Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahojky holky,
synovi je 2,5 a pindík ještě nejde přetáhnout, včera jsem mu, ale pod kůžičkou našla na obou stranách dvě velké bílé jako bouličky..nevím zda se jedná o ten mázek? Nemáte někdo zkušenost?
To bude smegma, nic to není. Že mu nejde pindík přetáhnout nevadí, má čas. ![]()
Určitě je to mázek, nemá se nijak násilím odstraňovat, synovi to taky nešlo, vůbec, bála jsem se, že na 3leté prohlídce to bude chtít dr řešit, tak jsme to začali cvičit. Stáhnout jak to jde (nám nešlo vůbec) pak chytit za kůžičku na špičce a natáhnout do délky a zas stáhnout, z ničeho nic jeden den to šlo stáhnout úplně přes celý žalud. Hrozně jsem se lekal a od té doby to jde krásně. Držím palce!
@Ewule0712 Děkuji moc, no nám zatím nejde téměř vůbec, tak jsem už nervózní, ale děkuji za radu ![]()
Nám to taky nešlo a pak z ničeho nic, dělejte to takhle, ono tím natahováním kůžičky se jakoby ta kůže odlepí od žaludu a pak to jde stáhnout. Pokud může čurat a nemá pindíka zarudlého, tak bych to neřešila, pokud by zčervenal, tak mazat opthalmoseptonexem, to mi doporučili v lékárně, je to oční mast ![]()
Ahojky, musím reagovat na vaše tema pindík a stahování, naše zkušenost je, že nám doktorka taky říkala do 3 let se neřeší, nevím, nevím
, myslím si, že je to hodně individální a každý chlapec je jinej a proto se nedá soudit kdy je pravý čas to řešit. Každopádně my jsme v 18měs. absolvovali přetažení na vinohradech, protože když čůral tak se mu nafukoval a doktorka nás vyděsila, že by to mohlo poškodit ledviny, můžu jen říct, že ten zákrok já i manžel který ani nebyl ve vnitř jsme oba probrečeli, dostali jsme optalmoseptonex, funguje jako dezinfekce
dále jsme byli u urologa, který nám řekl, že ta jeho předkožka je hodně ouzká a pokud nezabere další léčba formě mazaní tak nás čeká zákrok
Ještě nemáme vyhráno ale snad to dobře dopadne, přetahujeme každý večer po koupání a jde nám to už docela dobře. Ještě přidám názor doktorky z vinohrad: měla jsem kluky a dělala jsem od malinka a žádný problém ![]()
AHoj holky
taky mám trochu starost, Tobík má 2,5 roku a taky mu vůbec nejde přetáhnout, mám obavy z 3 leté prohlídky ![]()
jinak čůrá bez problému, zkusím tu techniku od Ewule, třeba to pomůže ![]()
@Davdan píše:
To bude smegma, nic to není. Že mu nejde pindík přetáhnout nevadí, má čas.
Ahoj, malej je ještě malej abych mluvila z vlastní zkušenosti ale ve škole nám říkali, že se přetahovat nemá, až po 1 roce / jiný doktor radí, že po třech letech
/. Že se začne kolem pindíka pod předkožkou uvolňovat odumřelá kůže a mázek a to je to smegma a to postupně uvolňuje předkožku aby se potom dala stáhnout
Švagrová nepřetahovala do 3 let a nemá problémy, klukovi je 5 a v poho a druhá švagrová přetahovala od 2 měsíce a malej je zjizvenej musel teď ve 3 letech na operaci
nešlo mu to přetáhnout jak se to zjizvilo ![]()
@Viktorek to mě trochu děsí. Kluk bude mít 3 roky za 2 měsíce, na radu Dr. zatím nepřetahujeme, ale když čurá, taky se mu jakoby napřed moč nahromadila do bouličky a až poté ji vyčurá.
Mám se děsit a zajít k Dr.? Pindík červený či jinak zanícený není.
Danik
my jsme neměli jinak žádný problém, žádné záněty ani zarudnutí, urolog mi řekl, že ledviny to nemůže poškodit, což se mi ulevilo, ale pokud se mu ta moč nahromadí jako jsme měli taky, tak bych to asi řešila, čím dřív tím líp, protože je malý a nebude si to pamatovat, manžel je po obřízce a nechce aby kluk absolvoval co on ![]()
@Zuzie Tak tohle jsme měli taky, měsíc před 3narozkami jsme byli na zákroku, byl to mazec, řvali jsme všichni, tři dny masakr, pak už dobrý, doktorka řikala prostě nepřetahovat, pak to ale nešlo-mazali jsme, trochu to pomohlo, ale nestačilo to ![]()
@Viktorek a měli jste to taky tak, že se mu nafouknul na začátku čurání a pak vše vyčůral pryč? No, tos mě vyděsila. Asi raději zítra zavolám doktorce, od ledna bych měla jít do práce (ikdyž zatím nevím kam),tak ať pak nelítáme po nemocnicích a paragrafech.
@danikasi bych to opravdu řešila, měli jsme to saméNevím odkud jste, protože hodně doktorů dokážou bít rasové, při přetažení natrhávaj, nebo nařezávaj, atd.,nechci děsit, ale ne všude mají stejné praktiky
Nechci opravdu děsit, třeba mu přetájnou uplně bez problému a problém je vyřešen
Malýmu to jakoby napíchl takovým háčkem a pak to sloupnul, byl tam tedy manžel, já to nemohla vidět, byla jsem těhotná a složila bych se tam, ten řev byl ale slyšet až na chodník ![]()
U nás to bylo naopak, manžel na to neměl a musela já, ale pláč slyšel ven a jen se držel aby tam nevletěl
oba jsme to probrečeli, nic moc zážitek ![]()
@Viktorek A to ošetřování potom, když nás malej prosil, ať mu to už neděláme! Fuj, už to nechci zažít
!!!