Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky já zas četla o autismus a spousta věci děla náš tříletak. Třeba přehráva pořád pohádky jak i s zavíráním dveří apd. Dale pořád třepe rukama a když si hraje s vláčkama tak si přeříkáva hlášení a stanice. Jinak snad nic. Dělají to vaše děti taky
Jeeee
neplas, radsi nic necti zbytecnyho, je to dost vztahovacny pak, to by nas prcek - i kdyz mu budou ted 4 byl uplne autistak 1* protoze opakuje jak papagaj naprosto vsechno…
I stanice v MHD
![]()
Uz bych potrebovala tlumici sluchatka
![]()
@lynč: takhle jednoduché to není, jsem speciální pedagog - tedy pracuji s postiženými dětmi. Rysů musí být mnohem víc, aby bylo možné diagnostikovat autismus. Nechá se obejmout? Rozumí citům? (Mám radost, strach, bojím se, jsem smutná (třeba na fotce) nebo obrázku?)
Každé dítě má různě dlouhé „autistické“ chování. Je to vlastně ubezpečování se, že se věci mají tak, jak je chce mít.
Mědělá to samé a jsou jjí taky skorem tři, neplaššššš, radši nic nepotřebnýho nečti, ale neopakuje stanice
Citum rozumí když se směju směje se taky. Na obrázku řekne holčička brečí. Obejmout se taky nechá
@lynč: Tak se ničeho neboj, musel by to být opravdu atypický autista, aby tohlezvládal. Prostě je jen ve vývojé fázi. A občas je to i legrace, třeba když něco schválně spleteš. ![]()
Naše prdolka to dělá taky, že přehrává pohádky i písničky pořád dokola, ale jen u těch, co se jí moc líbí. Nahlas si nic zatím nepřeříkává. Myslím, že u vás je to v pohodě a zbytečně se nenervuj čtením různých článků, protože ne všechny jsou založené na pravdě, jak už jsem se přesvědčila i já na vlastní kůži. ![]()