Synflorix

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3981
11.10.10 13:19

Malá byla očkována ve 4m po hexa, náušnice máme týden na to. Prevenar 13 má 13 kmenů, synflorix pouze 11, informuj se v poradně u dr. Až do roku 2010 je synflorix zdarma, předtím se vše platilo. Prevenar 13 má tuším doplatek 300 Kč a jsou také 4 přeočkování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
11.10.10 13:24
Kamča.dalmatinka píše:
jak je synflorix bez doplatku?Maty byl první očkované dítě synflorixem v plzni :palec: :lol: a celá vakcínace nás stála 5600kč

Synflorix je bez doplatku pro děti, který se narodily po 1. srpnu 2009. Do tý doby se za něj platilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
11.10.10 17:15

Freeonit: Je to jak píše VercaN - chrání proti víc kmenům pneumokoka. Tak jsme se radši rozhodli kapku připlatit, není to zase taková pálka :wink:

• Citovat
  • Upravit
3200
11.10.10 22:50

taky jsem nechala očkovat Preveneram 13,ale nedoplácela jsem nic,pro děti narozené po 1.srpnu 2009 je zdarma Synflorix i Prevenar,ne?Nebo se pletu?

A dr.nám doporučila Prevenar,,protože má s ním lepší zkušenosti,jinak mi dala vybrat a očkovala po Hexe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
14.10.12 19:57

Pardon za oživení diskuze, ale je tohle očkování opravdu nutné? Myslím Synflorix. Mudr. mi ho nabídl, připlácet na jiné určitě nechci, ale i tak.. Nelíbí se mi pocit, že bude mít prtě další injekci, navíc se i dost bojím reakce.
Máte to očkování, mám to odsouhlasit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
14.10.12 19:59

@rejžička nutné není, já dala prevenar13, protože jsem jako malá hodně trpívala na záněty střeního ucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
14.10.12 20:02
@micelinka píše:
@rejžička nutné není, já dala prevenar13, protože jsem jako malá hodně trpívala na záněty střeního ucha.

achjo další co si myslí že zabrání zánětu středouší Prevenarem :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
14.10.12 20:06

@paola white mladší holka měla několikrát jako miminko píchaný uši, po očkování prevenarem už ani jednou tak nevím :nevim: jako primární jsme to samozřejěm brala kvuli pneumokokovi ale nám an uši pomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aaaneta
14.10.12 20:12

No nevím, jestli je nutné, ale mám v okolí 3 případy, kdy pneumokoková infekce zanechala trvalé následky. Naše dr. říkala, že synflorix na naše poměry stačí a taky říkala, že je lepší neočkovat naráz s hexou.

• Citovat
  • Upravit
959
14.10.12 20:14

@rejžička Anička se narodila 32tžt+3,takže jsme začali očkovat až ve 4 měsíci. Máme Hexu, Prevenar13-je určený hlavně nedonošencům a funguje proti pneumokokovým nákazám, tj také zánět v oušku, a ještě máme Rotarix proti Ritavirům, ale ten si platíš. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
14.10.12 20:18
@spiky01 píše:
@paola white mladší holka měla několikrát jako miminko píchaný uši, po očkování prevenarem už ani jednou tak nevím :nevim: jako primární jsme to samozřejěm brala kvuli pneumokokovi ale nám an uši pomohlo

tak pár faktů. otitis je z 80% způsobená viry, dalších 15% způsobuje stafylokokus aureus, zbylých 5% způsobuje pneumokok. Prevenar 13 chrání proti 13 z cca 80 sérotypů…

nevím kolik je tvojí dceři a v kolika si jí nechala očkovat, ale děti přestanou trpět na záněty středouší ve chvíli kdy se naučí smrkat, protože se tím redukuje prostředí vhodné pro množení bacilů, a pak také když trochu povyrostou čímž se změní anatomické poměry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
14.10.12 20:25

Jinak našemu prtěti je rok, tak jde asi spíš o toho pneumokoka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
14.10.12 20:29

@rejžička
Ja neockovala, jsem proti. Jen povinnou hexu… Nezadouci ucinku je vic nez dost, jenze o tom se malo mluvi. Farmaceuticky prumysl totiz dooost slusne vydelava. Tot muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
14.10.12 20:31
@rejžička píše:
Jinak našemu prtěti je rok, tak jde asi spíš o toho pneumokoka..

očkováním proti pneumokoků se podle nových výzkumů dítě stává senzitivnějším vůči typům, které ve vakcíně nejsou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
14.10.12 20:39

Tak já očkovala, ale doktorka mi to doporučila jen proto, že malá byla nedonošená, jinak to nedoporučuje, pokud k tomu nejsou zdravotní indikace. Čím víc si o očkování zjišťuju, tím víc jsem opatrnější a teď už bych to nedala :think:
Rotaviry jsem neočkovala a doktorka mi k tomu řekla, že kdybych je chtěla, tak by mi je vymluvila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí