Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
anadroš píše:
Dobrý den všichni,
moc děkuji za reakce a za rady - byly moc dobré a kladně přijaty mnou i přítelem.
Jen bych ještě vysvětlit proč tuto „tajnou svatbu“ chceme vlastně dělat. Jeden z důvodů, že již nemám maminku - zemřela před necelými 2 lety a ještě to není vstřebané. A další důvod je svatba mého bratra - ta byla docela odstrašující a proto jsme se takto rozhodli. Ještě jednou mooooc děkuji.
Andy
Přeju aby se Vám to krásně vyvedlo! ![]()
Andy, nechci být nemístně zvědavá, ale jak moc strašná byla ta bratrova svatba ( co se stalo).
Já byla na dvou a vůbec se mi to nelíbilo, tak jestli máme stejné pocity.
jinak jak jsem psala - jméno jsem si nechala - vůbec mi nepřišlo reálné, že bych se najednou měla jmenovat jinak ( navíc bych se jmenovala stejně jako dcera, protože má křestní po mě)..Vůbec mi to nešlo přes pusu, tak jsem to nehrotila. přítele ani nenapadlo to řešit - byla to moje věc.
Ps. chtěla jsem úplně tajnou ( bez vědomí rodičů) , ale nakonec to věděli asi 3 dny před - a naši to vzali úplně skvěle( já o tom mluvila totiž už dříve, že jestli svatba, tak v tomto stylu) a tchýně je hodná a pochopila..
Mezi námi se nic nezměnilo.
Já abych se přiznala, teda taky nějak moc nemusím svatby, ty kytičky, družičky, bílý princeznovský šatičky…, to nedávám ![]()
janine - my to tak mít budeme.. taky o tuhle parádu nestojím… jednou to za sebou mám a stačilo… taková paráda a hostina apod.. vyhozené prachy a vztah stejně nevydržel.. na to, jaké manželství bu de to absolutně nemá vliv ![]()
Anadroš - přeji hodně štěstí, ať vám to vyjde tak, jak si naplánujete a hlavně ať vydrží manželství
![]()
janine - my se vzali tajně, ale fakt to věděli jen svědci, rodiče ne. Nechtěli jsme trapné přípitky, házení kyticí či chomout na manželově krku
Jediné, co jsem chtěla, tak nádherné šaty, i když ne bílé (šampaň)… takže tě chápu.
Já bych třeba nenzavala tajnou svatbou obřad, kde jsou i rodiče, to už není to pravé tajemství
Jasně, přemýšleli jsme další den, jak asi budu rodiče reagovat na oznámení, ale že bych se kvůli strachu z jejich reakce připravila o svůj sen o NAŠEM dni, to ani náhodou ![]()
Tak přípitky, házení kyticí ani chomout bych fakt nedala. Zrovna tak knedlíčkovou polívku a společnej bryndák ![]()
Anadroš my tajnou svatbu měli a musím říct, že se neskutečně povedla. Krom svědků o ní nikdo nevěděl, schválně jsme vybrali i vzdálenější místo (krásné místo
). Všechno domluvili během jedné schůzky s matrikářkou a bylo
. Rodiče se vše dozvěděli až druhý den, rodičům manžela to bylo jedno, naši chvíli koukali… ale pak jim docvaklo, že já o tajné svatbě mluvila už od dětství. Po svatbě jsme jeli k nám domů, svědci si přivedli své partnery … opravdu to byl krásný den … přesně jak jsem si ho vysnila. Navíc i přítel cokoliv nad 4 hosty odmítal, kdyby se mu do tajné svatby nechtělo, tak uděláme kompromis … Přeji hodně štěstí.
Lizbeth píše:
Andy, nechci být nemístně zvědavá, ale jak moc strašná byla ta bratrova svatba ( co se stalo).
Já byla na dvou a vůbec se mi to nelíbilo, tak jestli máme stejné pocity.
jinak jak jsem psala - jméno jsem si nechala - vůbec mi nepřišlo reálné, že bych se najednou měla jmenovat jinak ( navíc bych se jmenovala stejně jako dcera, protože má křestní po mě)..Vůbec mi to nešlo přes pusu, tak jsem to nehrotila. přítele ani nenapadlo to řešit - byla to moje věc.
Ps. chtěla jsem úplně tajnou ( bez vědomí rodičů) , ale nakonec to věděli asi 3 dny před - a naši to vzali úplně skvěle( já o tom mluvila totiž už dříve, že jestli svatba, tak v tomto stylu) a tchýně je hodná a pochopila..Mezi námi se nic nezměnilo.
Ahojky, no to by bylo na dlouhé povídání,ale je to v podstatě tak, že si bratr našel přítelkyni a po 4 měsících co se znali otěhotněla plánovaně a vymysleli si svatbu a do toho ještě dělají rekonstrukci domu, takže jsme se jim to snažili nějak rozumně vysvětlit,že ať peníze, které dají do svatby radši dají na bydlení,ale byli tvrdohlaví a dopadlo to tak, že většinu věcí zařizovala maminka nevěsty a bylo to neorganizované a na svatbě nikdo nikoho neznal,protože nás nikdo nepředstavil, ani se netancovalo, takže to byla taková divná svatba. Ženichovi a nevěstě se to asi líbilo, ale byla to tak nějak nuda. No a nevěsta už měla bříško,tak se nemohla nějak moc bavit,takže si myslím,že je lepší to udělat tajně a penízky investovat lépe
. Je to i částečně náš případ - také doděláváme domek,ale už jen venkovní úpravy, ale stejně je to dost peněz.
Jsme spolu s přítelem už 11 let a myslíme si že svatba na našem vztahu nic nezmění - čekáme 2 miminko a asi jsme už vyrostli z pohádkové svatby. tak je to v kostce a snad to jde trošku pochopit - psala jsem to jak mě to napadlo.
Andy
Díky, tak pocity ze svateb jsem měla obdobný.. Rozpaky, nuda, nucená křečovitá konverzace a hurá děte všichni tančit a hurá ted všichni poslouchejte přípitky, huráá všichni rolku s křenem - nechci to hanět - určitě existují stejné a moc hezké svatby - prostě jak pro koho..
Mě to nic neříkalo.
Máme podobný osud . S přítelem jsme také okolo 11 let jen tak na psí knížku a s druhým miminkem jsem se chtěla raději vdát -ale né tak, že to něco mezi námi změní, ale ryze z praktických důvodů ![]()
Tak to u nás je podobné jsou to hlavně praktické důvody, jinak nám o „papír“ nejde.
Hlavně že je tu takováto možnost a bude to vyřešené. Rodina to snad pochopí. Mluvili jsme o tom,že když se budeme brát tak jedině tajně,i když tchyně se na to moc netvářila, ale co, bude to muset nějak rozdýchat
.
Lizbeth - taky nám jde o to praktické…
JInak já se vdávala těhu, byla tam jen oje rodina a taky taková nuda o ničem
… teď se rodiče sice viděli, ale neznají se a tátové o to vzájemně moc zájem nemají, takže my neplánujeme po obřadu nic…
taky tradiční svatbu nechceme ani jeden, přítelovi se ani moc nechce do obřadní síně, tak jste mě potěšili, že to jde i v kanceláři, to jsem netušila a přítel zajásal, tak to vyzistím … máme 3měs holčičku, chtěla jsem svatbu stihnout ještě před porodem, ale nějak to nedopadlo, po skoro 15ti letech je to opravdu z praktických důvodů
My sme mali „skorotajnu“ svadbu. Predsa len, obe mamicky este ziju a obe si chceli poplakat. Zvlast ked ta moja robila svadbu prvykrat.
Ja som si vydupala este odobierku, teda isli sme s muzom(zenichom) a kazdej podakovali ze nas vychovali a poziadali o pozehnanie. Takze mamicky uspesne bulili uz cestou na sobas a potom na obrade spustili druhe kolo ![]()
Za svedkov bola moja sestra a muzov brat, slo to lebo viac surodencov nemame. A to bola cela svadba.
Zvysok pribuzenstva dostalo karticku „oznamujeme vam ze sme sa vtedy a vtedy tam a tam vzali“ No a mamicky potom vysvetlovali tetickam ze sme vrazili vsetky prachy do hypoteky ![]()
Ahojky, mi s přítelem jsme to vzali drobet za druhý konec, loni na konci října se nám narodila malá Markétka a dost mě zarazil v porodnici mužkej, když mi řekl, že se teď musíme vzít, ale protože nemáme peníze na rozhazování, udělali by jsme to tajně
já s tím zprvu nesouhlasila, ale když se nás zeptal můj táta kdy bude svatba, ještě než jsme stihli odpovědět, řekl, ať ji uděláme jen mi dva a dva svědci a že nám moc rád zaplatí dovolenou. Tak svatbu plánujeme na příští rok cca červenec. Už se těším, ale vím, že rodiče to vemou v pohodě, ale kamarádi a má sestra ne. Tak nevím. ale tajná bude to víme oba jistě.
Ahojky,
tak už jsme se vzali 30.4. a rodiče už to taky vědí. Můj taťka to vzal úplně v pohodě - byl rád, že nemusel do obleku a hlavně tam nemusel být sám ( bez mojí mamky). Takže tam super. Horší to bylo s rodiči od manžela - mamka to nějak nechtěla pochopit, ale ono jí nic jiného nezbylo. máme i docela výstižný citát na oznámení, které každý dostal. …můžete o tom vést polemiky,můžete s tím nesouhlasit,ale to je tak všechno co s tím můžete dělat.
Všem vám děkuji za podporu a vřele doporučuji pokud někdo chce udělat něco netradičně a ještě ušetřit.