Synechie - zkušenosti

400
28.3.13 15:50

Synechie - zkušenosti

Ahoj holky. Byla jste některá s dcerou na rozrušení srůstů (synechie)? Malá má přilepené malé stydké pysky k velkým a dětská lékařka nás poslala na dětskou gynekologii do Motola. Netušíme zatím, jestli je to jen slepené, nebo už srostlé. Ráda bych ale věděla, jak případné rozrušení probíhá a jestli je pro dítě bolestivé. Máte někdo zkušenost konkrétně s dětskou gynekologií v Motole? Bojím se, aby z toho pak dcera neměla trauma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
28.3.13 16:30

Kamarádčina dcera měla synechie třikrát. I když se prý všude píše, že se to neopakuje.
Jedny měla slepené jen málo, tak jí je rozdělávala pouze lékařka na dětské gynekologii. U dalších dvou případů to malé dělali v narkoze.
Na bolest si nestěžovala, jen potom při čůrání, tak chodila čurat do vany, aby to ta voda zmírnila to štípání.

• Citovat
  • Upravit
2230
28.3.13 18:38

Starší to několikrát rozrušovala dětská dr, měla slepence an poševním vchodu, trochu to prý štíplo, poprvý byla kapka krve. na zakrok u nás naštěstí nedošlo, hodně jsme mazaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
27.6.13 21:08

Ahoj, tak vcera jsem. zjistila ze dcera ma slepene ( srostle) male pysky k velkym ne po ceke delce ale ma. Co s tim? Jednu stranu ma temer celou a druhou tak do pulky..mazu ji to olejickem tim klasickym modrym..ona se mi po vsem hned oprudi.
Je nejaka sance ze se ji to samo rozlepi? Nevypada ze by ji to nejak omezovalo nebo vadilo. Ma 14 mesicu

A jak poznam jestli uz je to srostly nebo jen slepeny? Mudr me upozornoval ze musim hkidat posevni vchod ake o pyska se vubec nezminoval tqk ja jak blbec kaudej den ji roztahuji posevni vchod a pysku si vubec nevsimnu:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
28.6.13 14:28

Prosim, da se s tim jeste neco delat? Nebo mam jit okamzite k doktorovi? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
1.7.13 13:25
@Monika46 píše:
Ahoj, tak vcera jsem. zjistila ze dcera ma slepene ( srostle) male pysky k velkym ne po ceke delce ale ma. Co s tim? Jednu stranu ma temer celou a druhou tak do pulky..mazu ji to olejickem tim klasickym modrym..ona se mi po vsem hned oprudi.
Je nejaka sance ze se ji to samo rozlepi? Nevypada ze by ji to nejak omezovalo nebo vadilo. Ma 14 mesicuA jak poznam jestli uz je to srostly nebo jen slepeny? Mudr me upozornoval ze musim hkidat posevni vchod ake o pyska se vubec nezminoval tqk ja jak blbec kaudej den ji roztahuji posevni vchod a pysku si vubec nevsimnu:-(

Ahoj. Dcera to měla úplně stejně jak píšeš, byly jí tři roky. Taky jsem pořád hlídala, aby jí to nesrostlo k sobě a ono se jí to nakonec přichytilo do stran. Naštěstí taky jen v té spodní části. Nejdřív jsem se na to zeptala dětské lékařky a pak jsem ji objednala na dětskou gynekologii do neratovické nemocnice. Měla jsem z toho po přečtení všech těch zkušeností jiných maminek docela hrůzu. Naštěstí to neměla srostlé, ale jen přilepené, takže doktorka vzala vatovou tyčinku, natřela jí to nějakou mastičkou a opatrně jí to od sebe odlepila. Malá ani nepípla, takže bolestivé to nejspíš nebylo. A přístup lékařky super, nemůžu si stěžovat. Teď už to hlídám a preventivně promazávám. Načetla jsem o tom hodně věci v angličtině a v Británii nebo v USA to mechanicky rozrušují jen v těch nejkrajnějších případech. Dávají přednost používání estrogenových mastiček s tím, že tento problém vzniká nedostatkem ženských hormonů v dětství, a s nástupem puberty se údajně sám vyřeší a tkáně se od sebe samy oddělí. Jestli umíš dobře anglicky, zkus si na Google zadat „labial adhesion“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
3.7.13 02:04

Ahoj, dekuji za info. Mnd by zajimalo jestlo jde poznat z pohledu zda to je jeste jen prilepene nebo uz srostle? Nevim jestli a tim kam.jit k doktoeivi nebo nechat volnej prubeh ale zase aby ji to tim nesrostlo pokud to treba ma jen prilepene…Vubec ani netusim jak dlouhi to tak ma…ted kazdy prebalovani mazu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
4.7.13 11:42
@Monika46 píše:
Ahoj, dekuji za info. Mnd by zajimalo jestlo jde poznat z pohledu zda to je jeste jen prilepene nebo uz srostle? Nevim jestli a tim kam.jit k doktoeivi nebo nechat volnej prubeh ale zase aby ji to tim nesrostlo pokud to treba ma jen prilepene…Vubec ani netusim jak dlouhi to tak ma…ted kazdy prebalovani mazu
Řekla bych, že to nepoznáš, jestli je to ještě přilepené, nebo už srostlé. Když jsem šla na tu dětskou gyndu, byla jsem odhodlaná, že jí nic dělat nenechám, pokud by to mělo být nějak bolestivé. Představa, že jí ve třech letech způsobím takovéhle trauma mě fakt děsila. Naštěstí to proběhlo v klidu a bylo to jen slepené. Dětská doktorka mi sice doporučovala Motol, ale četla jsem na ně spoustu negativních názorů, tak jsem nakonec zvolila dětskou gynekologii v nemocnici v Neratovicích, kde jsem byla maximálně spokojená. Byla jsem tam i v porodnici a doktoři jsou tam hrozně fajn.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6585
1.1.14 13:21

Kde tuto operaci dělají na dětské gyndě nebo na chirdě? nás to čeká taky máme už pevnou blanku a není vidět poševní vchod.. :(

jsme z východních čech dělají to někde v okolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
27.1.16 08:45

Ahoj, minulý týden jsme byly na prohlídce a dr. Říká te malá ma trochu srostly posevni vchod ale máme zatím jen sami rozšiřovat vatovou tycinkou a olejem prý To stačí jenže já se bojím zatlacit tak to dělám opatrně ale nevidím žádnou změnu, :zed: děláme to od pondělí. Chci se zeptat jak dlouho jste to dělali než byla videt změna??? Dekuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.22 15:35

Zdravím, muzu se zeptat jestli jste u holčiček které měli synechii pozorovaly i jiné problémy než jen tzv. precuravani nocniku a podobně. Moje dcerka měla okolo pochvy červené fleky které svedili a stále se nehojili vypadalo to jako ekzem nebo opruzeni. Až když pediatr přišel na synechii začal mi tvrdit ze a fleky muže toto. Měl to někdo z vas taky tak? A popřípadě za jak dlouho se okolí vaginy začalo hojit? Děkuji za odpovědi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí