Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, je tu někdo komu dělali tajnou prověrku?
To dělají vojákům, policistům a jiným veřejným činitelům, ne? Ptají se na kde co - majetkové poměry, osobní věci ![]()
Přesně tak, muž je voják a nejspíš ho to čeká. Tak by mě zajímalo, co vše se lustruje, kam až jsou ochotni NBU zajít.
@Alikfoto.cz píše:
Přesně tak, muž je voják a nejspíš ho to čeká. Tak by mě zajímalo, co vše se lustruje, kam až jsou ochotni NBU zajít.
tak ptají se dost dopodrobna…Ale pokud nemá muž nějaký škraloup či majetkové nesrovnalosti, není důvod se bát. Hlavně není dobré nic zapírat. Když tam uvede nějaký problém z minula, je v podstatě krytej…Ale co tolerují a co už ne, to nevím
@Alikfoto.cz záleží na stupni prověrky. Někdy stačí jen velmi malo, někdy jdou az na odposlech… ![]()
Chci se ucházet o zaměstnání, pro které je podmínkou prověrka na minimální úrovni TAJNÉ.
Nevíte, co všechno se tam prověřuje? Je něco, na co je třeba dát pozor? Prověřují i okolí? Mám v širší rodině problematického člověka.
Proverku na TAJNE mam vic nez 20 let, pravidelne obnovovanou. Proveruji i okoli, podrobnosti jde najit v zakone. Problematicky clovek v sirsi rodine nemusi vadit. Hlavni je nelhat, odpovidat ve vsem na rovinu (jen bych mozna uvazila, jak popsat svuj vztah k pozivani alkoholu a zda v pripade dotazu priznat zkusenosti s lehkymi drogami, tedy co mi rikali kolegove, drogy jsem nikdy nezkusila a alkohol piju celkem malo). Plus vsechny prijmy musi byt zdanene, jinak je problem.
Děkuji, anonymní slunečnice.
Drogy a alkohol v mém případě nejsou problém.
Bohužel mám za sebou rozvod s člověkem, který se snažil mně škodit, pomlouval mě a podával na mě křivá trestní oznámení (u dvou z nich bylo relativně zřejmé, že jsou vymyšlená). Exmanžel se dopouštěl i jiných trestných činů, nikdy však nebyl odsouzen.
Mám za sebou část života v zahraničí.
Můj partner je cizinec, jeho blízký příbuzný pracoval pro určitou speciální bezpečnostní složku jiného státu (stát není nijak nepřátelský ČR). Partner sám může mít nějaký problém (finance, podezřelé kontakty). Ale nežijeme spolu ve stejné domácnosti, jen se navštěvujeme.
Mám příbuzného, který nezvládá své finance a má dluhy.
Já sama mám možná nějaké nezdaněné příjmy v minulosti, během studia jsem dávala doučování a brala peníze na ruku, nikde jsem nic nehlásila.
V minulosti jsem měla několik milenců.
Může být něco z toho problém?
Nic z uvedeneho nevidim jako zasadni problem. Taky jsem si vzala ****, ten muj byl dokonce podminene odsouzen za majetkovou trestnou cinnost, teda az po mem odstehovani ze spolecne domacnosti.
Kdyz vsechno priznate (bud rovnou v dotazniku pripadne v zivotopise, co pisete nakonec, nebo pozdeji v ramci doplnujiciho pohovoru), mela byste v pohode projit. Zjednodusene receno, hleda se bezpecnostni riziko, tedy zda existuje neco, cim by Vas slo vydirat a tim Vas primet ke sdeleni utajovane informace.
A po vyplneni dotazniku si udelejte kopii, at presne vite, co jste tam uvedla. Ono se to hodi pro pohovor, pripadne pro dalsi dotaznik za x let.
Az dotaznik budete odevzdavat, pred covidem to slo udelat osobne, tak mozna to jde i ted. Objednate se na podatelnu na cas, kdy se vam to hodi, na miste doplnite, co urednice hned na miste shleda jako chybejici. Podle me zkusenosti jsou tam dost neprijemni, ale nic bych si z nich nedelala, stejne spis jen predavaji vyse. Ja je pravidelne nastvu informaci o mesicnim prijmu, no co mam delat. Cesky stat mne neplati. ![]()
@Anonymní píše: Více
Dobrý den, mohla bych se Vás ještě zeptat na něco ohledně prověrek? Napište mi prosím zprávu, pokud ano. Děkuji.
Dobrý den taky by me zajímal dotaz. Prosím ozvěte se pokud se tu objevíte. Díky 🙋
@Anonymní píše: Více
Dobrý den, měl bych dotaz. Můžeme si napsat v soukromé zprávě? Děkuji