Úmyslné škaredé a špatné chování v 10ti měs.?

10.10.11 16:27

Úmyslné škaredé a špatné chování v 10ti měs.?

Málemu je 10měs. (8měs. korigovaného věku).
Malej mě sem tam škrábe do nohy, když ho mám na klíně a u toho na něco čučí. No nepříjde mi, že to dělá naschvál, ale už mi u chování dal i hlavičku, zakřičela jsem, protože to samozřejmě dost bolelo, úplně jsem se zděsila té rány.
A u papání jednou prskal jídlo (jen jednu lžičku), pak už nic.
Má už teď cenu zakazovat? Podle mě v tomto věku děti už ví, co znamená slovo ne.
Podle mě totiž ví, co dělá, protože když se na něj dívám, tak řve, že něco chce (sám něví co). A když se nedívám je ticho. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
10.10.11 16:34

Určitě nějaká výchova už může být. Mám taky 10m kluka a moc dobře ví, co znamená NE :palec:
Když řeknu ne, tak to třeba ještě jednou zkusí, já zase ne a to on už většinou přestane, třeba se začne vztekat, ale poslechne :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.10.11 16:37

Tak ten nadpis mám chuť doplnit jedním slovem NEEXISTUJE. Jak má 10měsíční dítě tušit, co je dobré a co špatné. Bóže, jedlou ti vyprsal jídlo, tak už asi měl dost, nebo mu nechutnalo a pochybuju, že ti dal hlavičku schválně, i on se musel praštit.
A to, že dítě řve, když tě vidí, tak to dělá i moje půlroční. Není blbá, přece nebude plýtvat silami, když mě nevidí a sama si vyhodnotí jako že ji neslyším :mrgreen: Nevím, jak chceš zakazovat, no říkat nenene, to asi nic nepokazíš, třeba máš geniální dítě, které to pochopí :wink: ale nediv se, kdyby ne, to bych řekla, že bude běžnější úkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.11 16:37
Temaho píše:
Určitě nějaká výchova už může být. Mám taky 10m kluka a moc dobře ví, co znamená NE :palec:
Když řeknu ne, tak to třeba ještě jednou zkusí, já zase ne a to on už většinou přestane, třeba se začne vztekat, ale poslechne :-D

No tak malej poslechne na dvě vteřiny, ztlumí se a začne. Pak zase řeknu nahlas, ztichne a čučí a pak zas začne trošku bučet. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
10.10.11 16:40

Tak 10-ti měsíčnímu řeknu NE a v chování buď zabráním, nebo odvedu pozornost jinam a to je u mě vše.
Je to příliš malé dítě na nějaké vyžadování naprosté poslušnosti a nemůže chápat, proč se něco nemá dělat. Každopádně slyšet ne by děti měly už v tomhle věku.

• Citovat
  • Upravit
2673
10.10.11 16:42

Dceři je taky 10.měsíců,ale nijak na ní nepokřikuju nebo něco.Když ji řeknu ne,tak z toho má srandu.Mě taky malá prská jídlo,ale většinou už nemá hlad nebo prostě nechce teď zrovna jíst.To asi dělá každý dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.11 16:44
Mišanila píše:
Tak 10-ti měsíčnímu řeknu NE a v chování buď zabráním, nebo odvedu pozornost jinam a to je u mě vše.
Je to příliš malé dítě na nějaké vyžadování naprosté poslušnosti a nemůže chápat, proč se něco nemá dělat. Každopádně slyšet ne by děti měly už v tomhle věku.

To s tím odváděním pozornosti dělám taky. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.11 16:55

(Ať nemusím zakládat další téma)
Jaká máte pravidla v chování? (10měs.)

Např.

Nejíst u TV (atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
10.10.11 17:04

Ježkovy, tak v 10 m teda pravidla fakt nemáme, dítě si je stejně nepamatuje, tak je to fuk.
A na televizi je lepší vůbec nekoukat :palec:
Malýho stejně zaujme jen znělka večerníčku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
10.10.11 17:10

Myslím že v 10.měsících se žádný řád neudělá.Nebo aspoň my to tak nemáme.A co se týče TV malá má nejradši reklamy,ale nenechávám ji koukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
10.10.11 17:20

teda dávat pravidla v 10 měsících?Zlobit se že vyprská jídlo?Rychle zvedne hlavu atd.. :nevim:
Podlemě to přeháníš a chceš po něm nemožné.Říci né sice mužeš ale nemužeš čekat kulturu stolování a to co očekáváš.Nějaké extra vychovávání je podle mě zatím zbytečné.Dítě stejně už zítra nebude vědět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.10.11 17:24

Tak my měli takový, co máme my dospělí. Taky nejíme u TV :mrgreen: Tak nějak dodržovat dobu jídla, v jednu oběd atd., samosebou, když mu bylo zle a spal, tak se kvůli tomu nikdo nepopo , zakazovat, resp. odvádět pozornost od sebepoškozujících praktik. Návštěvy a příbuzní měli zakázáno mu cpát nevhodná jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
10.10.11 17:27

název diskuse mě zaujal, ale ten obsah docela nechápu 8-o ty si myslíš že ti prcek v 10m měsicích úmyslně „ubližuje“?? jestli se to tak dá vůbec nazvat :lol: :lol:Malej mě sem tam škrábe do nohy, když ho mám na klíně a u toho na něco čučí -tahle věta mě fakt rozesmála :mrgreen: jinak já mám taky 10 m, řekla bych,že ví, co znamená slovo ne, úmyslně mě třeba odstrčí, když se s ním chci mazlit, nebo se rozčiluje když mu něco zakážu, jídlo mi taky vyplivne a má z toho hroznou srandu :-)

Příspěvek upraven 10.10.11 v 18:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
10.10.11 17:52

podle mě máš úplně normální dítě a nepřipadá mi, že by Ti nějak ubližoval :nevim: to teda nevím, co by sis myslela o naší slečně :lol: prská jídlo úplně běžně, je to jen známka toho, že nechce pokračovat, štípe, jelikož se na mě snaží vysápat- spíš je hezký vědět, že to malý stvoření se k Tobě hlásí, řve, když se jí něco nelíbí- taky pochopitelné, když nemá možnost to říct a do hlavy už jsme se taky několikrát ťukly :mrgreen: fakt si nemyslím, že se moje dítě chová škaredě 8-o ..fakt by mě zajímalo, co čekáš od ani ne ročního dítěte :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10.10.11 18:22
Liduš88 píše:
Myslím že v 10.měsících se žádný řád neudělá.Nebo aspoň my to tak nemáme.A co se týče TV malá má nejradši reklamy,ale nenechávám ji koukat.

Já právě myslím, že už tady to začíná, jelikož rozumí slovu ne. Nechci aby pak byl zlej a ještě byl třeba na mě agresivní. Myslím, že trošku dohled to už chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí