Vysoké dioptrie a brýle na gumičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
3.8.21 16:39
@j.a.n.i1 píše:
@ladky Nevím, nikdy nám žádné dítě s brýlemi s gumičkou na tábor nepřijelo, takže od nějakých cca 7 let ji neměl nikdo :think: a tak nějak to brýle vždy přežily. Neříkám, že jsme občas nejezdili do optiky s nějakou opravou, ale vždy se to vyřešilo.

Ona by ale případnou opravou byla téměř slepá, dcera jezdí na Tapazu, tak jsem schválně koukla na fotky a téměř na každém turnusu jsem našla děcka s gumičkou, ale to není podstatné, díky za názor

@Janli píše:
Chudák holčička…Moje děti tenhle potupnej nesmysl neměly nikdy a to má jedno brýle od dvou let, druhý od čtyř. Vystačili jsme si s plastovýma kotvičkama za uši a to jen po omezenou dobu. Radši jim koupím nový brýle, když už je rozbijou, což se nám ještě nestalo. Brýle nás stojí kolem 4000 za rok pro obě, což není bůhvíjaká pálka. Obroučky kupujeme tak, aby jim dobře seděly a slušely jim. Vždyť to jsou holčičky a chtějí se líbit.

Proč tak radikálně, jsem učitelka ve školce a řekla bych, že většina dětí s brýlemi gumičku používá, spíš hledám řešení a názory lidí, kteří mají děti s vysokými dioptriemi. Nás jedny brýle stojí kvůli sklům přes 10 000 Kč… Ony si ji líbí, Nano fakt dělají krásné, jen jsme řešili tohle :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.8.21 16:43
@azalia píše:
Já mám 4 děti a všechny mají brýle s poměrně silnými dioptriemi.
Brýle s gumičkou byly fajn, ale nosily je jen cca do 5 - 6 let. Zrovna nejmladšímu (v srpnu bude mít 6 let) jsme teď pořizovali „dospělácké“ brýle bez gumičky, aby už nebyl za mimino.
Brzdičky za uši neuznávám - pořád se to posouvá, otáčí a brýle s nimi nikdy nedržely dobře.
Naše děti teď mají všechny brýle s nacvakávacím slunečním klipem na magnet. Mají poměrně dlouhé straničky a dají se v pohodě vytvarovat za uši, aby nesjížděly.
Co se týká čoček - mají tři děti ze čtyř tenčený plastik.
Pořizovací cena sice pecka, pořád se modlím, aby jim brýle chvíly vydržely, ale nenaděláš nic.

Já to asi neberu jako výsadu mimin, ale spíš jako praktickou věc a tak se to snažím i dceři vysvětlit. Brzdičky jsme taky kolem 7 let zkoušeli, ale řešili jsme úplně stejný problém. Proto byl návrat ke gumičce. Je fakt, že ty Nano krásně sedí, ale moc dlouhé straničky nemají, ale plánujeme kupovat další až za nějaký čas, jak jsem psala s vysokými dioptriemi se pohybujeme většinou přes 5000 Kč na jedno sklíčko… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.8.21 16:47
@listento píše:
No vida, a já žila v domnění, že ta gumička je jen pro děti s mentálním postižením. V okolí jsem viděla i dvouleťáky bez gumičky, tak mě vůbec nenapadlo, že to používají i děti bez vývojové poruchy… Takže chápu, že to pro děti může být důvod k posměchu. :think:

@nozu Asi radši bez komentáře, sestra žije v USA a tam brýle na gumičku úplně běžná věc, asi koukají víc na funkčnost než na předsudky. A jsem ráda, že dcera to vnímala dost dlouho stejně, teď řeším, jak to vymyslet do té doby než koupíme další, chtěla jsem znát názory těch, kdo mají zkušenost. Ale jak se o tom tady bavíme, tak mi přijde, že to byl jen takový záchvěv a gumičku ještě nějaký ten měsíc zvládne, teď už ji zase má a lítá s holkama venku…
 @nozu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16463
3.8.21 17:01

V 9 letech je na gumičku už velká. Možná na tělocvik, na kotouly, hrazdu…Holt to stojí mraky peněz, nás taky, bohužel. Ale at se děcko cítí dobře. Kluk nosí brýle od 3 let a nespadly mu nikdy. Myslím, že už jsi tu psala. Chce to najít šikovného optika, co umí straničky dobře a pohodlně ohnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neilika
3.8.21 17:01

Tolik lidi ti tu napise, ze v deviti letech uz je na bryle s gumickou opravdu velka, a ty si stale jedes svou, tak proc se ptas? A ano, pisu to jako clovek, co nosi velmi silne bryle od detstvi a vim, ze jedna cocka stoji pres 5 tisic, pokud ty bryle maji nejak vypadat. Doprej dceri pekne bryle, nezaslouzi si, aby se ji deti smaly. A pokud to pujde, at zkusi za par let kontaktni cocky, ono to dela dost i v tom, ze ji to podstatne rozsiri zorne pole a bude videt lepe.

• Citovat
  • Upravit
42463
3.8.21 17:02

Dcera má brýle od sedmi let, na gumičku nikdy neměla. Co má dcera za vadu, že jsou skla tak drahá? Já mám 5 dioptrií a posunuté osy. Nechávám si dělat ztenčená skla s antireflexní vrstvou a cca 5000 dám za obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16463
3.8.21 17:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42463
3.8.21 17:05
@tulipán píše:
V 9 letech je na gumičku už velká. Možná na tělocvik, na kotouly, hrazdu…Holt to stojí mraky peněz, nás taky, bohužel. Ale at se děcko cítí dobře. Kluk nosí brýle od 3 let a nespadly mu nikdy. Myslím, že už jsi tu psala. Chce to najít šikovného optika, co umí straničky dobře a pohodlně ohnout.

Ano, správné a správně upravené brýle jsou velmi důležité a málokterý optik to udělá. Osvědčily se mi spíš malé soukromé optiky než řetězce. Dcera s brýlemi hrála florbalovou ligu a skákala na koni - a brýle držely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.8.21 17:09
@ladky píše:
Proč tak radikálně, jsem učitelka ve školce a řekla bych, že většina dětí s brýlemi gumičku používá, spíš hledám řešení a názory lidí, kteří mají děti s vysokými dioptriemi. Nás jedny brýle stojí kvůli sklům přes 10 000 Kč… Ony si ji líbí, Nano fakt dělají krásné, jen jsme řešili tohle :palec:

U nás děti gumičky opravdu nenosí, tak možná batolata v kočárku, ve školce nikdo a abych pravdu řekla, ani na klinice jsem dítě s gumičkou neviděla. Moje dítě taky nemá malý dioptrie, ale řešíme to prostě jinak. Máš doma slečnu, ne batole, a smiř se s tím. Ty máš možná strach o brýle, ale ona o to, aby se jí nikdo nesmál. Možná je načase se poohlídnout po levnější variantě brýlí a pořídit jí aspoň dvoje.

• Citovat
  • Upravit
9
3.8.21 17:14
@tulipán píše:

Zkusíme najít nějaký kompromis, sportuje hodně no. Je pravda, že když jsme je kupovali, tak jsme optikovi říkali, že stejně nosí s páskem, tak se podle toho zařídil. Sedí krásně ale straničky jsou poměrně krátké a tolik zahnout nejdou .. byla to chyba :nevim:

@Havlova píše:
Dcera má brýle od sedmi let, na gumičku nikdy neměla. Co má dcera za vadu, že jsou skla tak drahá? Já mám 5 dioptrií a posunuté osy. Nechávám si dělat ztenčená skla s antireflexní vrstvou a cca 5000 dám za obě.

Má -14 na obou očích, je jasné, že když jste kupovali v sedmi letech, tak už měla brýle pro větší rovnou. My jeli na gumových brýlích dost dlouho a pak přešli na ty Nano a řešilo se to, že ji dobře sedí, poměrně dobře ji skryjí ty tlustá skla protože mají výraznější plasty a byla zvyklá nosit s gumičkou tak nás to ani nenapadlo, že přijde okamžik, kdy řekne ne. Teď potřebuju vyřešit to přechodné období na pár měsíců, než se budou kupovat nové brýlky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.8.21 17:14
@Havlova píše:
Ano, správné a správně upravené brýle jsou velmi důležité a málokterý optik to udělá. Osvědčily se mi spíš malé soukromé optiky než řetězce. Dcera s brýlemi hrála florbalovou ligu a skákala na koni - a brýle držely.

Přesně tak. U nás si v optice s brýlema fakt vyhrají, pak tam ještě několikrát chodíme na úpravu, brzdičky vybíráme z několika velikosti a ty brýle sedí jak přišitý i čtyřletýmu rarachovi. A to už jsme temch brýlí vystřídali celkem dost.

• Citovat
  • Upravit
9
3.8.21 17:18
@Janli píše:
U nás děti gumičky opravdu nenosí, tak možná batolata v kočárku, ve školce nikdo a abych pravdu řekla, ani na klinice jsem dítě s gumičkou neviděla. Moje dítě taky nemá malý dioptrie, ale řešíme to prostě jinak. Máš doma slečnu, ne batole, a smiř se s tím. Ty máš možná strach o brýle, ale ona o to, aby se jí nikdo nesmál. Možná je načase se poohlídnout po levnější variantě brýlí a pořídit jí aspoň dvoje.

Když jezdí do Dvora Králové do léčebny, tak tam samozřejmě jsou děti, které tu gumičku mají, s věkem to ubývá, to ano.. Mám strach o brýle, ale mnohem víc o to, aby byla v pohodě, už takhle si toho kvůli silným sklům prožila dost. Nejde o cenu brýlí, ale skel do nich, to mi dvoje brýle moc nevyřeší… Ale jak říkám, řeším tady trochu něco jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42463
3.8.21 17:18
@Janli píše:
Přesně tak. U nás si v optice s brýlema fakt vyhrají, pak tam ještě několikrát chodíme na úpravu, brzdičky vybíráme z několika velikosti a ty brýle sedí jak přišitý i čtyřletýmu rarachovi. A to už jsme temch brýlí vystřídali celkem dost.

Ta naše to zvládla i bez brzdiček. Jen je to paní důchodového věku, tak se docela děsím, že každou chvíli skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neilika
3.8.21 17:19

Tak me jeste napada - nechcete opravdu zkusit ty kontaktni cocky? Google rika, ze je muzou nosit i deti, co o ne zvladnou pecovat, cca od osmi let. Mam 10 dioptrii a cocky mi vazne zmenily zivot, vidim s nimi nesrovnatelne lip. Obzvlast kdyz dcera sportuje, mohly by ji vyhovovat.

• Citovat
  • Upravit
9
3.8.21 17:25
@Neilika píše:
Tak me jeste napada - nechcete opravdu zkusit ty kontaktni cocky? Google rika, ze je muzou nosit i deti, co o ne zvladnou pecovat, cca od osmi let. Mam 10 dioptrii a cocky mi vazne zmenily zivot, vidim s nimi nesrovnatelne lip. Obzvlast kdyz dcera sportuje, mohly by ji vyhovovat.

aktivně to řešíme, ale prý musíme ještě vydržet. Ale bude to super, prostorové vidění se dostane na úplně jinou úroveň :kytka: Už aby to mohlo být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí