Doma jí vše, ale ve školce jen přílohy

6
10.4.13 12:31

doma jí vše ale ve školce jen přílohy

Ahojky chtěla bych trochu poradit mám holčičku 3,5 roku a od září chodíme do školky. pár dní to bylo s brekem ale teď už chodí do školky v pohodě jen mě trápí že tam odmítá jíst celé jídlo. doma jí všechno maso co jí dáme a není moc vybíravá některé věci nemusí jako čočku ale do toho ji nechci nutit.Jen v tý školce jí jenom přílohy a když ji začnou do něčeho nutit tak se rozpláče, paní učitelka mi říkala ať ji dám čas že je malá a pomalu si zvykne ale mě to trápí už nevím jak ji mám jinak vysvětlit že i ve školce vaří dobře, díky za komentáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ohýnek
10.4.13 12:33

My to máme opačně, doma nejí skoro nic a ve škole na obědy sní skoro vše :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1769
10.4.13 12:37

@ohýnek taky to tak mame, chodi kazdej patek do skolky a sni vse od polivky po druhy jidlo i kompot kdyz maj a doma?? neji vubec :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.4.13 12:38

Jen mám strach že má celý den hlad alespoň tu svačinku občas sní, ale stejně mě to mrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
10.4.13 12:41

Nase mala taky ji vsechno ve skolce, i ovoce, co ji nabizim doma, tak se toho nedotkne, a ve skolce dlabe jak diva :D
Ja bych ji dala cas, jak rika ucitelka. Podle me, kdyby mela takovy hlad, tak to sni cely.

• Citovat
  • Upravit
31291
10.4.13 12:47

Napadly mě dvě věci - nemůže se po někom opičit, že tam taky nějaké dítko nejí obědy?
a pak jestli to holt není jiným složením jídla - tužší maso a pod.
nebo do toho ani nepíchne a rovnou odmítá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
10.4.13 12:48

Nase mlade se ve skolce tvari taky jako vegetarian..dokonce se jim tam dvakrat vyhruzne z masa poblila..od ty doby ji to nenuti…ja to nijak neresim..je to jeji rozhodnuti. doma maso ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
10.4.13 12:50

@ohýnek Nejstarší taky tak a ještě mi vypráví, jak udělaly tety kuchařky dobré kuřátko. Přitom doma je skoro jak vegetarián, žere jenom vejce a v mekáči (kvůli hračce, protože dostal mateřské ultimátum) hambáč :nevim: Korunu tomu pak nasadil, když mi obsáhle vysvětlil, že kuřátko ve školce je úplně jiné kuřátko než doma ;)

Nejstarší dcera se s tím nepáře, ta drží hladovku všude. Pokud to není kuře, řízek, jabko nebo čokoška, tak je to podle ní blevajz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.4.13 12:50

Nevím jestli se opičí, spíš si myslím že je nějak zaseknutá a do jídla se ji nechce, a masem to není protože někdy nejí ani to sladké. zkoušeli jsme ji doma nějak namotivovat tak začala jíst alespoň trochu ty svačinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.4.13 13:01

Po jídle se mi nikdy ještě nepozvracela, nevím jestli to je tím že těch dětí je tam hodně. no musím vydržet a uvidíme jak to půjde dál. když něco sní tak ji s manželem pochválíme a radujeme se že je šikovná holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.4.13 13:11

@kopča1 bratrancův kluk ve školce vůbec nejí, po půlroce aspoŇ začal pít. On prostě nikde jinde než doma jíst nebude.. všichni radili akorát trpělivost, pokud bude dítko kdokoliv nutit, tak ho akorát zasekne… takže vydržet, být ráda, že baští aspoň něco, časem se to zlomí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.4.13 13:14

Děkuji za podporu no nic jiného nezbývá než pevné nervi, tak doufám že se to trochu zlepší. ve školce je jinak ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.4.13 13:21
@kopča1 píše:
Děkuji za podporu no nic jiného nezbývá než pevné nervi, tak doufám že se to trochu zlepší. ve školce je jinak ráda.

pokud nejsou jiné problémy, tak vydržte.. ono se to fakt zlomí.. pokud jí aspoň něco, tak je to dobré.. bratranec zkoušel vše - od vlastního jídla, odděleného jídelního koutku pro kluka, přes nucení, výsledek 0. Někdy kolem ledna začal jejich kluk fakt aspoň pít, do té doby ve školce ani nepil :zed: bohužel ho tam dát museli, mamka šla do práce, takže kluk se ráno nasvačil a pak do půl 4 bez jídla a pití… byly to nervy, ale pomalu se lepší. Semtam už něco zobne, někdy ochutná aspoň kompot a pod.. každý pokrok dobrý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
10.4.13 13:25

Že si zvykne na to, že jí nutí jídlo? Být Tebou, tak naopak vlítnu na učitělky, ať jí jídlo nenutí. Malá ať jí, co jí chutná. Nutit do jídla se nesmí a zvlášť jí nesmí do jídla nutit nikdo " cizí ", to je pro malý dítě dost těžký překousnout. Bude mít problémy s autoritou. A s jídlem. Učitelky ať okamžitě přestanou nutit a vychytejte, co malý nechutná, ať se vyjádří. Postupně na tom pracovat, aby nebyla o hladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.4.13 13:31

Tady nejde o to co ji nechutná, doma jíme opravdu skoro vše kromě té čočky ale i tu jsme doma párkrát jedli.ve školce ji už nenutí protože ví že to na ni nezabírá, zkoušely i formu odměny ale tu ona nechce.je trochu citlivější, s paní učitelkou jsem to už řešili, ona se prostě rozpláče i nad plným talířem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí