Cestovní taška ze Sportisima: Objevila jsem v ní larvy much

4
2.6.26 18:11

Tašky ze sportisima

Zdravím,
koupila jsem si novou cestovní tašku ve Sportisimu, byla nahoře na regálech skoro až u stopu, paní mi ji musela podat pomocí žebříku. Vzala jsem ji na 4 denní pobyt do Krkonoš. Do tašky jsem dávala čistě vyprané oblečení. Po návratu, kdy jsem tašku vysypala a chystala oblečení na praní, jsem objevila larvy much, v pokročilém stádiu líhnutí. Radila jsem se s chatem GPT, prošla jsem i svou skříň a nic jsem nenašla. Ten pocit je opravdu hrozný, ale uklidňující pro mě je to, že to bylo jen v okolí té cestovní tašky. Poté jsem našla ještě pár larev v boční kapse kde je i větrání té kapsy. Stalo se vám někdy něco podobného? Nebo nějaké rady? Já jdu uklidit důkladně celou místnost, i když vše nasvědčuje že zdrojem je ta taška.. Ten pocit je strašný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7449
2.6.26 19:01

Jako že to pochází ze sportisima ty larvy???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
2.6.26 19:35

@KKK85 asi ano, netuším. Ale nikde jinde jsem je nenašla, ani ve skříni, u topení, pod linem, v koši. Prostě nikde.

Příspěvek upraven 03.06.26 v 10:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3915
2.6.26 19:44

A v těch krkonoších jsi tašku nestrčila někde pod postel, do skříně, nebo někam?
Nechci být hnusná, ale KAŽDÝ hotel může mít v pokojích schované podobné dárečky. Ty vícehvězdičkové na to jenom většinou přijdou a vyřeší rychleji, než ty levnější.

Nemyslím si, že by larvy byly ze sportissima, ale spíš tam spadly někde v tom hotelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
2.6.26 19:45

Nevím, co má být larva v pokročilém stádiu líhnutí, ale z larev bych strach neměla, žerou zbytky a posléze jsou z nich mouchy. To nejsou švábi. 8)
Jestli je to opravdu moucha domácí, tak larvy se z vajíček můžou vylíhnout už během několika hodin po nakladení. Takže sis je mohla pŕinést z hotelu.

Příspěvek upraven 02.06.26 v 19:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24717
2.6.26 19:45

A to sis těch larev nevšimla při balení? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8567
2.6.26 20:13
@Pučálkovic.Amina píše: Více

Tohle mi úplně připomnělo Kriminálku Las Vegas, jak tam dělali časovou osu vražd podle larev apod. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8669
2.6.26 20:20

Jakákoliv moucha kdekoliv usoudila, že je to vhodné místo pro nakladení vajíček, stačilo tam mít zpocené oblečení nebo nějaký kousek jídla :nevim: že je taška ze sportisima je úplně irelevantní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42552
3.6.26 05:37

Mouchy se vyvíjí tak rychle, že ze Sportisima to rozhodně nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14643
3.6.26 07:50

Larva mouchy se z vajíčka vylíhne za 12-24 hodin a za 3-8 dní se zakuklí. Takze to sis musela v té tašce zapomenout nějaký hnus. Ona ani ta moucha neni tak hloupá, aby kladla vajíčka někam, kde by ty larvy neměly co žrát a chcíply by, proč by to dělala? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24889
3.6.26 08:19

To muselo být z hotelu či cestou - u mouchy to jde prostě rychle.. obchod bych do toho netahala… je to samozřejmě nechutné, nesnáším larvy a červy :poblion: asi by stačilo to pořádně vyprat…
nám jednou ve sklepě nakladla masařka vajíčka do všech šrůtek uzeného 8) to byla teprve chuťovka.. a to vyhazování tehdy dost zamrzelo… od té doby to dávám radši do mrazáku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42552
3.6.26 08:33
@Lucy75 píše: Více

Nám se to taky stalo 8o málem jsem se při likvidaci poblila. A jak říkáš, od té doby to buď mrazím nebo zavařuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24889
3.6.26 08:34

@Betty MacDonald ;) máme prostě dost společných zážitků nezávisle na sobě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42552
3.6.26 08:35
@Lucy75 píše: Více

Jj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.6.26 09:48

My jsme tam byly na služební chatě, takže těžko říci, ve skříni podle mě nic nebylo. A tašku jsme měla na zemi u postele, nebo částečně pod postelí. Veškeré jídlo v chladícím boxu. Je to záhada…
Nikdy by mě nenapadlo, že z výletu si dovezu larvy mouchy. A jsem jediná, které se to stalo. Prvně mě opravdu napadla ta taška, nevím jak dlouho tam byla vystavená nebo jak dlouho byla na skladu… Ale toho by si asi i všimla ta prodavačka, co z ní vyndávala kartonové výplně. Opravdu nevím kde by se to tam vzalo.
Alespoň jsou již zlikvidované…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová