Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj,
kazdy si ma „uznavat“ koho chce, ne? Nekdo ma rad Santu, nekdo Jeziska, nekdo dedu Mraze. Inteligentni clovek si podle me nenecha vnutit nic a at si kazdy vybere.
R.
Vnutit jistě ne, ale jde i o to nebýt zasypáván něčím, čím nechci, čemuž se někdy jen obtížně vyhnout. Přece jen mě přepadá až fyzická nevolnost, když na mě z nějaké reklamy vykoukne obtloustlík v červeném kostýmu s potměšilým výrazem v pijanském obličeji…
Veru
Ja taky Santu nemusim, kdyz se mne dcera pta, tak rikam ze to je Mikulas, ktery pomaha Jeziskovi s darkama a ze Mikulas je na rozdil od Jeziska videt…
Taky nemám ráda Santu - připomíná mi ožralého starého, tlustého páprdu
. Ale bohužel se mu vyhnout nedá.
Potápko, vystihlas to dokonale ![]()
![]()
![]()
Radulko, jistě že, ať si každý uznává, koho chce
Já prostě nevím, co mám říkat malýmu, když se mě při pohledu na obrovský nafukovací monstrum ( a že je jimi město zamořeno!) zeptá, co to je.. Zatím se spokojil s odpovědí, jakou dala Hanka, že to je Mikuláš, ale asi to dlouho stačit nebude, přece jen, Mikuláš vypadá trochu jinak.. Já bych prostě jen nerada, aby si Adámek představoval Ježíška jako toho importovanýho páprdu
Bohužel ve svém okolí pozoruju, že dětem to díky reklamní masírce splývá.. Přesně jak píše Vrony. A je to podle mě škoda, my jsme jako děti Ježíška (vůbec teď nemyslím v náboženském kontextu, ale jako symbol vánoc v rodině ateistů…) vnímali spíš jako nějakou tajemnou nehmotnou bytost..
A vůbec, holky, jak jste si Ježíška jako děti představovaly vy? ![]()
Těším se na vaše dětské fantazie ![]()
Verča
Já jsem to zas až tak nikdy neřešila, u nás prostě funguje Ježíšek
Holky něco pro pobavení
, jak taky může dopadnout Santa, pozor není pro slabší povahy
kliknětě na obrázek ![]()
""http://www.blisty.cz/files/temata/nosanta/nosanta_80×90.gif:http://www.blisty.cz/…ta_80x90.gif
U nás taky chodí a odjakživa chodil Ježíšek. A chodit bude dál. Sice jsem si ho nikdy nedovedla představit, a v tom je asi to kouzlo.
Moje maminka mi vždycky říkala, že "Ježíšek přiletí na peruti a řekne: ‚Naseru ti‘
A pak byly pod stromečkem stejně dárečky. ![]()
To, že jsme zasypáváni Santa Klausy úspěšně už kolikátý rok svědčí o tom, že se asi bohužel ČR jako odbytiště ujala
Docela mě někdy mrzí, že si marketingové oddělení nadnárodních společností v dostatečném předstihu neuvědomilo, že specifikum naší vlasti mj. je také v tom, že u nás nosí dárečky Ježíšek. Já si teda nevzpomínám, že by mým kamarádům nosil dárky někdo jiný (kromě rodičů, samozřejmě
.
Docela by mě zajímalo, jestli někdo cpe Santa Klause i dětem v Africe. Jednak tam nežijou sobi a pak ten dědek v červeným kabátě…možná by jim ho oblíkli do kraťasů.
Markéta
Marki,
Santu Klause v kratasech jsem uz videla:-) A nekterych statech v Africe skutecne existuje.
U nas dava darky Jezisek i Santa Claus (manzel je prave z Afriky) a neresime to. At si dcera vybere co chce.
Kamaradka zije ve Francii a tam je proste „Papa Noel“ a basta a zadneho priblbleho Santu se jim tam propasovat nepodarilo.
Nase rodina jsou taky sami ateiste a proste vzdycky byl, je a bude Jezisek. Konkretne ja jsem si ho predstavovala jako andelicka v bile dlouhe kosilce s dlouhymi blondatymi vlasky, co jezdi na samolitacich sankach… ![]()
Pak v ramci generace husakovych deti nas ucitelka v prvni tride chtela zocelit a hezky natvrdo rekla, ze zadny Jezisek neni a darky kupuji rodice. Do dnes si pamatuju jak jsem z toho tenkrat byla spatna… ![]()
U nás taky vždycky byl Ježíšek a doufám, že i zůstane. Sice jsem dcerce ještě nemusela o Ježíškovi nic vysvětlovat, ale pokud bude neodbytná se Santou, líbí se mi rozlišení, že Ježíšek naděluja a Santa mu jen pomáhá … žádný sobi a skřítkové a severní pól … maximálně čtvrtníček a psi (vtip) ![]()
Ahojka,
no naprosto s váma souhlasím … mě se taky nelíbí všudepřítomný hnusní santa. A nevím proč bych ho měla měnit za našeho ježíška
. Už proto, že ježíšek je cosi nevysvětlitelného a nepředstavitelného
a já taky vlastně ani nevím jak vypadá, a to je možná moooc dobře
. Nás čekají první vánoce z opravdovým ježíškem který nadělí našemu synovi
. Sice o tom ještě nic neví, a ani tomu moc nerozumí, ale mě to neva .. povídám mu o vánocích, ježíškovi a moooc se těším.
(mmch synovi bude rok
)
Andělka a Jája
Santu nemůžu ani.....cítit
. Možná kdyby zůstal ve svojí domovině, tak mi bude šumafuk. Ale když mi ho vnucují na každym kroku.....
.
A nevidím nejmenší důvod, proč bychom ho měli slavit. Je to stejný vlezdoprdelkování jako kdysi, a možná že daleko horší.
Všem kdo o to stojí přeju krásné Vánoce nezkažené civilizací, Santa Clausem, blikajícími zrůdnostmi a plastovými ozdobami a zmrvenými koledami. Pokud možno.