Tassimo x Dolce Gusto - kapsle do kávovaru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Klika
26.12.11 19:22

No, ještě to není doma, pak se budou shánět t-disky a brita patrony :) To je jak z terminátora :)

• Citovat
  • Upravit
mildafleck
26.12.11 19:23

Brita

Tady je odkaz na diskuzi ohledně konvic Brita

https://www.emimino.cz/…-vody-86951/

• Citovat
  • Upravit
Klika
26.12.11 19:23

Já taky, ale do toho dva malí nemocní doma, nějaká ta návštěva, a teď ještě utřít prach :)

• Citovat
  • Upravit
313
26.12.11 19:25
mildafleck píše:
Tady je odkaz na diskuzi ohledně konvic Britahttps://www.emimino.cz/…-vody-86951/

Diskusi nepotřebuji, konvici mám doma 2 roky, tu dobu jí používám a slouží naprosto vpohodě - pokud dáváme vodu jen do kávovaru, měním 1× za 3m, pokud z ní i vařím tak častěji, je to naprosto vpohodě. A žádnou pachuť ta voda nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
26.12.11 19:26
Klika píše:
Já taky, ale do toho dva malí nemocní doma, nějaká ta návštěva, a teď ještě utřít prach :)

Ať jsou brzy všici zdraví. My jedeme na návštěvu zítra, já pak do práce, takže už nebude zase na nic čas :-(

Teď je doma vše hotové, vaří manžel, takže pohoda klídek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klika
26.12.11 19:29

No tež se mi to zdá v té diskusi přitažené za pačesy… jednou za týden. To by ta voda byla dražší jak balená…

• Citovat
  • Upravit
Klika
26.12.11 19:30

No já navařil minulý minulý týden 22 litrů jablkovice :) Takže taky splněno. S klukama je to síla, starší začal chodit do školky, ale vydrží max. týden, a hend něco dotáhne, a od něj to schytá tan mladší. Prostě podzim a zima je naprd. :)
Snad si spravíme náladu kafem a čokoládou z t-disku…

• Citovat
  • Upravit
313
26.12.11 19:36
Klika píše:
No tež se mi to zdá v té diskusi přitažené za pačesy… jednou za týden. To by ta voda byla dražší jak balená…

Hlavně, ono je něco jiného když člověk tu vodu pije - my jí doma dáváme do kávovaru, vařím z ní vodu na čaj, o víkendu brambroy, rýži. Mně jde především o to, aby voda nebyla tvrdá - a to spolňuje maximálně. Když si uvařím čaj tak vidím hned jestli už je ptořeba filtr vyměnit nebo ne, ten vodní kámen je vidět hned že ano. Jinak pijeme doma vodu přímo z kohoutku - u toho mi nevadí že je tvrdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
26.12.11 19:37
Klika píše:
No já navařil minulý minulý týden 22 litrů jablkovice :) Takže taky splněno. S klukama je to síla, starší začal chodit do školky, ale vydrží max. týden, a hend něco dotáhne, a od něj to schytá tan mladší. Prostě podzim a zima je naprd. :)
Snad si spravíme náladu kafem a čokoládou z t-disku…

Tý jo, jabkovice, to musí být dobré :-)

Děti z toho vyrostou neboj - já už je mámv ětší a docela to jde - řešíme rýmu akorát hodně, jinak sem tam něco. Hodně tomu ale pomáhá že jezdíme každý rok k moři. Jak jednou nejedeme jsou přez zimu i tak často nemocný :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klika
26.12.11 20:00

Už se nemůžu Tassima dočkat. Snad mi to manželka neomlátí o hlavu :) :zed:

• Citovat
  • Upravit
50186
26.12.11 21:51
Ivuc píše:
Mufice viď, to asi zkusím :-DOheldně té vaší vody to je blbé, s tímnemám zkušenost - nedoporučil vám něco ten chlap co by s tím šlo udělat? Nevím jestli Brita by tohle dokázala odstranit - máme městskou vodu kontrolvanou, která je ok. Ty vody v těch lahvích jsou fakt ble - taky jsme je dřív pili, ovšem když jsem si pak přečetla co v tom může být za svinstva a že nikdo nezaručí že tam nejsou :-(. Fakt nevím co poradit na toto… Ale chápu vás.

Doporučil nám koupit nějaký filtr, který se namontuje dolu pod dřez a ono to filtruje vodu a odstranuje vodní kámen. Ceny prý začínají na 15 tisících, což se mi zdá zatím dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
26.12.11 22:08

ahojky

tak nějak jsem vás dočetla :lol: jste toho nakecali

Jen dodám,že já jsem objednávala Creativu na netu týden před vánoci za 3030kč s osobním odběrem v Ostravě,mají ale více poboček,zítra budu mít víc času tak pohledám ty stránky.

