Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli jste požívaly tampony do podprsenek celou dobu kojení???kojím ted už jen dvakrát denně, tak mi to přijde zbytečné…jen nevím, jestli to bez nich není nehygienické…díky za odpovědi
Ahoj,
no… používat je z důvodu hygieny mě nějak ani nenapadlo… Já je mám dosud prostě proto, že když kojím, tak druhý prs mi totálně protéká…a občas se mi stane při delší pauze, že se mi mlíko spustí samo. Takže bez tamponů nemůžu existovat. Teď teda už používán jen jeden a díky tomu, na které je zrovna straně si konečně!!! pamatuju, odkud mám zrovna kojit ![]()
Ahoj,
pokud ti mlíko neteče, tak si myslím, že není důvod proč by jsi klidně nemohla vložky do podprsenky vynechat.
Já je nosila jen kvůli tomu, aby jsem neměla skvrny na oblečení.
Já je používala zezačátku, ale pak jsem zjistila, že mi to nedělá dobře, prostě se mi zapařovaly pradavky. Takže jsem to nakonec udělala tak, že jsem nastříhala plínku na menší části a skládala do čtverečku a dávala do podprsenky, takže to větralo a vyvařovala jsem to pak s ostatním oblečením pro malou.
Když jsem šla někam na návštěvu, brala jsem si klasické vložky do podprsenky.
Že by to bylo bez tamponů „nehygienické“ mne tak ynenapadlo
Když mi mléko už samovolně neteklo, tak jsem je přestala nosit. Podprsenku přeci peru, tak proč by to mělo být nehygienické ![]()
Dokonce se ty tampony do podprsenky moc nedoporucuji - kvuli vzniku kvasinek na prsou, maji tam pak totiz idealni prostredi (vlhko+teplo+sladke mliko). Takze pokud nemusis nosit, tak urcite nenos. Jejich funkce skutecne neni hygienicka, slouzi jen proto, aby ti neprotekalo mleko na obleceni