Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj
,my taky uvazujeme o tajne svatbe, uz jen s toho duvodu, protoze muj otec mi uz odmala vstepoval do hlavy, ze se mam vdát potajit, ze mi nic platit nebude!Takze jsem nikdy neuvazovala o velké svatbě.Uz si pomalu setrim sama na svatebni saty.Jsme s pritelem rozhodnuti o tajne svatbe i bez rodicu ,ale zaroven mam strach, ze je nejak zklamu:-(… Dalsí vec je,ze babicka kdyz se trosku napije tak se chce s kazdym hadat a dela hroznou ostudu
…Tak sem tak 50 na 50 zda to oznamit nebo ne.(zklamat nezklamat-ostuda neostuda)co by jste delaly v moji situaci ? Diky za rady ![]()
Ahojky, no co uděláte záleží jenom na vás. Ostatní se s tím nějak poperou. Jak jsem psala, my jsme se vzali úplně tajně - měli jsme i úřední svědky. Můj taťka a vůbec celá moje rodina to vzal úplně perfektně, no a u manžela to bylo horší s matkou, ta nám dala docela jasně najevo co si o tom myslí, ale teď dělá jakoby se nic nestalo a chová se jako by to bylo jako předtím. O svatbě spolu nemluvíme, ona to už nechce řešit a dokonce ani fokty neviděla. je to její problém. Nejhorší na tom je to,že se snaží celé rodině namluvit jak to bylo sprosté a sobecké. No opravdu záleží na tobě a příteli, jak to budete potom zvládat. Takže přeji hodně štěstí v rozhodování a hlavně se nenechte od nikoho ovlivňovat. ![]()
anadroš: Ahoj moc dekuji za odpoved.. Je dobre kdyz poradi nekdo cizi s vlastníma zkusenostma, nez nekdo koho znam a ten by mi neco rozmlouval nebo namlouval :-/… Diky moc
![]()
Ahoj, budu ráda když se toto téma trochu obnoví a napíšete i další své postřehy z tajné svatby. Vzhledem k tomu, že jsem na začátku těhotenství a svatby mě vždy děsily, tak také nad ní uvažujeme - jen se svědky. Jak jste to pak oznámili rodině? Jaké místo jste k obřadu zvolili? Já vím, že chci bílé šaty, pěkné místo a na památku ( i pro rodiče) hezké forky.Raději anonymě, kdyby někdo z příbuzenstva nakoukl ![]()
Ahoj,
myslím, že tajná svatba je jako každá jiná, pro kterou se rozhodnete a jakou si zařídíte, akorát jen s lidmi, které tam chcete (třeba jen svědci), takže proč ne třeba na zámečku v bílých šatech, s objednaným fotografem ![]()
Kdyby bylo na mě, já bych chtěla menší svatbu, pohodovou, prostě jen obřad a oběd, posezení s přáteli a nejbližší rodinou, žádný veliký cirkus kolem toho, přípravy bych si zajistila sama a rodičům a příbuzenstvu sdělila jenom termín, aby si udělali volno
Tajnou svatbu jen se svědky ne z toho důvodu, že by to rodinu mrzelo a to bych nechtěla. Ale je to jen má představa, protože mám přítele, který je rozvedený a ženit se už nikdy nechce ![]()
Anonymko,
zapomněla jsi diskuzi oživit, bohužel se tak neukázala mezi novými…
tak my jsme z hranic, fotografa jsme měli z přerova a brali jsme se ve čtvrtek v olomouci v obřední síni, byla jsem v šestém měsíci těhotenství a jenom moje máma mě česala a byla ráda, že dělám takovou svatbu a svědci jsou naši kamarádi a taky nikomu nic neřekli, pak jsme poslali všem sms, všichni to vzali, pak jsme chtěli udělat oslavu na zahradě ale nějak z toho časem sešlo..
máme krásné fotky, já jsem byla hezká nevěsta, přesně jak jsem chtěla, a jsem za to ráda, za prvé, neměli jsme na svatbu peníze, moc nevycházím s tchýní a manželovou rodinou a nechtěla jsem se dívat na něčí obličeje, jak není vše vhod a navíc, manželův otec i můj otec hodně pijí a nestýkáme se…takže i z těchto důvodů…nevýhoda je, že nejsou žádné svatební dary, nebo jen pár a to zamrzí
hlavní je, aby jste byli šťastní vy dva
![]()
že jsem si tohle všechno přečetla. My s přítelem jsme plánovali svatbu, ale věděla jsem, že se mu do toho moc nechce, protože by mu to rodiče ne rozmlouvali, ale asi by nebyli moc nadšení. A přítel je člověk, který lidi nerad překvapuje a ještě by si do toho nakonec nechal kecat, to byl první důvod, proč uvažovat o tajné svatbě a ten druhý jsme našla až tady u vás a to už pro to, že se živím povoláním, které musím provozovat před spoustou lidí a vím, že mi to nedělá vůbec dobře, jinak řečeno jsme strašný trémař
a navíc se mi vůbec nelíbila představa několika měsícních příprav. Nakonec jsme se rozzhodli udělat tajnou svatbu a ostatním to řekneme teprve až si sami všimnou, nebo do pár měsíců, neboli to opravdu BUDE JEN O NÁS DVOU a přesně tak jsem si to přála
A pak jsme si nechali východisko, protože víme, že by to mohlo rodiče mrzet a nakonec třeba jednou i nás, tak jsme se dohodli, že za pár let, až se rozhodneme zakládat rodinu si uděláme tu ,,opravdovou" církevní svatbu s rodiči, hostinou apod a necháme to v jejich režii, ať si to taky užijí a náš vztah tím bude i posvěcen
co víc si přát, splní se nám oběma veliké přání a zároveň si neuzavíráme možnost v budoucnu něco změnit ![]()
Ahoj holky, chci vas moc poprosit, mame tajnou svatbu a za svedky nam jdou lide z uradu, co se jim tak obvykle dava, za to, ze nam to odsvedci???MOc diky…
monatkaa píše:
Ahoj holky, chci vas moc poprosit, mame tajnou svatbu a za svedky nam jdou lide z uradu, co se jim tak obvykle dava, za to, ze nam to odsvedci???MOc diky…
Většinou nic, jen se poděkuje. Ale pokud chcete něco dát, myslím si, že stačí cokoliv obvyklého, co se dává cizím lidem - dražší flaška, hezká kytice, bonboniéra.. Je to na vás, povinné to rozhodně není. ![]()
rejžička píše:monatkaa píše:Většinou nic, jen se poděkuje. Ale pokud chcete něco dát, myslím si, že stačí cokoliv obvyklého, co se dává cizím lidem - dražší flaška, hezká kytice, bonboniéra.. Je to na vás, povinné to rozhodně není.
Tak staci kazdymu nejaka lahvinka vinka????
No my jsme každému dali bonboniéru a myslím že to stačí- nevěděli jsme totiž jestli to budou ženy nebo muži.
Ahoj, také máme v plánu tajnou svatbu. Můžu se jen zeptat, vy které s tím máte zkušenost, dělaly jste po tom nějaký raut na oslavu nebo to obřadem a následným oznámením okolí skončilo?
Ahoj, my jsme den po obřadu měli oběd s mojí rodinou a další den s rodinou manžela-ostatn dostali jen oznámení a tím to skončilo.
Přeji hodně štěstí a a´t se vše povede dle vašich představ ![]()