji za reakce…
to by bylo skvělý,kdyby se nám to podařilo roztáhnout…zítra si zajedu do lékárny a mastičku koupím.Taky se máme zítra objednat na vyšetření tak jsem na to zvědavá…
Už týden z toho nespím jak jsem na nervy…Máme jít do Plzně,tak ani nevím jaký je tam přístup,jestli se nemám ohlédnout někde jinde.Tady moc mamin Plzenských není…ale dííky
Tak hlásím,že to máme za sebou… ![]()
Malinká plakala jen drobet…(to já řvala víc)
Udělala jí to dětská..chtěla se na to podívat a jak jí tu pipku rozevřela,tak jí to drobet povolilo…tak to dokončila.Tak jsem ráda,že to máme za sebou…
Moc děkuji za rady a za uklidnění…
Ahoj, minulý týden jsme byly na prohlídce a dr. Říká te malá ma trochu srostly posevni vchod ale máme zatím jen sami rozšiřovat vatovou tycinkou a olejem prý To stačí jenže já se bojím zatlacit tak to dělám opatrně ale nevidím žádnou změnu,
děláme to od pondělí. Chci se zeptat jak dlouho jste to dělali než byla videt změna??? Dekuji za odpověď
Dcera to má také, dr. nám řekla, že zatím se to jinak řešit nebude a že máme dostatečně promazávat po koupání. Takže mažu, ale dcera mě tam absolutně nenechá podívat, takže efekt nevím, ale myslím, že nic moc. Co vím, tak dcery kamarádek nakonec musely na rozrušení…
@Markétka90 to rikala prakticka ci gyndarka? Nas rovnou poslali na gyndu, mala na to trpi uz od narozeni, na rozruseni jsme byli uz 5× asi, vzdy to radeji umrtvi mastickou aby ji to nebolelo.doma vzdy rano a vecer porad roztahujem a kdyz vidim ze se tam objevuje srust tak to vlhcenym ubrouskem porusime, ale to je tam max 3mm. Musi se to porusit pri jednom tahu, neni to otazka na vice dni.