Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ředitelka ze školky mě upozornila, že naše malá má prý velký talent na zpěv, že bychom ho měli rozvíjet. Poradíte, kde nejlépe začít? Nechci nějaký dril, spíš něco trochu volnějšího. Malé jsou čtyři roky.
Mě kdysi naši byli přihlásit do Bambini di praga, ale naštestí mě nevzali…
Kulínského si pamatuji z konkurzu ![]()
Tak může chodit do sboru, tam by jí to mohlo byvit, když tam bude víc dětí. A později na samostatné hodiny a nakonec může jít třeba na konzervatoř
a potom bych prosila autogram ![]()
Ve čtyřech letech je asi nejlepší zpívat doma, od pěti let většinou berou hudebky. Záleží na tom, jak velký ten talent je, pokud je opravdu geniální zpěvačka, bylo by dobré vyhledat učitele už teď.
Nejdív se jí zeptej jestli jí to baví. Pak zapiš pípadně do hudebky, do sboru atd
@Cmochy píše:
Mě kdysi naši byli přihlásit do Bambini di praga, ale naštestí mě nevzali…Kulínského si pamatuji z konkurzu
No pěkně děkuju za radu
![]()
@ohýnek píše:
Tak může chodit do sboru, tam by jí to mohlo byvit, když tam bude víc dětí. A později na samostatné hodiny a nakonec může jít třeba na konzervatořa potom bych prosila autogram
Měla jsem na mysli něco konkrétnějšího. Hlavně od maminek, jejichž děti už někam chodí a jsou spokojené.
@Tiger-lily píše:
Ve čtyřech letech je asi nejlepší zpívat doma, od pěti let většinou berou hudebky. Záleží na tom, jak velký ten talent je, pokud je opravdu geniální zpěvačka, bylo by dobré vyhledat učitele už teď.
Geniální zpěvačky by z ní teprve třeba mohla být, kdyby ten talent rozvíjela, si myslím
Nevím, do mě to tam hustí ředitelka a učitelky mi to taky stále připomínají, že paní ředitelka má pravdu. Já to moc nepoznám, podle mě zpívá pěkně, ale nejsem odborník na talenty. Je fakt, že když jsem začla malé zpívat, tak se manžel podivoval, jak krásně zpívám, ale jak říkám, já si přijdu, že normálka a máma prý taky chodila do sboru, což jsem se dozvěděla až teď.
Manželův táta taky pěkně zpívá, takže možná se jí to pěkně sešlo. ![]()
@kolozubka píše:
Měla jsem na mysli něco konkrétnějšího. Hlavně od maminek, jejichž děti už někam chodí a jsou spokojené.
Já jsem přihlásila dceru ve 4 letech do „přípravné hudební nauky“, ve školce ji taky chválili za zpěv. Děti tam začínají chodit většinou v 6 7 letech, až jdou do školy. řekla bych, že se zatím hrozně stydí a není na tento typ vzdělávání zralá.
@ohýnek píše:
@kolozubka neteř to dopracovala až na tu konzervatoř
No tak to je pěkný.
Hlavně, jestli jí to baví. Pro mě je to taky důležité, protože já sama dělám to, co mě moc neba, chtěla jsem dělat něco jiného a malé bych přála, aby mohla dělat to, co jí baví, ale já to tedy neberu, jako že by se tím mohla živit. Hlavně co se tak ke mě dostane, tak je tam děsná konkurence a je potřeba mít ostré lokty ![]()
Zkus se poptat v nějaké hudebce. Já jsem se ptala kamarádky, která v hudebce učí, a říkala, že u nich berou děti od 5 let. V případě, že je dítě hodně talentované, tak berou už 4leté. Jinak pokud zpíváš nebo na něco hraješ, tak si zpívejte doma, dětské písničky, lidovky, můžeš to udělat třeba i jako hru, že jí něco předzpíváš nebo zahraješ a ona bude opakovat a tak.
Já jsem jako malá chodila na soukromé hodiny k jedné studentce, která si tím přivydělávala na studia - a bylo to moc fajn. Ona byla skvělá, hezky mi vysvětlovala techniku (dodnes si pamatuju, jak mi dělala rukou na hlavě „korunku“), vybírala super písničky, které mě bavily, bylo poznat, že ji to baví, prostě mi ty 2 roky u ní daly hrozně moc a přitom to bylo za pár korun. ![]()
@Tiger-lily píše:
Já jsem přihlásila dceru ve 4 letech do „přípravné hudební nauky“, ve školce ji taky chválili za zpěv. Děti tam začínají chodit většinou v 6 7 letech, až jdou do školy. řekla bych, že se zatím hrozně stydí a není na tento typ vzdělávání zralá.
Ha ha, tak naše se tedy rozhodně nestydí. Už paní v porodnici na pokoji říkala, že to bude hérečka ![]()
@kolozubka Zkus ji někam do hudebky vzít, ať si ji poslechnou a řeknou ti co a jak. Teď koncem školního roku budou zápisy, tak je příležitost.
@chaarleene píše:
Zkus se poptat v nějaké hudebce. Já jsem se ptala kamarádky, která v hudebce učí, a říkala, že u nich berou děti od 5 let. V případě, že je dítě hodně talentované, tak berou už 4leté. Jinak pokud zpíváš nebo na něco hraješ, tak si zpívejte doma, dětské písničky, lidovky, můžeš to udělat třeba i jako hru, že jí něco předzpíváš nebo zahraješ a ona bude opakovat a tak.Já jsem jako malá chodila na soukromé hodiny k jedné studentce, která si tím přivydělávala na studia - a bylo to moc fajn. Ona byla skvělá, hezky mi vysvětlovala techniku (dodnes si pamatuju, jak mi dělala rukou na hlavě „korunku“), vybírala super písničky, které mě bavily, bylo poznat, že ji to baví, prostě mi ty 2 roky u ní daly hrozně moc a přitom to bylo za pár korun.
No tak to muselo být nádherný… To bych naší malé taky přála, ale to je fakt asi náhoda, narazit na někoho, koho to baví. Jinak doma si zpíváme hodně, na nic nehraju, jen manželovi na nervy
Taky jsem se ptala kamarádky, co učí, tedy ne zpěv, ale je zpěvača a říkala, že ZUŠ je vlastně pro děti od šesti a předtím jedině DDM a tam jsem volala a prý nedělají žádné talentovky, tak to mi docela vadí, že by tam byly i děti, co třeba nemají vůbec sluch, moc jsem tomu neporozumněla, ale je to jediné, co jsem našla.
Příspěvek upraven 11.04.13 v 17:57