Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tampony můžeš klidně používat i jako panna. Chce to ale trochu praxe, být uvolněná a v klidu. Na začátek jsou nejlepší tampony s aplikátorem, usnadní zavádění. Poprvé zkus zavedení v době silnější menstruace. Správně zavedený tampon necítíš, nevíš o něm. O zaseknutém tamponu jsem neslyšela, o zapomenutém ano. Zaseknout se nemá jak.
Dcera (14) už přes rok tampony používá a nemůže si vynachválit O. B. Compact Applicator.
Mně třeba tampony vůbec nešly zavést a bolelo to. Začala jsem je používat o rok, dva později.
OB nebo Naturella mi nevyhovovaly, používám nejradši Kotex.
O. B. nebo Kotex. Začni s těmi mini. To zvládneš. Já s nimi začala v 15, vložky mi nevyhovovaly kvůli sportu.
Jestli tam mate Rossmann tak si kup jejich privatni znacku s aplikatorem. Jsou super pohodlny, hezky se zavadi a i vytahuji. A jinak zkus poprosit mamku nebo si nasetri na menstruacni kalhotky a zkus ty.
Určitě můžeš, já jsem objevila tampony v 15, na konci ZŠ. Super svoboda. K sexu bylo v té době ještě několik let daleko.
Značku mám ráda Kotex. Tampony s aplikátorem mi nikdy nepřirostly k srdci.
Tampon se mi nikdy nezasekl, ani nevím jak by se mu to povedlo. Nedá se nikam ztratit.
Ja pouzivala tampony od 13ti a nejlepsi zkusenost mam z ob, nikdy se mi nestalo, ze by se tampon zasekl, nebo nesel vytahnout
Taky jsem používala od 13, naprosto v pohodě, záchrana při sportu. Začínala jsem s ob mini, jsou dražší ale kvalitní. Nezasekne se, od toho má šnůrku na vytažení. Aplikator jsem nikdy neměla. Teď mi přijde fajn v dm jejich vlastní značka, jsou levnější a přijdou mi stejně dobré jako ob.
Určitě tampony ano.
Zaseknout se většinou nezasekne.
Jako nezkušené holce doporučuji nezkouset,,na sucho,, ale normálně během periody.
V krabičce je návod na polohu, aby to šlo a aby jsi našla to správně místo.
Doporučuji OB. Mají i silk povrch. Je to pohodlnější a lepší.
Ahoj chci se zeptat na pár otázek
1 mohu používat tampony když jsem pana :
2 jaké značky preferujete
3 může se stát že by se tampon uvnitř nejel zasekl?
Děkuji za odpověď