Tajná svatba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
19.5.10 23:00

prosím o rady

ahoj :srdce: ,my taky uvazujeme o tajne svatbe, uz jen s toho duvodu, protoze muj otec mi uz odmala vstepoval do hlavy, ze se mam vdát potajit, ze mi nic platit nebude!Takze jsem nikdy neuvazovala o velké svatbě.Uz si pomalu setrim sama na svatebni saty.Jsme s pritelem rozhodnuti o tajne svatbe i bez rodicu ,ale zaroven mam strach, ze je nejak zklamu:-(… Dalsí vec je,ze babicka kdyz se trosku napije tak se chce s kazdym hadat a dela hroznou ostudu :cert: :-(…Tak sem tak 50 na 50 zda to oznamit nebo ne.(zklamat nezklamat-ostuda neostuda)co by jste delaly v moji situaci ? Diky za rady :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.5.10 20:08

Ahojky, no co uděláte záleží jenom na vás. Ostatní se s tím nějak poperou. Jak jsem psala, my jsme se vzali úplně tajně - měli jsme i úřední svědky. Můj taťka a vůbec celá moje rodina to vzal úplně perfektně, no a u manžela to bylo horší s matkou, ta nám dala docela jasně najevo co si o tom myslí, ale teď dělá jakoby se nic nestalo a chová se jako by to bylo jako předtím. O svatbě spolu nemluvíme, ona to už nechce řešit a dokonce ani fokty neviděla. je to její problém. Nejhorší na tom je to,že se snaží celé rodině namluvit jak to bylo sprosté a sobecké. No opravdu záleží na tobě a příteli, jak to budete potom zvládat. Takže přeji hodně štěstí v rozhodování a hlavně se nenechte od nikoho ovlivňovat. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
24.5.10 08:47

anadroš: Ahoj moc dekuji za odpoved.. Je dobre kdyz poradi nekdo cizi s vlastníma zkusenostma, nez nekdo koho znam a ten by mi neco rozmlouval nebo namlouval :-/… Diky moc :srdce: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.11 09:55

Ahoj, budu ráda když se toto téma trochu obnoví a napíšete i další své postřehy z tajné svatby. Vzhledem k tomu, že jsem na začátku těhotenství a svatby mě vždy děsily, tak také nad ní uvažujeme - jen se svědky. Jak jste to pak oznámili rodině? Jaké místo jste k obřadu zvolili? Já vím, že chci bílé šaty, pěkné místo a na památku ( i pro rodiče) hezké forky.Raději anonymě, kdyby někdo z příbuzenstva nakoukl :lol:

• Citovat
  • Upravit
7323
6.7.11 10:17

Ahoj,
myslím, že tajná svatba je jako každá jiná, pro kterou se rozhodnete a jakou si zařídíte, akorát jen s lidmi, které tam chcete (třeba jen svědci), takže proč ne třeba na zámečku v bílých šatech, s objednaným fotografem :wink:
Kdyby bylo na mě, já bych chtěla menší svatbu, pohodovou, prostě jen obřad a oběd, posezení s přáteli a nejbližší rodinou, žádný veliký cirkus kolem toho, přípravy bych si zajistila sama a rodičům a příbuzenstvu sdělila jenom termín, aby si udělali volno :-) Tajnou svatbu jen se svědky ne z toho důvodu, že by to rodinu mrzelo a to bych nechtěla. Ale je to jen má představa, protože mám přítele, který je rozvedený a ženit se už nikdy nechce :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
6.7.11 10:44

Anonymko,
zapomněla jsi diskuzi oživit, bohužel se tak neukázala mezi novými…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.11 19:38

Bez obřadu?

A měla jste některá svatbu bez obřadu?

• Citovat
  • Upravit
11529
4.8.11 19:46

tak my jsme z hranic, fotografa jsme měli z přerova a brali jsme se ve čtvrtek v olomouci v obřední síni, byla jsem v šestém měsíci těhotenství a jenom moje máma mě česala a byla ráda, že dělám takovou svatbu a svědci jsou naši kamarádi a taky nikomu nic neřekli, pak jsme poslali všem sms, všichni to vzali, pak jsme chtěli udělat oslavu na zahradě ale nějak z toho časem sešlo..
máme krásné fotky, já jsem byla hezká nevěsta, přesně jak jsem chtěla, a jsem za to ráda, za prvé, neměli jsme na svatbu peníze, moc nevycházím s tchýní a manželovou rodinou a nechtěla jsem se dívat na něčí obličeje, jak není vše vhod a navíc, manželův otec i můj otec hodně pijí a nestýkáme se…takže i z těchto důvodů…nevýhoda je, že nejsou žádné svatební dary, nebo jen pár a to zamrzí :oops: :oops: :oops: :oops: hlavní je, aby jste byli šťastní vy dva :srdce: :srdce: :srdce: :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.11 14:55

Jsem moc ráda,

že jsem si tohle všechno přečetla. My s přítelem jsme plánovali svatbu, ale věděla jsem, že se mu do toho moc nechce, protože by mu to rodiče ne rozmlouvali, ale asi by nebyli moc nadšení. A přítel je člověk, který lidi nerad překvapuje a ještě by si do toho nakonec nechal kecat, to byl první důvod, proč uvažovat o tajné svatbě a ten druhý jsme našla až tady u vás a to už pro to, že se živím povoláním, které musím provozovat před spoustou lidí a vím, že mi to nedělá vůbec dobře, jinak řečeno jsme strašný trémař :) a navíc se mi vůbec nelíbila představa několika měsícních příprav. Nakonec jsme se rozzhodli udělat tajnou svatbu a ostatním to řekneme teprve až si sami všimnou, nebo do pár měsíců, neboli to opravdu BUDE JEN O NÁS DVOU a přesně tak jsem si to přála :) A pak jsme si nechali východisko, protože víme, že by to mohlo rodiče mrzet a nakonec třeba jednou i nás, tak jsme se dohodli, že za pár let, až se rozhodneme zakládat rodinu si uděláme tu ,,opravdovou" církevní svatbu s rodiči, hostinou apod a necháme to v jejich režii, ať si to taky užijí a náš vztah tím bude i posvěcen :) co víc si přát, splní se nám oběma veliké přání a zároveň si neuzavíráme možnost v budoucnu něco změnit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
26.1.12 06:26

Ahoj holky, chci vas moc poprosit, mame tajnou svatbu a za svedky nam jdou lide z uradu, co se jim tak obvykle dava, za to, ze nam to odsvedci???MOc di­ky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
26.1.12 07:00
monatkaa píše:
Ahoj holky, chci vas moc poprosit, mame tajnou svatbu a za svedky nam jdou lide z uradu, co se jim tak obvykle dava, za to, ze nam to odsvedci???MOc di­ky…

Většinou nic, jen se poděkuje. Ale pokud chcete něco dát, myslím si, že stačí cokoliv obvyklého, co se dává cizím lidem - dražší flaška, hezká kytice, bonboniéra.. Je to na vás, povinné to rozhodně není. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
26.1.12 07:47
rejžička píše:
monatkaa píše:
Ahoj holky, chci vas moc poprosit, mame tajnou svatbu a za svedky nam jdou lide z uradu, co se jim tak obvykle dava, za to, ze nam to odsvedci???MOc di­ky…
Většinou nic, jen se poděkuje. Ale pokud chcete něco dát, myslím si, že stačí cokoliv obvyklého, co se dává cizím lidem - dražší flaška, hezká kytice, bonboniéra.. Je to na vás, povinné to rozhodně není. :)

Tak staci kazdymu nejaka lahvinka vinka????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
26.1.12 20:50

No my jsme každému dali bonboniéru a myslím že to stačí- nevěděli jsme totiž jestli to budou ženy nebo muži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.13 21:48

Ahoj, také máme v plánu tajnou svatbu. Můžu se jen zeptat, vy které s tím máte zkušenost, dělaly jste po tom nějaký raut na oslavu nebo to obřadem a následným oznámením okolí skončilo?

• Citovat
  • Upravit
24
3.8.13 22:30

Ahoj, my jsme den po obřadu měli oběd s mojí rodinou a další den s rodinou manžela-ostatn dostali jen oznámení a tím to skončilo.
Přeji hodně štěstí a a´t se vše povede dle vašich představ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný