Vysoké dioptrie a brýle na gumičku

9
3.8.21 14:49

Vysoké dioptrie a brýle na gumičku

Hezký den, dcera 9 let má vysoké dioptrie a do brýlí nám jdou nemalé peníze. Už několik let máme Nano, ale používáme s gumičkou, teď přijela z táboru a byla smutná, že se ji děti smály a už ji nechce… Do kolika let nosily vaše děti brýle s páskem, jak to řešíte vy? Opravdu mi to nepřijde jako ostuda, ale naopak smysluplné řešení… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20917
3.8.21 14:53

Tak zkus si brýle s gumičkou nosit sama. :palec: že je dle tebe něco smysluplného neznamená, že to tak bere ona a děti okolo

Já bych zkusil, že už je stará dost, aby se o ně starala sama a dávala si pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
3.8.21 15:03

@ladky Nevím, nikdy nám žádné dítě s brýlemi s gumičkou na tábor nepřijelo, takže od nějakých cca 7 let ji neměl nikdo :think: a tak nějak to brýle vždy přežily. Neříkám, že jsme občas nejezdili do optiky s nějakou opravou, ale vždy se to vyřešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5307
3.8.21 15:05

@ladky syn má brýle od 2,5 let, měl pásek do cca 6 let, kdy jsme vyměnili za větší brýle s brzdičkami, už mě nenapadlo dávat mu s gumičkou do školy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
3.8.21 15:10

A ty taky nosíš brýle s gumičkou? Patrně ne, že? Dcera je používá, už je nechce, a já ji plně chápu. Není malá. Sama nosím brýle od 8 let, dceru mám skoro osmiletou a brýle s gumičkou už bych jí nepořídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
3.8.21 15:14

V 9 letech už bych nedávala…přijde mi to opravdu pro malinké děti. Kamarádky dcera v 5ti letech nosí bez gumičky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.8.21 15:16
@ladky píše:
Hezký den, dcera 9 let má vysoké dioptrie a do brýlí nám jdou nemalé peníze. Už několik let máme Nano, ale používáme s gumičkou, teď přijela z táboru a byla smutná, že se ji děti smály a už ji nechce… Do kolika let nosily vaše děti brýle s páskem, jak to řešíte vy? Opravdu mi to nepřijde jako ostuda, ale naopak smysluplné řešení… :palec:

V devíti letech je na brýle s gumičkou už fakt velká. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
3.8.21 15:17

Dcera nosí brýle od 4 let, gumičku neměla nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.8.21 15:17

Chudák holčička…Moje děti tenhle potupnej nesmysl neměly nikdy a to má jedno brýle od dvou let, druhý od čtyř. Vystačili jsme si s plastovýma kotvičkama za uši a to jen po omezenou dobu. Radši jim koupím nový brýle, když už je rozbijou, což se nám ještě nestalo. Brýle nás stojí kolem 4000 za rok pro obě, což není bůhvíjaká pálka. Obroučky kupujeme tak, aby jim dobře seděly a slušely jim. Vždyť to jsou holčičky a chtějí se líbit.

• Citovat
  • Upravit
43035
3.8.21 15:28

Můj pětiletej taky měl jen ty zarážky za uši - ale nevím, jestli má tvá dcera ty brýle půlkilové, tak to možná jinak nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
3.8.21 15:40

Já mám 4 děti a všechny mají brýle s poměrně silnými dioptriemi.
Brýle s gumičkou byly fajn, ale nosily je jen cca do 5 - 6 let. Zrovna nejmladšímu (v srpnu bude mít 6 let) jsme teď pořizovali „dospělácké“ brýle bez gumičky, aby už nebyl za mimino.
Brzdičky za uši neuznávám - pořád se to posouvá, otáčí a brýle s nimi nikdy nedržely dobře.
Naše děti teď mají všechny brýle s nacvakávacím slunečním klipem na magnet. Mají poměrně dlouhé straničky a dají se v pohodě vytvarovat za uši, aby nesjížděly.
Co se týká čoček - mají tři děti ze čtyř tenčený plastik.
Pořizovací cena sice pecka, pořád se modlím, aby jim brýle chvíly vydržely, ale nenaděláš nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
3.8.21 15:41

Syn má kamaráda s brýlemi a brýle s gumičkou kamarád nikdy neměl.
V 9 letech mi na to dítě přijde dost velké. :nevim: V MŠ i ZŠ u synů jsou děti s brýlemi na nikdo gumičky nemá.

• Citovat
  • Upravit
6350
3.8.21 16:00

Syn 9 let, brýle nosí od 3,5, dioptrie má silné, čočky má ztenčené plasty a nikdy neměl brýle s gumičkou. Dřív měl brzdy za uši, teď mu už v optice zahnou nožičky podle potřeby. V optice kam chodíme, brýle za cca 10% ceny pojistí na 2 roky, pojistka se vztahuje na poškození i na ztrátu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
3.8.21 16:07

No vida, a já žila v domnění, že ta gumička je jen pro děti s mentálním postižením. V okolí jsem viděla i dvouleťáky bez gumičky, tak mě vůbec nenapadlo, že to používají i děti bez vývojové poruchy… Takže chápu, že to pro děti může být důvod k posměchu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21687
3.8.21 16:27

Dcera má brýle od 5 let a nikdy neměla na gumičku. A to začínala se 6 dioptriemi na jednom oku. V devíti letech mi to přijde už dost nevhodný, kór u holky. Brýle na gumičky jsou fakt pro mrňata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí