Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Moc vám fandím ![]()
Dodnes lituju, že jsme na tajnou svatbu vyměkli. Možná by to rodiče sice chvilku rozdejchávali, ale v našem případě mnohem hůř rozdejchávali způsob svatby, kterej jsme si vydupali. No, nešlo ani o způsob svatby, ale že jsme na oběd pozvali jen nejužší rodinu bez všech tetiček a na odpoledne úplně všechny
Co ti budu vykládat, zní to sice jako banalita, ale na talíři to máme ještě teď (= půl roku po) ![]()
Tak jsem ze zvědavosti nakoukla na názory a normálně jste mě nahlodaly!
Máme 8 měsíců starý mimčo a původně jsme plánovali letos v červenci svatbu - to mu bude rok, tak by to krásně vyšlo, jenomže to vypadá že nakonec místo svatby se bude stavět a kdo má prachy na obojí,že! Asi to půjdu nenápadně zjistit a uvidíme…jen se taky bojím aby to nemrzelo rodiče
![]()
Přesně jak říkáš, my koupili novostavbu, ale je ještě hoooodně věcí, co se tady musí udělat. Takže taky ty penízky nějak nezbývají. Každý říká,,,co blbnete, má te rozvedené rodiče, tak ta cena, když se vydělí 4, tak to bude za pusu"". Haha. Už vidím, jak nám někdo z rodiny platí svatbu, i když něco takového z jejich úst už někdy padlo, ale myslím, že jen ze slušnosti. Takže jsem taky pěkně nahlodaná.
![]()
Vřele doporučuji. Žádné stresy, žádné výdaje ![]()
My jsme se vzali po 11 letech soužití na úřadě letos v únoru. Bylo to zařízeno během pár dnů - prostě nejbližší volný termín. Myslela jsem , že také jen podepíšu papír v kanceláři, ale vyřizoval to přítel a ten netušil, že to takto lze a měli jsme to v obřadní síni.
nejdřív jsem nechtěla aby to věděli rodiče ( tchýně je citlivka a svatby si užívá a vím, že by se to neobešlo bez řečí) ale nakonec protože jsme si nevěděli rady se svědky ( nemáme moc takových vhodných přátel po ruce) šla za svědka moje maminka a jeho bratr.
Malou Báru jsme měli v náručí a byli v civilu.
paní oddávající se trochu sekla, když řekla ( při pohledu na miminko), že jsme to trochu nestihly
přičemž nevěděla, že doma máme již desetiletou slečnu ( takže jsme to hooooodně nestihli
).
Byla jsem moc spokojená a tchýně nakonec pochopila a nezlobila se. ![]()
Nesouhlasím s názorem, že rodiče mají nějaký takový morální nárok na svatbu svých dětí jakožto odměnu za péči atd.
Oni si rozhodli o své svatbě a já si rozhodnu o té své.
svatební obřad, tak jak ho známe mě odpuzuje a nahání hrůzu ( dorty, šaty, kytice, tance, alkohol, přípitky atd), takže já jsem jen pro aby si každý uspořádal tuto situaci dle svého mínění a pocitu, tak aby se především on cítil štastný a naplněný a né natlačený to tradic, které mu kupříkladu nic neříkají. ![]()
Někdo může mít krásnou veselou svatbu dle zvyklostí, někdo tajnou na úřadu, někdo tajnou na romantickém místě - jsem ráda, že ta tu možnost je.
Navíc jsem si nechala své jméno - takže já mám pořád pocit, že snad ani nejsem vdaná
![]()
Lizbeth - pěkně jsem se pobavila tím nestihnutím… to si říkám, co by řekli nám, protože u obřadu bude moje 13 letá, jeho 8 letá a naše mimi
![]()
My oznámili rodičům termín minulý týden a ejhle… až do toho víkendu je zaplacená chata - plánovaná dovolená pro všechny… obojí se domlouvalo ve stejný den a obojí to tak nějak prsklo při prvním setkání
![]()
shodli jsme se na tom, že nechceme bez rodičů - aby nás to jednou nemrzelo..... a že teda přeložíme termín.. nakonec tchán zkrátil tu chatu os pá - pá a ne až do neděle…
Jinak oběd bude jen hodně možná, spíš s tím nepočítám… obřad v civilu… já si jen musím něco na sebe koupit.. Libča má kalhoty i super sako, možná jen doladit košili…
Jsem si myslela, že „tajná svatba“ znamená proti té normální jediný rozdíl - prostě se to, až na dva svědky, nikomu neřekne…
![]()
Přípravy, dokumenty, apod., to by snad mělo být úplně šumák, ne?
Já za sebe bych to nechtěla, mám ze svatby tak nádherné vzpomínky, že bych je za nic neměnila… ale každý je jiný, to je jasné ![]()
Bohunko - opravdu to tak je… jinak i na úřadě to snad jde, ale nám to nenabídli… ani se nezmínili… tak mi to teď trochu vrtá hlavou.. ale chceme tam rodiče, takže nic měnit nebudeme… Vím, jak mě mrzelo, když mi na první svatbě nebyla tchýně ![]()
Já se přikláním k těm co by to rodičům neudělali. Už jim to udělala sestra a fakt je to mrzelo. A já se na svatbu těším, mě příbuzenstvo nevadí, vím, že je s nimi sranda a není to banda opilců.
já si dovolím říci, že naší tajnou svatbou jsme s manželem nikomu nic neudělali
a v rodině jsem stále oblíbená, ale taky to nikomu nenutím, každý má jiné priority a jiné vztahy…
Mě se myšlenka tajné svatby líbí taky, svatbu beru jako obřad těch dvou a ne jejich rodičů nebo příbuzenstva. Každý si to má zařídit podle svýho, ale dělat něco kvůli rodičům, to je mi proti srsti…
Můžu ještě tohle téma trošku rozšířit? Po svatbě jste si nechali jen jméno muže nebo svoje nebo jeho i vaše původní??? Nějak se kolem mě kupí všechny varianty, tak by mě zajímaly zkušenosti emimiňaček ![]()
jeanine -já si nechala manželovo příjmení - jenom své jsem nechtěla a mít obě dvě - to se mi nelíbilo, obzvlášť, když moje je dost dlouhé a také se objevovaly tendence si z mého příjmení dělat srandu ![]()
janine - my to nebereme jako svatbu rodičů jako to, že by NÁS mrzelo je tam nemít…
Já po 1 svatbě jsem měla příjmení po manželovi. Po rozvodu jsme si blbec vzala své jméno za svobodna… takže mi to s dcerkou věčně komplikovalo život.. teď si znova budu brát příjmení manžela, mladší dcerka má taky jeho a starší ho chce taky, tak se to začíná řešit. Naštěstí její otec nemá proti změně příjmení žádné námitky - práva zůstanou jak byly.
Dobrý den všichni,
moc děkuji za reakce a za rady - byly moc dobré a kladně přijaty mnou i přítelem.
Jen bych ještě vysvětlit proč tuto „tajnou svatbu“ chceme vlastně dělat. Jeden z důvodů, že již nemám maminku - zemřela před necelými 2 lety a ještě to není vstřebané. A další důvod je svatba mého bratra - ta byla docela odstrašující a proto jsme se takto rozhodli
. Ještě jednou mooooc děkuji.
Andy