Kolega je sprosťák

243
10.10.17 09:32

Kolega je sprosťák

Kolega na pracovišti (26 let) je mladý samolibý frajírek, neustále obviňuje a slovními urážkami napadá okolí. Nereaguje na rozumné argumenty, je vůči nim hluchý, a šéfová dělá, že si vše máme vyřídit mezi sebou. S partnerem jsme situaci několikrát řešili, a já vím, že si to nemám brát osobně, ale nadávky a urážky proti mě si nechci nechat líbit, nejsem v práci proto, aby se do mě navážel nějaký cucák, který nadává ženám. Odmítám pracovat s někým, kdo mě slovně napadá, a je mi z něho špatně. Navíc lže, a popírá, co řekl, klidně i před šéfovou. Rád vyvolává konflikty, aby mohl někoho urazit. Mě osobně pověděl, že prý jsem v práci na hovno, že jsem tragéd, a že prý mluvím, jako by mi bylo 13 (je mi 31). Už to došlo do takového stavu, že chci změnit pracoviště. Zažily jste něco podobného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14642
10.10.17 09:38
@Karolínka86 píše:
Kolega na pracovišti (26 let) je mladý samolibý frajírek, neustále obviňuje a slovními urážkami napadá okolí. Nereaguje na rozumné argumenty, je vůči nim hluchý, a šéfová dělá, že si vše máme vyřídit mezi sebou. S partnerem jsme situaci několikrát řešili, a já vím, že si to nemám brát osobně, ale nadávky a urážky proti mě si nechci nechat líbit, nejsem v práci proto, aby se do mě navážel nějaký cucák, který nadává ženám. Odmítám pracovat s někým, kdo mě slovně napadá, a je mi z něho špatně. Navíc lže, a popírá, co řekl, klidně i před šéfovou. Rád vyvolává konflikty, aby mohl někoho urazit. Mě osobně pověděl, že prý jsem v práci na hovno, že jsem tragéd, a že prý mluvím, jako by mi bylo 13 (je mi 31). Už to došlo do takového stavu, že chci změnit pracoviště. Zažily jste něco podobného?

Něco podobného jsem na pracovišti nezažila.

Příspěvek upraven 27.03.19 v 23:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
10.10.17 09:42

Už to že o něm ty řekneš že ce cucák, když je o blbých pět let mladší o něčem svědčí… Jde o to jestli jsi ho třeba od začátku nějak neprudila a on ti to nevrací (ale to samozřejmě být nemusí). Máte možnost buď ho ignorovat, ono ho to rychle přejde, nebo fakt změnit působiště protože pokud to vedení řešit necce tak to řešit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
10.10.17 09:44
@nostress píše:
Něco podobného jsem na pracovišti nezažila, ale řešila jsem jiné, taky složité věci, a vždy jsem si poradila. Každý si vůči nám dovolí jenom tolik, kolik mu sami dovolíme.
Kolegu si příště nahraj na mobil, a použij to v přímé konfrontaci s šéfovou. Pokud ona nepodnikne žádné kroky k nápravě, pak se obrať na vedení firmy. Pokud budou i oni laxní, a nebudou chtít tuto záležitost adekvátně řešit, pak bych v takové firmě odmítla pracovat. V dnešní době je dost jiných, a jistě lepších pracovních míst.

Ten kolega ve volném čase boxuje, a jde z něj strach. Nepobral moc rozumu, už se to několikrát řešilo se šéfovou, ale zatím ho nikdo nenahrál pro důkaz. On před šéfovou lže, a ta mu jeho kecy bohužel baští, nechce si přidělávat práci. Četla jsem, že nadřízený musí zajistit příjemné pracovní prostředí - ale to se právě neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
10.10.17 09:46
@zelenoockaa19 píše:
Už to že o něm ty řekneš že ce cucák, když je o blbých pět let mladší o něčem svědčí… Jde o to jestli jsi ho třeba od začátku nějak neprudila a on ti to nevrací (ale to samozřejmě být nemusí). Máte možnost buď ho ignorovat, ono ho to rychle přejde, nebo fakt změnit působiště protože pokud to vedení řešit necce tak to řešit nebude.
Že je cucák, píšu jen sem. Právě, že on nás napadá bezdůvodně, i když mu nic neříkáme. Neustále se mu něco, nebo někdo nelíbí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
10.10.17 09:47

1. já bych ho prudila, že by možná sám dal výpověď.
2. pokud to štve i ostatní, začněte ho ignorovat. úplně. bez pozdravu, bez jediného slova celý den. to dlouho nikdo nevydrží. Měli jsme v oddělení holku, která dělala zle a donášela a vymýšlela si před vedením. Tenhle režim vydržela 2 týdny a sama odešla.
3. Je dobrá doba ke změně práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
10.10.17 09:49
@Karolínka86 píše: Že je cucák, píšu jen sem. Právě, že on nás napadá bezdůvodně, i když mu nic neříkáme. Neustále se mu něco, nebo někdo nelíbí.

Takové „nabušené gorilky“ často zobou kdejaké svinstvo, a pak jsou nepřiměřeně agresivní.
Netvrdím, že to je jeho případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
10.10.17 09:58
@nostress píše:
Takové „nabušené gorilky“ často zobou kdejaké svinstvo, a pak jsou nepřiměřeně agresivní.
Netvrdím, že to je jeho případ.

On takhle blbne poslední dva měsíce. Právě, když ho někdo ignoruje, tak tomu pak nadává, asi si přijde nedoceněný, co já vím. Mám plno práce, a do toho ještě snášet tohohle svalouše. Je možné, že si něco sype, to mě nenapadlo. Náš skladník ho viděl, jak si kontroluje svaly, jestli je má dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
10.10.17 10:04
@Karolínka86 píše:
On takhle blbne poslední dva měsíce. Právě, když ho někdo ignoruje, tak tomu pak nadává, asi si přijde nedoceněný, co já vím. Mám plno práce, a do toho ještě snášet tohohle svalouše. Je možné, že si něco sype, to mě nenapadlo. Náš skladník ho viděl, jak si kontroluje svaly, jestli je má dobré.

Myslím, že to bude takový ten zakomplexovaný blbec, který asi čekal, že si z jeho bicepsů sedneš na zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
10.10.17 10:11
@nostress píše:
Myslím, že to bude takový ten zakomplexovaný blbec, který asi čekal, že si z jeho bicepsů sedneš na zadek.

Dříve byl normálka v pohodě. Chodila za ním do práce kamarádka, a před ní se začal vytahovat na ostatní. Pak se pohádali, ona se k němu chovala hezky, ale on na ní řval před kolegy, že prý je úplně blbá, a ta kamarádka se s ním pak rozešla, a přibližně od té doby je zlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
10.10.17 10:17

@Karolínka86 Clovek, ktery neni spokojeny sam se sebou, se svym zivotem, si hoji komplexy na druhych. Kdyby byl vyrovnany a spokojeny, neprudil by. Ale co s tim, neporadim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
10.10.17 10:26
@Gone_girl píše:
@Karolínka86 nahrej si ho az bude zas nadavat, pust sefove, rekni mu ze se s tebou bud bude bavit slusne anebo nebudes komunikovat, ignorace. rekni to tak i sefove. ona ho vzala, ona by mel resit ze vam nedava. nebo projimadli do kavicky :mrgreen: anebo odejdi.
k
@Gone_girl píše:
@Karolínka86 nahrej si ho az bude zas nadavat, pust sefove, rekni mu ze se s tebou bud bude bavit slusne anebo nebudes komunikovat, ignorace. rekni to tak i sefove. ona ho vzala, ona by mel resit ze vam nedava. nebo projimadli do kavicky :mrgreen: anebo odejdi.

Odchod na jiné místo bude asi nejlepší, hádat se s hloupým nemá cenu. Šéfová tohle řešit nechce. A abych místo práce řešila vzteklého chudáčka, proto nejsem ve firmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
10.10.17 10:28
@Gone_girl píše:
@Gone_girl píše:

Projímadlo je dobrý nápad, má rád kafe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
10.10.17 10:50
@Gone_girl píše:
anebo neco proti prujmu :think: at ho potrapi zacpa, endiaron :mrgreen:
:)

Příspěvek upraven 27.03.19 v 23:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
10.10.17 10:51
@Karolínka86 píše:
Ten kolega ve volném čase boxuje, a jde z něj strach. Nepobral moc rozumu, už se to několikrát řešilo se šéfovou, ale zatím ho nikdo nenahrál pro důkaz. On před šéfovou lže, a ta mu jeho kecy bohužel baští, nechce si přidělávat práci. Četla jsem, že nadřízený musí zajistit příjemné pracovní prostředí- ale to se právě neděje.

a kde to psali? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová