Synechie jinak?

73
11.10.11 10:57

Synechie jinak?

Ahoj, poradí mi tu někdo s podobným problémem?
Před půl rokem jsme měly slepený poševní vchod, který nám rozrušovaly sondou. Později se nám to už nevrátilo, všechno bylo ok. Říkaly umývat vodou, nepoužívat vlhčené ubrousky, ničím nemazat. Malá kadí 2-3× denně, pokaždé ji umýváme vodou a mýdlem.
Teď mám pocit, že začínají srůstat jakoby malé pysky k těm velkým. Ještě při kontrole jsem se ptala jestli se můžou k sobě slepit, doktorka mě ujišťovala že ne. Jak to tedy je? Nevíte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5644
11.10.11 11:23
shani píše:
Ahoj, poradí mi tu někdo s podobným problémem?
Před půl rokem jsme měly slepený poševní vchod, který nám rozrušovaly sondou. Později se nám to už nevrátilo, všechno bylo ok. Říkaly umývat vodou, nepoužívat vlhčené ubrousky, ničím nemazat. Malá kadí 2-3× denně, pokaždé ji umýváme vodou a mýdlem.
Teď mám pocit, že začínají srůstat jakoby malé pysky k těm velkým. Ještě při kontrole jsem se ptala jestli se můžou k sobě slepit, doktorka mě ujišťovala že ne. Jak to tedy je? Nevíte někdo?

ahoj nase mala mela stejny problem ale opravdu se spojili blankou jen male stydke pysky a taky byli ruseny sondou na detske gyn.je to pry hormony ktere dite produkuje a sliznice na to tak reaguje, dnes ji je pet a uz se to nikdy nevyskytlo ani srusty velkych pysku
asi jsem ti moc nepomohla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
11.10.11 11:54

Ahoj,
my jsme měli také synechii poševního vchodu, kterou nám na dětské gynekologii rozrušili sondou. Když se to malé stalo, tak jsem toho hodně načetla - může dojít ke srůstu poševního vchodu, ke srůstu malých pysků navzájem a také ke srůstu malých pysků k velkým. Promazávám tedy celou oblast pysků i poševního vchodu bepanthenem po každém umývání zadečku (když jsem mazala olejíčkem, začalo se nám to vracet). Vlhčené ubrousky používám k otření stoličky ze zadečku a potom umývám mýdlem a vodou. Ke slepování/srůstům dochází proto, že tělo malinkých holčiček ještě neprodukuje hormon, který má na svědomí vlhčení, musí se to tedy takto nahrazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
11.10.11 12:13

Ahoj, možné to bohužel je, malé pysky opravdu celkem snadno k velkým přirostou. Údajně se to pak ještě částečně oddělí až začne tělíčko produkovat hormony, ale preventivně bych k mudr. na zkouknutí zašla.
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
11.10.11 13:07

Naše malá to měla dvakrát,rozrušit nám to musely pod narkozou.Nyní jsme půl roku po druhé operaci a každý den musím namazaným prstem v oleji dírku celou prodělat dovnitř,aby to nesrůstalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.12 14:54

Tak my mame stejny problem…jak jste to nakonec vyresili? Dnes nam MUDr rekla, ze je to slepeni malych pysku k velkym a ze to pry vidi poprve. Predepsala nam sedaci koupel na sklidneni a kortikoidni masticku, mazat trikrat denne, ale to nevim jak udelam, protoze mala si tam vubec nechce nechat sahnout, je to sileny boj. A kdyz to nezabere, tak do Motola na detskou gyndu, tak se to rozrusuje jak? Doktorka me celkem vystrasila, ze pry je to bolestive.

• Citovat
  • Upravit
7250
6.11.12 15:18
N
@Anonymní píše:
Tak my mame stejny problem…jak jste to nakonec vyresili? Dnes nam MUDr rekla, ze je to slepeni malych pysku k velkym a ze to pry vidi poprve. Predepsala nam sedaci koupel na sklidneni a kortikoidni masticku, mazat trikrat denne, ale to nevim jak udelam, protoze mala si tam vubec nechce nechat sahnout, je to sileny boj. A kdyz to nezabere, tak do Motola na detskou gyndu, tak se to rozrusuje jak? Doktorka me celkem vystrasila, ze pry je to bolestive.

No tak jsme to měly a máme. Naše doktorka řekla hned Motol, žádná mastička. V té mastičce jsou hormony, tak by se to mělo rozlepit a jinak kdyby to nešlo rozrušit ambulantně v Motole sondičkou, tak je to na zákrok pod narkozou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.12 19:13

Je, dekuju, no doufam, ze ta mast pomuze, male je teprve deset mesicu :-(

• Citovat
  • Upravit
7250
6.11.12 21:36

Naší bylo 10 měsíců, když byla na prvním rozrušení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.12 23:50

No, tak jsem prolezla cely net a rozhodla odjet do Motola hned zitra, protoze vsude ctu, ze se na to zasadne nemaji davat ty hormonalni masticky a nam ji doktorka samozrejme dala, tak to tam zkonzultujeme a uvidime, preci jen nase pediatricka neni gynekolog a tam s tim i maji vetsi zkusenosti…

• Citovat
  • Upravit
GabiHa
15.8.13 12:18

Ahoj, nam se slepily maly stydky pysky s velkymi, zjistila jsem to u maly v 11ti mesicich. Mela to slepeny az skoro nahoru. Nechtela jsem, aby ji to rozrusoval doktor ani ji mazat hormonalni nebo kortizonovou masti, tak jsem ji to nekolikrat denne promazavala vazelinou nanesenou na vatovy tampon. Bylo ji to asi neprijemny, tak jsem to delala pri kojeni nebo kdyz usla. Po mesici to mela zas rozlepeny. Myslim, ze jsem nic nezanedbala, pravidelne jsem ji kontrolovala, hlavne posevni vchod, aby ji nesrostl, odtahovala od sebe maly stydky pysky, ale tohohle jsem si nevsimla. Omyvame vodou, mokry ubrousky jsem nikdy nepouzivala, pleny latkovy a v ty dobe zrovna zadny, neb bylo leto a vystacily jsme si s bezplenkovou metodou. Takze zadny zanedbani, jen jsem nevedela, ze i tohle se muze stat. Takze ted pravidelne prstem odchlypavam maly stydky pysky od velkych, aby se to zas nestalo.

• Citovat
  • Upravit
10349
26.11.14 19:16

Ahojky ozivuji diskuzi. Nekdy v 15m male mi prislo, ze ma male pysky prilepene k velkym, byly proste moc malinke a „neplandaly“.Pri koupani rozkahuji a vymyvam mezi proste komplet tak jako u sebe.Na 18.m prohlidce jsem to rikala dr. a pry jsou pysky u malych holcicek male takze se neda rict, ake pry to ma v pohode.Tak jsrm to neresila.Dnes po koupani pred promazanim jsem si vsimla ze jeden pysk povolil ma to tam zive proste cervene, je to videt ze to povolilo (je ji 22mesicu) takze jsem mela pravdu a ma to srostle. Doufam ze povoli i ten druhy :(.Prijde mi ze to ma dost ma na volno tak 3mm maleho pysku od velkeho:(.Nechci ji to nejak nasilim trhat. Promzavam Niveou SOS ta je hodne mastna a dneska jsem ji to „odtrzeny“ namazala weledou olejickem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí