Tango - tanec pro čtyři nohy a jedno srdce

stazinka09
3.5.13 18:04

Tango - "Tanec pro čtyři nohy a jedno srdce"

Ahoj všem,
strašně bych se chtěla přihlásit do kurzů tanga viz motto v názvu diskuze :lol:. Pak budou následovat páteční tančírny skoro v přírodě. Má to háček, nemám partnera ani tanečního. Myslíte, že to může fungovat (tanec) s někým koho neznám vůbec? Asi si dám inzerát na vývěsku do Kauflandu :mrgreen:. Kamarádi a kolegové nejsou místní nebo jsou naprosto nepoužitelní nebo nechtějí.
Tancujete někdo tango, máte zkušenost?
Díky.
P. S.: Myslím to vážně a začátek je v červnu…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
3.5.13 18:24

Existují dokonce i taneční seznamky, strejda gůgl poradí ;) Jo, mám zkušenost s tím, že tanec je chemie - prostě to buď funguje nebo ne. A klidně ti to může fungovat s naprosto neznámým partnerem a s někým, koho znáš leta letoucí si leda pošlapete hnáty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
3.5.13 18:54

@Gina108
:mrgreen: :mrgreen:
dík, to zní jako příležitost. Mě právě to tango přijde takový jako speciální na tu souhru no a i dost erotický, tak právě nevím no… takhle nahodile. Mě do toho kurzu láká kromě tance samotného, lektorka a prostředí kde to bude probíhat.

Jinak já mám zkušenost obráceně, když se nedaří v tanci, nedaří se ve vztahu. To nemyslím takové ty klasické tance, ale „takové to domácí tančeníčko“ :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
lavanilka
3.5.13 22:49

Ahoj, tango je fakt hodně intimní tanec, ale zkus ty seznamky a hledej, je to o štěstí na koho natrefíš. jinak pro arg. tango je charakteristické střídání patnerů a s tím se setkas pravděpodobně již na kurzech. Pokud budeš chodit na pravidelné milongy, střídají se partneři tuším po třech tancích, takže na toho správného partnera můžeš narazit i zde :-) tak držím palce, hledání tanečníka je vždy těžší než pro chlapa tanečnici, ale stojí to za to, tak se nenech odradit :-) v nejhorším jsou i kurzy ženské techniky pro single ženy, s tímto základem pak na milongu a někdo se najde…

• Citovat
  • Upravit
2745
7.5.13 11:46

...

No a chceš tancovat sama anebo ve dvojici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
7.5.13 12:42

S manželem tancujeme od klasiky po latinu. Chodíme do kurzů už několikátý rok. Někteří vydrží, jiní odpadnou, když mají pocit, že jim to nejde. Pokud se zaměříte jen na tango, tak je větší šance na rychlejší pokroky. Třeba se nějaký tanečník najde. Ale nevím, jestli je dobrá cesta jít na to přes vývěsku v kauflandu :lol:. Viděla jsem na tangu i páry složené ze dvou žen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
7.5.13 13:38

@vendulka72 @katalyzator
no tohle je kurz jenom na tango a pak je hned ta milonga jak píše lavanilka.
Jako já jsem z okresního Prde. ákova - takže je zázrak, že tu něco takového je. Ta lektorka se sem přestěhovala, je na mateřský a zřejmě už se doma nudí :lol:, navíc je to profi tanečnice -pedagožka, je to v dobrý čas (nemusím shánět hlídání) a za rozumný peníze.

Už jsem jí napsala, jak to je s tanečníkem, jestli tam nemá nějakýho sólo zájemce, na skladě.

