Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím,
koupila jsem si novou cestovní tašku ve Sportisimu, byla nahoře na regálech skoro až u stopu, paní mi ji musela podat pomocí žebříku. Vzala jsem ji na 4 denní pobyt do Krkonoš. Do tašky jsem dávala čistě vyprané oblečení. Po návratu, kdy jsem tašku vysypala a chystala oblečení na praní, jsem objevila larvy much, v pokročilém stádiu líhnutí. Radila jsem se s chatem GPT, prošla jsem i svou skříň a nic jsem nenašla. Ten pocit je opravdu hrozný, ale uklidňující pro mě je to, že to bylo jen v okolí té cestovní tašky. Poté jsem našla ještě pár larev v boční kapse kde je i větrání té kapsy. Stalo se vám někdy něco podobného? Nebo nějaké rady? Já jdu uklidit důkladně celou místnost, i když vše nasvědčuje že zdrojem je ta taška.. Ten pocit je strašný.
@KKK85 asi ano, netuším. Ale nikde jinde jsem je nenašla, ani ve skříni, u topení, pod linem, v koši. Prostě nikde.
Příspěvek upraven 03.06.26 v 10:01
A v těch krkonoších jsi tašku nestrčila někde pod postel, do skříně, nebo někam?
Nechci být hnusná, ale KAŽDÝ hotel může mít v pokojích schované podobné dárečky. Ty vícehvězdičkové na to jenom většinou přijdou a vyřeší rychleji, než ty levnější.
Nemyslím si, že by larvy byly ze sportissima, ale spíš tam spadly někde v tom hotelu.
Nevím, co má být larva v pokročilém stádiu líhnutí, ale z larev bych strach neměla, žerou zbytky a posléze jsou z nich mouchy. To nejsou švábi. ![]()
Jestli je to opravdu moucha domácí, tak larvy se z vajíček můžou vylíhnout už během několika hodin po nakladení. Takže sis je mohla pŕinést z hotelu.
Příspěvek upraven 02.06.26 v 19:48
@Pučálkovic.Amina píše: Více
Tohle mi úplně připomnělo Kriminálku Las Vegas, jak tam dělali časovou osu vražd podle larev apod. ![]()
Jakákoliv moucha kdekoliv usoudila, že je to vhodné místo pro nakladení vajíček, stačilo tam mít zpocené oblečení nebo nějaký kousek jídla
že je taška ze sportisima je úplně irelevantní
Mouchy se vyvíjí tak rychle, že ze Sportisima to rozhodně nebylo.
Larva mouchy se z vajíčka vylíhne za 12-24 hodin a za 3-8 dní se zakuklí. Takze to sis musela v té tašce zapomenout nějaký hnus. Ona ani ta moucha neni tak hloupá, aby kladla vajíčka někam, kde by ty larvy neměly co žrát a chcíply by, proč by to dělala? ![]()
To muselo být z hotelu či cestou - u mouchy to jde prostě rychle.. obchod bych do toho netahala… je to samozřejmě nechutné, nesnáším larvy a červy
asi by stačilo to pořádně vyprat…
nám jednou ve sklepě nakladla masařka vajíčka do všech šrůtek uzeného
to byla teprve chuťovka.. a to vyhazování tehdy dost zamrzelo… od té doby to dávám radši do mrazáku ![]()
@Lucy75 píše: Více
Nám se to taky stalo
málem jsem se při likvidaci poblila. A jak říkáš, od té doby to buď mrazím nebo zavařuju.
@Betty MacDonald
máme prostě dost společných zážitků nezávisle na sobě ![]()
My jsme tam byly na služební chatě, takže těžko říci, ve skříni podle mě nic nebylo. A tašku jsme měla na zemi u postele, nebo částečně pod postelí. Veškeré jídlo v chladícím boxu. Je to záhada…
Nikdy by mě nenapadlo, že z výletu si dovezu larvy mouchy. A jsem jediná, které se to stalo. Prvně mě opravdu napadla ta taška, nevím jak dlouho tam byla vystavená nebo jak dlouho byla na skladu… Ale toho by si asi i všimla ta prodavačka, co z ní vyndávala kartonové výplně. Opravdu nevím kde by se to tam vzalo.
Alespoň jsou již zlikvidované…