Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Krásný večer všem, holky děláte některá sýrovou roládu? Potřebovala bych poradit jak na to? Budu ráda za vaše rady ![]()
Dělám tu nejjednodušší z nejjednodušších
![]()
Koupíš plátkový sýr, jaký chceš, naskládat plátky na plech na peč. papír, dát na chvíli do trouby na cca 70st. Vytáhnu ven, přejedu válečkem a plním čím mě zrovna napadne… Jednou udělám listový špenát a naplním špenátem… Naposledy jsem musela spotřebovat tvaroh, tak jsem ochutila tvaroh solí, pepřem, dala bylinky a nastrouhala zbytek parmazánu, natřela na sýr a poskládala na tu směs šunku
Zabalila a jak šmakovalo
Roláda je rychlá, jednoduchá věc, hlavně super, když se potřebuješ zbavit zbytků
![]()
A ty plátky skladas jeden vedle druhého a nebo jich das víc na sebe aby to bylo silnější?
@vendula77 píše:
A ty plátky skladas jeden vedle druhého a nebo jich das víc na sebe aby to bylo silnější?
Dávám vždy jeden a ten další plátek cca půl cm přes sebe, aby to bylo pěkně spojené
A kupuju sýr bez děr ![]()
My delame taky jednoduchou - rozpect platkovy syr, na nej sunku, pomazanku s tvarohu (pomazankove maslo, maslo), horcice, vajec a na pomazanku pak nakrajenou papriku, zamotam a prendam do poteavinove folie a sup s ni do lednice, nejlepe do druheho dne
To je sakra dobrý nápad
Já dělala roládu dvakrát, sýr v kostce a ohřát ve vodní lázni a pak rozválet - no práce k vzteku
Příště zkusím tvoji metodu. S náplní se dá pěkně vyřádit. Třeba lučina s bylinkami je výborná. Pokud tam dáš suchý salám, má to zase jinou výraznou chuť.
@vendula77 píše:
Dekuju moc za radu
A nacpat do toho můžeš fakt cokoli
Fantazii se meze nekladou ![]()
@Manonka píše:
To je sakra dobrý nápadJá dělala roládu dvakrát, sýr v kostce a ohřát ve vodní lázni a pak rozválet - no práce k vzteku: Příště zkusím tvoji metodu. S náplní se dá pěkně vyřádit. Třeba lučina s bylinkami je výborná. Pokud tam dáš suchý salám, má to zase jinou výraznou chuť.
![]()
Na to bych se mohla fakt vy…kašlat
![]()
No ja dam do pytliku asi 20dkg syru /cihly/ a dam nachvilku varit do vody, aby se to rozteklo, pak to rychle vyndam a rozvalim, na to si pak dam bud sunku nebo polican, herkules apod. a na to naplacam takovou napln: 80dkg masla, 2× taveny syr (hodne mekky), 3× uvarene vajicko nakrajene na male kosticky, pepr, sul, trochu zelene petrzelky a muze byt i jedna kysela okurka na male kousicky no a pak to cele zabalim jako roladu, pak to zabalim do alobalu a necham v lednici par hodin
nejlepe to tam nechavam pres noc
a pak to druhy den nakrajim na silnejsi platky ![]()
@Hanka79 píše:
No ja dam do pytliku asi 20dkg syru /cihly/ a dam nachvilku varit do vody, aby se to rozteklo, pak to rychle vyndam a rozvalim, na to si pak dam bud sunku nebo polican, herkules apod. a na to naplacam takovou napln: 80dkg masla, 2× taveny syr (hodne mekky), 3× uvarene vajicko nakrajene na male kosticky, pepr, sul, trochu zelene petrzelky a muze byt i jedna kysela okurka na male kousicky no a pak to cele zabalim jako roladu, pak to zabalim do alobalu a necham v lednici par hodinnejlepe to tam nechavam pres noc
a pak to druhy den nakrajim na silnejsi platky
Nepřepsala jsi se?
To je celkem darda… jak finanční ( pro někoho ), tak chuťová… Tam nemůže být cítit nic, krom toho másla
![]()
@Manonka Mne to rozvaleni nejak nevadi, jde mi to dobre
mam to eins zwei ![]()
@Krasavicaa píše:
Nepřepsala jsi se?![]()
![]()
![]()
![]()
To je celkem darda… jak finanční ( pro někoho ), tak chuťová… Tam nemůže být cítit nic, krom toho másla
![]()
![]()
Také se mi to nezdá, to by bylo něco přes tři kostky másla… tipuji, že to mělo být 80g
@Manonka píše:
Také se mi to nezdá, to by bylo něco přes tři kostky másla… tipuji, že to mělo být 80g
No právě ![]()
@Krasavicaa můžu se zeptat?
Mladá blbá no…
když to dáš do té trouby a pak vyndáš, necháváš to vychladnout na tom papíru? asi jo, že? ![]()