Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malá byla očkována ve 4m po hexa, náušnice máme týden na to. Prevenar 13 má 13 kmenů, synflorix pouze 11, informuj se v poradně u dr. Až do roku 2010 je synflorix zdarma, předtím se vše platilo. Prevenar 13 má tuším doplatek 300 Kč a jsou také 4 přeočkování
Kamča.dalmatinka píše:
jak je synflorix bez doplatku?Maty byl první očkované dítě synflorixem v plzni![]()
a celá vakcínace nás stála 5600kč
Synflorix je bez doplatku pro děti, který se narodily po 1. srpnu 2009. Do tý doby se za něj platilo.
Freeonit: Je to jak píše VercaN - chrání proti víc kmenům pneumokoka. Tak jsme se radši rozhodli kapku připlatit, není to zase taková pálka ![]()
taky jsem nechala očkovat Preveneram 13,ale nedoplácela jsem nic,pro děti narozené po 1.srpnu 2009 je zdarma Synflorix i Prevenar,ne?Nebo se pletu?
A dr.nám doporučila Prevenar,,protože má s ním lepší zkušenosti,jinak mi dala vybrat a očkovala po Hexe…
Pardon za oživení diskuze, ale je tohle očkování opravdu nutné? Myslím Synflorix. Mudr. mi ho nabídl, připlácet na jiné určitě nechci, ale i tak.. Nelíbí se mi pocit, že bude mít prtě další injekci, navíc se i dost bojím reakce.
Máte to očkování, mám to odsouhlasit? ![]()
@rejžička nutné není, já dala prevenar13, protože jsem jako malá hodně trpívala na záněty střeního ucha.
@micelinka píše:
@rejžička nutné není, já dala prevenar13, protože jsem jako malá hodně trpívala na záněty střeního ucha.
achjo další co si myslí že zabrání zánětu středouší Prevenarem
![]()
@paola white mladší holka měla několikrát jako miminko píchaný uši, po očkování prevenarem už ani jednou tak nevím
jako primární jsme to samozřejěm brala kvuli pneumokokovi ale nám an uši pomohlo
No nevím, jestli je nutné, ale mám v okolí 3 případy, kdy pneumokoková infekce zanechala trvalé následky. Naše dr. říkala, že synflorix na naše poměry stačí a taky říkala, že je lepší neočkovat naráz s hexou.
@rejžička Anička se narodila 32tžt+3,takže jsme začali očkovat až ve 4 měsíci. Máme Hexu, Prevenar13-je určený hlavně nedonošencům a funguje proti pneumokokovým nákazám, tj také zánět v oušku, a ještě máme Rotarix proti Ritavirům, ale ten si platíš. ![]()
@spiky01 píše:
@paola white mladší holka měla několikrát jako miminko píchaný uši, po očkování prevenarem už ani jednou tak nevímjako primární jsme to samozřejěm brala kvuli pneumokokovi ale nám an uši pomohlo
tak pár faktů. otitis je z 80% způsobená viry, dalších 15% způsobuje stafylokokus aureus, zbylých 5% způsobuje pneumokok. Prevenar 13 chrání proti 13 z cca 80 sérotypů…
nevím kolik je tvojí dceři a v kolika si jí nechala očkovat, ale děti přestanou trpět na záněty středouší ve chvíli kdy se naučí smrkat, protože se tím redukuje prostředí vhodné pro množení bacilů, a pak také když trochu povyrostou čímž se změní anatomické poměry…
Jinak našemu prtěti je rok, tak jde asi spíš o toho pneumokoka..
@rejžička
Ja neockovala, jsem proti. Jen povinnou hexu… Nezadouci ucinku je vic nez dost, jenze o tom se malo mluvi. Farmaceuticky prumysl totiz dooost slusne vydelava. Tot muj nazor.
@rejžička píše:
Jinak našemu prtěti je rok, tak jde asi spíš o toho pneumokoka..
očkováním proti pneumokoků se podle nových výzkumů dítě stává senzitivnějším vůči typům, které ve vakcíně nejsou… ![]()
Tak já očkovala, ale doktorka mi to doporučila jen proto, že malá byla nedonošená, jinak to nedoporučuje, pokud k tomu nejsou zdravotní indikace. Čím víc si o očkování zjišťuju, tím víc jsem opatrnější a teď už bych to nedala ![]()
Rotaviry jsem neočkovala a doktorka mi k tomu řekla, že kdybych je chtěla, tak by mi je vymluvila ![]()