Tajná svatba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4957
6.4.10 21:08
anadroš píše:
Dobrý den všichni,
moc děkuji za reakce a za rady - byly moc dobré a kladně přijaty mnou i přítelem.
Jen bych ještě vysvětlit proč tuto „tajnou svatbu“ chceme vlastně dělat. Jeden z důvodů, že již nemám maminku - zemřela před necelými 2 lety a ještě to není vstřebané. A další důvod je svatba mého bratra - ta byla docela odstrašující a proto jsme se takto rozhodli :-) . Ještě jednou mooooc děkuji.
Andy

Přeju aby se Vám to krásně vyvedlo! :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
6.4.10 21:14

Andy, nechci být nemístně zvědavá, ale jak moc strašná byla ta bratrova svatba ( co se stalo).
Já byla na dvou a vůbec se mi to nelíbilo, tak jestli máme stejné pocity.
jinak jak jsem psala - jméno jsem si nechala - vůbec mi nepřišlo reálné, že bych se najednou měla jmenovat jinak ( navíc bych se jmenovala stejně jako dcera, protože má křestní po mě)..Vůbec mi to nešlo přes pusu, tak jsem to nehrotila. přítele ani nenapadlo to řešit - byla to moje věc.
Ps. chtěla jsem úplně tajnou ( bez vědomí rodičů) , ale nakonec to věděli asi 3 dny před - a naši to vzali úplně skvěle( já o tom mluvila totiž už dříve, že jestli svatba, tak v tomto stylu) a tchýně je hodná a pochopila.. :srdce: Mezi námi se nic nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
6.4.10 21:17

Já abych se přiznala, teda taky nějak moc nemusím svatby, ty kytičky, družičky, bílý princeznovský šatičky…, to nedávám :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
6.4.10 22:35

janine - my to tak mít budeme.. taky o tuhle parádu nestojím… jednou to za sebou mám a stačilo… taková paráda a hostina apod.. vyhozené prachy a vztah stejně nevydržel.. na to, jaké manželství bu de to absolutně nemá vliv ;)

Anadroš - přeji hodně štěstí, ať vám to vyjde tak, jak si naplánujete a hlavně ať vydrží manželství :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
6.4.10 22:58

janine - my se vzali tajně, ale fakt to věděli jen svědci, rodiče ne. Nechtěli jsme trapné přípitky, házení kyticí či chomout na manželově krku :lol: Jediné, co jsem chtěla, tak nádherné šaty, i když ne bílé (šampaň)… takže tě chápu.
Já bych třeba nenzavala tajnou svatbou obřad, kde jsou i rodiče, to už není to pravé tajemství :lol: Jasně, přemýšleli jsme další den, jak asi budu rodiče reagovat na oznámení, ale že bych se kvůli strachu z jejich reakce připravila o svůj sen o NAŠEM dni, to ani náhodou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
6.4.10 23:13

Tak přípitky, házení kyticí ani chomout bych fakt nedala. Zrovna tak knedlíčkovou polívku a společnej bryndák :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
7.4.10 07:46

Anadroš my tajnou svatbu měli a musím říct, že se neskutečně povedla. Krom svědků o ní nikdo nevěděl, schválně jsme vybrali i vzdálenější místo (krásné místo :wink: ). Všechno domluvili během jedné schůzky s matrikářkou a bylo :nevim: . Rodiče se vše dozvěděli až druhý den, rodičům manžela to bylo jedno, naši chvíli koukali… ale pak jim docvaklo, že já o tajné svatbě mluvila už od dětství. Po svatbě jsme jeli k nám domů, svědci si přivedli své partnery … opravdu to byl krásný den … přesně jak jsem si ho vysnila. Navíc i přítel cokoliv nad 4 hosty odmítal, kdyby se mu do tajné svatby nechtělo, tak uděláme kompromis … Přeji hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
7.4.10 12:38
Lizbeth píše:
Andy, nechci být nemístně zvědavá, ale jak moc strašná byla ta bratrova svatba ( co se stalo).
Já byla na dvou a vůbec se mi to nelíbilo, tak jestli máme stejné pocity.
jinak jak jsem psala - jméno jsem si nechala - vůbec mi nepřišlo reálné, že bych se najednou měla jmenovat jinak ( navíc bych se jmenovala stejně jako dcera, protože má křestní po mě)..Vůbec mi to nešlo přes pusu, tak jsem to nehrotila. přítele ani nenapadlo to řešit - byla to moje věc.
Ps. chtěla jsem úplně tajnou ( bez vědomí rodičů) , ale nakonec to věděli asi 3 dny před - a naši to vzali úplně skvěle( já o tom mluvila totiž už dříve, že jestli svatba, tak v tomto stylu) a tchýně je hodná a pochopila.. :srdce: Mezi námi se nic nezměnilo.

Ahojky, no to by bylo na dlouhé povídání,ale je to v podstatě tak, že si bratr našel přítelkyni a po 4 měsících co se znali otěhotněla plánovaně a vymysleli si svatbu a do toho ještě dělají rekonstrukci domu, takže jsme se jim to snažili nějak rozumně vysvětlit,že ať peníze, které dají do svatby radši dají na bydlení,ale byli tvrdohlaví a dopadlo to tak, že většinu věcí zařizovala maminka nevěsty a bylo to neorganizované a na svatbě nikdo nikoho neznal,protože nás nikdo nepředstavil, ani se netancovalo, takže to byla taková divná svatba. Ženichovi a nevěstě se to asi líbilo, ale byla to tak nějak nuda. No a nevěsta už měla bříško,tak se nemohla nějak moc bavit,takže si myslím,že je lepší to udělat tajně a penízky investovat lépe :-) . Je to i částečně náš případ - také doděláváme domek,ale už jen venkovní úpravy, ale stejně je to dost peněz.
Jsme spolu s přítelem už 11 let a myslíme si že svatba na našem vztahu nic nezmění - čekáme 2 miminko a asi jsme už vyrostli z pohádkové svatby. tak je to v kostce a snad to jde trošku pochopit - psala jsem to jak mě to napadlo.

Andy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
7.4.10 12:48

Díky, tak pocity ze svateb jsem měla obdobný.. Rozpaky, nuda, nucená křečovitá konverzace a hurá děte všichni tančit a hurá ted všichni poslouchejte přípitky, huráá všichni rolku s křenem - nechci to hanět - určitě existují stejné a moc hezké svatby - prostě jak pro koho..
Mě to nic neříkalo.
Máme podobný osud . S přítelem jsme také okolo 11 let jen tak na psí knížku a s druhým miminkem jsem se chtěla raději vdát -ale né tak, že to něco mezi námi změní, ale ryze z praktických důvodů :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
7.4.10 12:56

Tak to u nás je podobné jsou to hlavně praktické důvody, jinak nám o „papír“ nejde.
Hlavně že je tu takováto možnost a bude to vyřešené. Rodina to snad pochopí. Mluvili jsme o tom,že když se budeme brát tak jedině tajně,i když tchyně se na to moc netvářila, ale co, bude to muset nějak rozdýchat :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
7.4.10 20:07

Lizbeth - taky nám jde o to praktické…

JInak já se vdávala těhu, byla tam jen oje rodina a taky taková nuda o ničem

… teď se rodiče sice viděli, ale neznají se a tátové o to vzájemně moc zájem nemají, takže my neplánujeme po obřadu nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
14.4.10 16:34

taky tradiční svatbu nechceme ani jeden, přítelovi se ani moc nechce do obřadní síně, tak jste mě potěšili, že to jde i v kanceláři, to jsem netušila a přítel zajásal, tak to vyzistím … máme 3měs holčičku, chtěla jsem svatbu stihnout ještě před porodem, ale nějak to nedopadlo, po skoro 15ti letech je to opravdu z praktických důvodů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
babi Zlopocasna
14.4.10 16:52

My sme mali „skorotajnu“ svadbu. Predsa len, obe mamicky este ziju a obe si chceli poplakat. Zvlast ked ta moja robila svadbu prvykrat.
Ja som si vydupala este odobierku, teda isli sme s muzom(zenichom) a kazdej podakovali ze nas vychovali a poziadali o pozehnanie. Takze mamicky uspesne bulili uz cestou na sobas a potom na obrade spustili druhe kolo :D
Za svedkov bola moja sestra a muzov brat, slo to lebo viac surodencov nemame. A to bola cela svadba.

Zvysok pribuzenstva dostalo karticku „oznamujeme vam ze sme sa vtedy a vtedy tam a tam vzali“ No a mamicky potom vysvetlovali tetickam ze sme vrazili vsetky prachy do hypoteky :P

• Citovat
  • Upravit
10
15.4.10 11:41

Ahojky, mi s přítelem jsme to vzali drobet za druhý konec, loni na konci října se nám narodila malá Markétka a dost mě zarazil v porodnici mužkej, když mi řekl, že se teď musíme vzít, ale protože nemáme peníze na rozhazování, udělali by jsme to tajně :kytka: :kytka: já s tím zprvu nesouhlasila, ale když se nás zeptal můj táta kdy bude svatba, ještě než jsme stihli odpovědět, řekl, ať ji uděláme jen mi dva a dva svědci a že nám moc rád zaplatí dovolenou. Tak svatbu plánujeme na příští rok cca červenec. Už se těším, ale vím, že rodiče to vemou v pohodě, ale kamarádi a má sestra ne. Tak nevím. ale tajná bude to víme oba jistě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
4.5.10 16:46

tajná svatba

Ahojky,
tak už jsme se vzali 30.4. a rodiče už to taky vědí. Můj taťka to vzal úplně v pohodě - byl rád, že nemusel do obleku a hlavně tam nemusel být sám ( bez mojí mamky). Takže tam super. Horší to bylo s rodiči od manžela - mamka to nějak nechtěla pochopit, ale ono jí nic jiného nezbylo. máme i docela výstižný citát na oznámení, které každý dostal. …můžete o tom vést polemiky,můžete s tím nesouhlasit,ale to je tak všechno co s tím můžete dělat.
Všem vám děkuji za podporu a vřele doporučuji pokud někdo chce udělat něco netradičně a ještě ušetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný