Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Je to normální, jelikož nemá ještě uvoněnou předkožku, tak se tam občas v takových uskupeních hromadí mázek, zítra nebo pozítří se trošku určitě posune a půjde opláchnout nebo utřít. Nic to není
Sieta. m
No právě to nikdy neměl a viděla jsem to poprvé tak mě to viděsilo jelikož se tam ani nedostanu mu to umýt uklidnila jste mě děkuji ![]()
@Hašrelka píše:
Sieta. m
No právě to nikdy neměl a viděla jsem to poprvé tak mě to viděsilo jelikož se tam ani nedostanu mu to umýt uklidnila jste mě děkuji
není zač ![]()
Jo jo je to normální. Je to nahromaděný mázek a ještě neuvolněná předkožka. Takže žádný strachy maminko ![]()
A jak to máte u chlapců já stahuji jen co to jde žádné nasilí, slyšela jsem že se to do 3 let uvolní samo ![]()
Docela ráda si taky přečtu typ jak stahovat pindíka. Mně doktorka říkala, že jen malinkato napnout špičku a nepřetahovat, tak to tak dělám
Pokaždé, když to udělám, tak se syn prohne v zádech a evidentně mu to není moc příjemné ![]()
Nechci nic zanedbat, ale taky mám strach, aby bylo všechno v pořádku…
Je to normální. U staršího jsem to taky už několikrát viděla, odmočit a pak olejíčkem se snažit to uvolnit, umýt až druhý den nebo jen otřít, když se to uvolní. Jinak dle doporučení od ústeckého primáře dětského oddělení, stahovat od roka, pomalu, ale jistě. Do tří let, by to mělo být uvolněno, jinak operativní zákrok.
Myslím, že jen málokdy se to uvolní „samo“. Každopádně ten mázek, co se pod nepřetaženou předkožkou může usazovat, usnadňuje její uvolnění. Na druhou stranu stačí zrníčko písku nebo jiné nečistoty a může se zanítit.
Jinak zkouším stahovat od malička. Občas kluk mírně protestoval, většinou vůbec nereagoval a dnes v necelých 2,5r si to už přetahuje sám. Má předkožku uvolněnou tak z větší půlky. A mj. ten mázek mu zrovna v uvolnění dost pomohl.
Synovi treba doktorka na prohlídce v 7.měsících vzala za pindika a jemu vyjel zalud hladce, chtěla jsem na ní vyjed, ale jemu to vůbec nevadilo a hodně se divila, že prý tohle není častý, že to jde takle hladce…prý od roka přetahovat jen co to půjde, u něj asi úplně
Mě řekli v porodnici do 3 let nesahat. A nedalo mi to a na ročni prohlídce sem se zeptala dr. říkala že mám stahovat ve vaně co to půjde žádné násilí a tak to děláme a je vidět že to jde lépe a lépe.
@Hašrelka píše:
Mě řekli v porodnici do 3 let nesahat. A nedalo mi to a na ročni prohlídce sem se zeptala dr. říkala že mám stahovat ve vaně co to půjde žádné násilí a tak to děláme a je vidět že to jde lépe a lépe.
Mně také dr. řekla, že do tří let to povolí samo. Sice to ve vaně zkoušíme, ale žádné drama, jen lehce..
Tak ten můj (18měsíců) si na něj nenechá sahnout. Naposledy jsme to skusily a jde z části přetahnout ale od té doby si na to nenechá sahnout.Ale vůbec jsem to násilím nedělala. Jen jak to šlo aby ho to nebolelo. Vůbec nevím jak v tom teď pokračovat.
Iveta89: Netrap se tím prostě mu ho ve vaně jak mu ho budeš mýt tak lehce stáhni co to jde jinak povolí to časem samo opravdu. Zabývám se tím taky hodně takže mu ho kontroluji při každem koupaní a je fakt znát že to samo povoluje hlavně se to musí aspon trošku aby nepřirostla kůžička. Mě teda jen dneska vyděsil ten mázek ![]()
Ahojky holky,
synovi je 2,5 a pindík ještě nejde přetáhnout, včera jsem mu, ale pod kůžičkou našla na obou stranách dvě velké bílé jako bouličky..nevím zda se jedná o ten mázek? Nemáte někdo zkušenost?
Ahojky všem
nevím jestli jít k dr.
ale vypadá to divně zarudlý a červený ani bolavý ho nemá tak nevím co to je??? Nevíte někdo díky za jakékoliv odpovědi
Mám syna 19 m a dnes jsem si při koupání všimla že když mu stáhnu kůžičku abych mu ho umyla tak má po důžičkou žlutou hrčku vypadá to jako hnis ale nejde to nijak vymáčnout protože to má kousek pod žaludem a tam má kužičku takže nevím co s tím
Doufám že mi rozumíte jak to má dala bych foto ale asi by se to adminum nelíbilo