Jako tancovat sama fakt nechci, kdybyste věděli co já všechno musím dělat sama…ó ne, ó ne - jako tohle má být konstruktivní prvek v těžkém, přelomovém životním období, tancovat tam sama mezi páry, tak to si to můžu jít rovnou šoupnout. :lol:

@vendulka72
já souhlasím, ten Kaufland jsem přehodnotila, minule tam byl inzerát, že shání „mladé fredky na chov“ :mrgreen: a jiné skvosty. Já totiž přes tu vývěsku v minulosti udala leccos…
O tý ženský popřemýšlím - čtyři nohy, jedno srdce :think: :think: Zas jde mě o ten tanec, o nic jinýho.

• Citovat
  • Upravit
2745
7.5.13 14:49

...

Sehnat dobrého partnera(ku) je o štěstí a věřím, že to v tom Prde. ákově nemusí bejt snadný. Zkusil bych specializovanou seznamku (Seznam, Libimseti apod.). Ale asi bych si předem proklepl, zda dotyčnému jde opravdu jen o tanec (podle zkušeností hledajících partnerek napsat to do inzerátu nestačí :roll: ).
Jinak mě napadlo, že kdybys hledala druhou ženu, musela by to být žena, která chce mít roli chlapa - nebo bys ji musela převzít Ty. V párovém (klasickém, t. j. vedeném, nikoliv secvičeném) tancování jde nejen o jedno srdce, ale taky o jednu hlavu…tak jen abys s tím počítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
7.5.13 15:07

@katalyzator
tak s hlavou jsem nepočítala vůbec, o tý se v anotaci kurzu nepsalo nic, počítala jsem s tím, že mozek pošlu na dovolenou. Dělat chlapa by zbylo asi zase na mě…no ale tak lepší než drátem do voka.

• Citovat
  • Upravit
1957
7.5.13 15:12

Ty ženské co spolu tančily byly evidentně jen kamarádky. Argentinské tango původně tančili chlapi, spolu. Takže proč ne s babou. Muž by byl ale lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
7.5.13 15:15

@vendulka72
děkuju za zkušenosti. Babu bych sehnala snadněji, si myslím. Takže taky alternativa.

• Citovat
  • Upravit
1957
7.5.13 15:27
@stazinka09 píše:
@vendulka72
děkuju za zkušenosti. Babu bych sehnala snadněji, si myslím. Takže taky alternativa.

však nemusíte tančit líčko na líčko, budete trénovat hlavně kroky. Až to pak s kamarádkou někde rozjedete v baru, hned budou nějací zájemci o zaučení. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
7.5.13 15:42

...

@stazinka09 píše:
@katalyzator
počítala jsem s tím, že mozek pošlu na dovolenou.

No právě - tohle mnoha partnerkám nejde…
Párovej tanec je spíš o prožitku výájemnosti, o respektu, vnímání toho druhého… u argentinského tanga to platí obzvlášť pro jeho dost určující vedení
Ten vztah (na parketě, ne v posteli) dělá tango tangem… nevím, jestli se tohle dá vtěsnat do vztahu dvou kamarádek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
7.5.13 17:42
@katalyzator píše:
No právě - tohle mnoha partnerkám nejde…
Párovej tanec je spíš o prožitku výájemnosti, o respektu, vnímání toho druhého… u argentinského tanga to platí obzvlášť pro jeho dost určující vedení
Ten vztah (na parketě, ne v posteli) dělá tango tangem… nevím, jestli se tohle dá vtěsnat do vztahu dvou kamarádek…

To jo, ale to je ideální varianta. Navíc se zkušeným tanečníkem. Když budete mít nějakého pajdu, tak se o vzájemném prožitku taky nebude dát hovořit. Nějak se začít musí. Lepší začít s kamarádkou, než uvíznout na seznamce odháněním nějakých úchylů. U nás je to pořád ještě taky o úspěšnějších i méně úspěšných pokusech, naučit se do tanců stále nové a kroky a obraty a vylepšovat se. Takže je u toho i dost legrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
7.5.13 17:55

...

No nevím… kroky je dobrý znát k individuálnímu tancování, no
jestli jsem to pochopil, tak stázince jde spíš o tanec než o nácvik krokových variací

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí