Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já mam takhle drobného syna a jediná aktovka co mu byla byl oxybag, ten nejmenší model. Motiv traktoru mají taky. Ve škole zatím odzkoušeno nemáme, jde v září prvně, ale aktovka se mi líbí, nemá nesmyslné množství kapes, je lehká, pevná záda a synovi se moc líbí i vzhledově. U tak malých dětí to chce je vzít do obchodu a vyzkoušet.
Příspěvek upraven 03.08.21 v 16:44
Máme už druhou od topgalu a jsme spokojeni, první jsme měli dva roky a klidně by ještě rok dva vydržela, ale už je taková dětská a dcera chtěla jinou.
Vyzkoušet s dítětem. Každému sedne něco jiného. Navštívit prodejnu, kde Vám umožní vyzkoušet aktovku/batoh i se zatížením a dítě si samo může vyzkoušet zapínání, celkově poradí s výběrem. Já jsem měla pro drobného prvňáčka původně vybraný ergobag batoh a nakonec jsme jsme odcházeli s úplně jinou aktovku, která vážila polovinu a ikdyž není tak propracovaná, tak jsme spokojení a na tu dobu co jí má na zádech je dostačující (školu máme 2minuty chůze). Počítám s ní ještě do druhé třídy a pak uvidíme jestli bude stačit na přibývající učebnice.
Oxybag je fajn, mají krásné designy. Já mám teď pro tretaka už tu větší, ale mít ještě prvňáčka, koukala bych taky u nich. Jsem spokojena.
Nedávejte na Vánoce, ale nechte ho vybrat a vyzkoušet. My tak koupili úplně jinou, než jsme předvybrali - prostě na ta zda sedla jinak a líp. Každé děcko je jiné, jinak mu sedí popruhy, jinak to má za hlavou/ na zádech vysoko.
Z praktické stránky - pokud ji chceš na 2 roky, nekupuj na Vánoce, zbytečně běží brzy záruční lhůta, aniž by ji někdo používal. Že ji bude mít 3 roky bych nepočítala, nebude ji chtít, protože ten a ten už má lepší batoh apod. Taky ty prvňáčkovské aktovky jsou malé na objem sešitů, co se nosí ve 3. třídě…
Obrázek/ vzor by si opravdu měl vybrat sám. Ty ji nosit nebudeš a on ji bude muset najít v hromadě ostatních cizích aktovek. Jeho volba se mu bude hledat zaručeně líp…
Nejlepší je tašku vybrat s dítětem a vyzkoušet. K vánocům snad aktovku už nikdo nedává, to je dárek který pak 8mesicu leží ve skříni. Dcera jde v září do školy a tašku jsme kupovaly teď, taky je prcek, vybraly jsme baagl.
My máme Beckmann a spokojenost
Úspěšně přežila první třídu a teď ji bude mít dcerka i ve druhé. Mají krásné i klučičí designy, ale jestli i s traktorem to nevím ![]()
Je sice trochu dražší, ale vyplatí se to…
Emipo aktovku 3× jsme měli doma. Nejdrobnější naše dítě mělo v první třídě podobnou váhu. Teď skoro ve čtvrté třídě má necelých 23kg.
Aktovku jsme vždy byli zkoušet v podnikové prodejně Emipa.
Aktovku vyberte spolu a nejdřív před prázdninama. Taška na vánoce je fakt nesmysl. Může se ti vytáhnout nebo se mu nebude líbit.
Máme velmi drobného a hubeného prvňáčka. Do školy nastupuje v září a koupili jsme aktovku Hama kvůli motivu, která má 750g. Původně jsme měli vybranou baggymax Trikky. Počítám, že aktovka vydrží do konce 2.třídy.
Mám ještě vyzkoušenou Emipo, která mě osobně moc nenadchla. Potom Lego activ, která byla naprosto skvělá a dětem vydržela 1.-4.třída.
@vendulaaa v obchodě chceme vyzkoušet s tím že si vybere motiv a Ježíšek mu jí pak prinese
Syn nastupoval do skoly kdyz meril 117 cm a vazil 18 kilo. Koupila jsem mu Topgal batoh, ktery je uvedeny od 2. tridy a sice s nim vypadal drobne, ale na zadech mu sedel dobre. Chtela jsem taky batoh, aby vydrzel treba i do paty tridy. Kdyz vydrzi, tak proc ho za 2 roky menit? A proto jsem se vyvarovala zrovna tem autum, bagrum, masinkam…, protoze uz ted by se syn ve druhe tride za takovy batoh stydel, ze je moc detskej. Takze ma takovej graffitovej, vzhledove uplne v pohode az do puberty
@Anonymní píše:
Zdravím, řešíme teď výběr tašky pro syna. Dostane jí k Vánocům. Až půjde do školy za rok bude mu čerstvě 6 let. Teď má velikost 116 váží cca 16-17 kilo. Zadnej velikán to nebude, oproti vrstevníkůmje spíše po mně a já sla do školy s ani ne 18 kilama ????????
S jakou taškou jste byli nejvíce spokojeni? Aby vydržela tak ty 2 nebo i 3 roky. U nas s motivem traktora nejspíše ????. Kdyby ste měli i odkaz ???? děkuji
Ty si dost protiřečíš. Syn je drobek, ale chceš tašku až do třetí třídy, kdy mohou být úplně jiné potřeby na místo v tašce. Vše se odvíjí od toho, co budou děti do školy nosit. Co měla dcera tašku v 1.tride, tak ve 3.tride už by se jí tam věci nevešly. Já osobně jsem znechucená, jaké zbytečnosti musejí v taškách tahat a jak moc jsou tašky potom těžké. Dcera půjde do 5.tridy a tašku jsme už měnili 3×. Má Topgal, ale nadšená nejsem, čekala jsem od toho mnohem víc. Bohužel nežijeme v místě, kde by se dalo jít do více obchodů a vybírat z vícero značek, pokud tu možnost máš, tak si to obejděte i s klukem. Taška musí opravdu sednout a tohle jako překvapení na Vánoce není úplně ideální. Každopádně jen mé postřehy. Stejně si uděláš dle svého.
Zdravím, řešíme teď výběr tašky pro syna. Dostane jí k Vánocům. Až půjde do školy za rok bude mu čerstvě 6 let. Teď má velikost 116 váží cca 16-17 kilo. Zadnej velikán to nebude, oproti vrstevníkům
je spíše po mně a já sla do školy s ani ne 18 kilama ????????
S jakou taškou jste byli nejvíce spokojeni? Aby vydržela tak ty 2 nebo i 3 roky. U nas s motivem traktora nejspíše ????. Kdyby ste měli i odkaz ???? děkuji