Včera jsme byli u tchýně kde bydlí švagr s přítelkyní a ti si pod stromek pořídili DG takové to vajíčko,platili prý 3tis. jako my.Což teda nechápu co na něm je tak drahého,když je to mechanický stroj.Fakt jsem moooc ráda,že jsme šli do té Creativy a nemusím vůbec řešit nějaké odměřování vody apod.Bavila jsem se se švagrovou,že jsme uvažovali prve o tassimu a ona tvrdila,že prý někdy se kapsle u tassima kazí.Že tam je tekuté mléko a prý má tendenci se kazit,že ji to tvrdili v obchodě či kde.A u DG je mléko sušené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mildafleck
26.12.11 22:16
Tracy píše:
ahojky

tak nějak jsem vás dočetla :lol: jste toho nakecali

Jen dodám,že já jsem objednávala Creativu na netu týden před vánoci za 3030kč s osobním odběrem v Ostravě,mají ale více poboček,zítra budu mít víc času tak pohledám ty stránky.

Včera jsme byli u tchýně kde bydlí švagr s přítelkyní a ti si pod stromek pořídili DG takové to vajíčko,platili prý 3tis. jako my.Což teda nechápu co na něm je tak drahého,když je to mechanický stroj.Fakt jsem moooc ráda,že jsme šli do té Creativy a nemusím vůbec řešit nějaké odměřování vody apod.Bavila jsem se se švagrovou,že jsme uvažovali prve o tassimu a ona tvrdila,že prý někdy se kapsle u tassima kazí.Že tam je tekuté mléko a prý má tendenci se kazit,že ji to tvrdili v obchodě či kde.A u DG je mléko sušené

Víš záleží kde stroj koupíš někde mají DG Creativa za 6000kč tak jestli nakoukali na cenu a koupili v nebližším obchodě tak může být cena vysoká.Ale jak jsem psal po zvážení jsem šel do Creativa který je zhruba o 500kč dražší než mechanický a jsem rád je to super stroj ale tím nesnižuji mechanické DG který udělá stejnou službu.

• Citovat
  • Upravit
313
26.12.11 23:05

Ta creativa je super a cena je taky ok, naprosto odpovídající. Já o něm dřív vůbec nevěděla - to až tady jsem zjistila že něco takového existuje totiž :-)

Jinak u Tassima se mléko uričtě nezkazí - píšou to taky tady http://www.tassimo.cz/…m-t-disc/903

Jak může mít mléko v kapsli T DISC tak dlouhou životnost a stále chutnat skvěle?
Zkušenosti a odbornost firmy Kraft s mlékem a mléčnými výrobky byly využity k vytvoření patentovaného ultrafiltrovaného mléka (UF). Tato UF receptura umožňuje, aby bylo opravdové mléko koncentrováno a stabilizováno tak, aby jej bylo možné skladovat při pokojové teplotě a zároveň si zachovalo skutečnou shodu s čerstvým mlékem (vzhled, chuť a pěnicí vlastnosti). Mléko TASSIMO v našich kapslích T DISC nemá nažloutlou barvu ani příchuť vařeného mléka známou u UHT mléka nebo odlišné chutě sušeného mléka. Tento mléčný výrobek je u značky TASSIMO jedinečný a žádný jiný systém pro přípravu kávy na požadavek nenabízí takové skvělé mléko z kapsle.

Jinak dle mého názroru oba poslouží dobře, záleží co se komu líbí. Stejně tak i to mechanické dobře poslouží - i když je pravda že já už bych si mechanické po zjištění že je to elektronické asi nekoupila… Ovšem jsou tací, kteří namítnou že je tam moc elektroniky a může se pokazit. Já bych ráda buď nové DG creativa, nebo Tassimo - počkám na reference o Tassimu od Kliky, jde mi o tu mpžnost zastevaní průtoku vody - jestli to jde nastavit. Mně se tassimo líbí víc - ale je to asi tím že DG už mám doma dloooooooouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
26.12.11 23:06

Mufice, tak ta cena je opravdu vysoká :-(. Ono by měl existovat i nějaký přístroj, který se namonutje na přívod vody do baráku a ten má změkčovat vodu - už ej to ale 3 roky co jsem to zjišťovala a tam byla ta cena ještě mnohem vyšší. Líbilo by se mi to ale moc - když si vezmu jak mi ten vodní kámen ničí třeba pračku :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí