Tampony pro mladou dívku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
683
14.11.08 08:15

Tak já zvládla s panenskou blánou i ty maxi a nic se nestalo. Maminka tehdy nepoužívala ani vložky s křidélkama, ne tak tampony, takže jsem to prostě musela zvládnout sama. Druhý den jsme to řešili s kamarádkou, která na tom byla úplně stejně. Zvládnuly jsme to obě. Používaly jsme obyčejné OB bez aplikátoru velikosti normal. Tampaxu mini s aplikátorem bych se vůbec nebála. Je teda pravda, že mě bylo patnáct, ve třinácti jsem MS ještě neměla. Panenskou blánu jsem si i přes tampony všech velikostí zachovala do dvacíti. Jen mě zaujalo, jak jsi popisovala, jakou má dcera panenskou blánu, neb to moji rodičové teda rozhodně nevěděli :D . Ale já se hlavně chtěla zeptat na tu citronovou šťávu, jak tu někdo radil. Taky bych teď potřebovala kousek pošoupnout MS, stačí o pár dnů. Jak to funguje? To se musí na začátku cyklu, nebo to staší i na konci? Jak dlouho před očekávanou MS se to má vypít? a na jakém principu to funguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
14.11.08 13:47

tampony pro mladou dívku?

Sovičko,já jsem s dcerou chodila na dětskou gyn. kvůli výtokům,dělala jsem jí i výtěry z pochvy,takže vím,jakou panenskou blánu má.Ale překvapilo mě včera,když jsme trénovaly ty tampony,jak se ta blanka změnila! Je hutnější,víc nařasená,sama jsem byla překvapená.Je vidět,že hormony pracují.
S tou šťávou ti neporadím,zkusily jsme to poprvé,to spíš holky,co radily.
Každopádně moc díky,jsem zvědavá,co bude říkat,až se v pondělí vrátí.T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
31.1.13 20:05

Nečetla jsem celou diskusi, ale připojím se s příspěvkem:
Dříve jsem dělala moderní gymnastiku, závody skoro každý víkend, a tam nebyla možnost vzít si kvůli sportovním trikotům vložku - leda bych chtěla, aby mi tam čouhala, což jsem opravdu nechtěla. Měla jsem starší kamarádku, která tampony používala, řekla mi co a jak, poradila mi jak ho tam zavést (prvně mi teda radila, si to „osáhnout“ sama, s nasliněným prstem a namočeným spodkem), používala jsem ty nejmenší, první dva pokusy nic moc, nedala jsem ho dost hluboko, ale pak už nebyl jediný problém :)

Takže za sebe bych poradila - pořídit ty nejmenší a přesně poradit co a jak, snad se nebude stydět se s Tebou o tom bavit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
31.1.13 21:27

Ahoj holky. Přidám i svojí zkušenost. Menstruaci mám od 12 let. A vložky mi hrozně vadily, cítila jsem se s nimy nekomfortně. Se mnou tenkrát tampony nikdo z rodiny neřešil, takže po asi tak po půl roce, po konzultaci s kamarádkou jsem vyzkoušela ty nejmenší O. b. a myslím, že každá dívka intuitivně pozná, jak má ten tampon správně zavést. :nevim: Když cítí, že je špatně zavedený, tak to hold zkusí ještě jednou a je to v pořádku. A samozřejmě jsem byla panna a nijak to blánu neporušilo, ani když jsem začala používat normal velikost ;)
Určitě s dcerou promluv a zkuste to. Nemusí je používat pořád, ale při těch sportovních aktivitách a při plavání to bude určitě mnohem lepší a pohodlnější! Alespoň se v tom nebude muset omezovat ;) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
20.6.19 20:41
@Taz píše:
Tino, já používala tampony od začátku - od 13 let..... Hodně jsem sportovala… Moje sestra je používala od 12 let… Ale zkus zavolat na gyndu, tam ti spíš poradí..... Já vidím větší problém v tom, pokud by je měla dcera poprvé zkoušet až na sportovním pobytu..... Ale ta citronová šťáva opravdu funguje, tak třeba by to dceři vyšlo bez MS… :wink:

Ahoj! Nevíš náhodou s jakou panenskou blánou je nej si dávat tampon? Mám totiž přepaženou panenskou blánu tak nevím jestli je to vhodný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.20 14:17

Chtěla bych se zeptat moje dcera má ms od 10 let.. teď jí je už 11 a blíží se léto ale nosí 2 roky vložky zkoušela tampóny ale ty ji nevyhovují tak sem se chtěla zeptat ohledně té citronové šťávy jestli se má pít před nebo po ms a na jak dlouho se zhruba posune ms jinak se bojí jít na gynekologii a nechce semnou o tom mluvit předem díky za odpověď Kristýna :D

• Citovat
  • Upravit
1
25.5.20 14:18
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat moje dcera má ms od 10 let.. teď jí je už 12 a blíží se léto ale nosí 2 roky vložky zkoušela tampóny ale ty ji nevyhovují tak sem se chtěla zeptat ohledně té citronové šťávy jestli se má pít před nebo po ms a na jak dlouho se zhruba posune ms jinak se bojí jít na gynekologii a nechce semnou o tom mluvit předem díky za odpověď Kristýna :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.20 14:57

Poradí mi někdo jak je to z tou citrónovou šťávou a kdy se má pít jestli před nebo po ms protože moje dcera má domluvený koupák a bojím se že to dostane předem děkuji za odpověď Viky :P

• Citovat
  • Upravit
6
29.12.22 19:50

Vpotřebuju poradit, je mi 11 a vložky nemohu používat protože ve škole máme bazén a povinně plaveme a vložky mi nejsou vůbec pohodlné, s mamkou nemám vůbec dobrý vztah a potřebuju si koupit tampóny, nevím jestli je to v takhle nízkém věku v pohodě, ale taky se stydím si je koupit, prosím poraďte :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
30.12.22 10:49
@tereza087 píše:
Vpotřebuju poradit, je mi 11 a vložky nemohu používat protože ve škole máme bazén a povinně plaveme a vložky mi nejsou vůbec pohodlné, s mamkou nemám vůbec dobrý vztah a potřebuju si koupit tampóny, nevím jestli je to v takhle nízkém věku v pohodě, ale taky se stydím si je koupit, prosím poraďte :( :(

e-mimino je od 16, proč nemáš v 11 s mamkou dobrý vztah?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí