Tassimo x Dolce Gusto - kapsle do kávovaru
- Fotoalbum (10)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
mildafleck píše:sexyfraga píše:Nechápu proč to odměřujete když program vám odměří množství vody sám a pokud se vám to zdá málo nebo moc můžete použít jiný program.Já jsem koupil DC Creativa a tam si můžu vytvořit program uložit a už to dělá pokaždé stejný.
Ahojky tak já si vodu odměřuji v kojenecký lahvi mam jich stále při ruce dost kvůli synovi a sklenice jsem si koupila od dolce gusta originál mam 4× na latté 2× na chococino a 2× na presso,ale kdyby byla akce písněte určitě se další sklenky hodí
Protože všichni nemáme DG Creativa ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klika:
Ad 1, ano, jde to jak u všech DG tak u Tassima
ad 2, tak se dolévá voda u Tassimo nevím, to tu musí napsat ti co ho mají, já si ale myslím že nádržka se vydělávat nemusí - zase tak detailně jsem ho ale v obchodě nezkoumala, pokud chceš DG aby se nemusela nádržka vydělávat - je to vážně opruz, příště koupím znovu takový kde vydělávat nemusím - to bylo mnohem lepší, tak kup DC creativa - to je srovnatelné s Tassimo, nebo DG melody II - mj. to teď měli v obi za 2500kč.
ad 3, servisní disk je myslím u Tassima - u DG jsme nic neměli, pokud ale do kávovaru budeš dávat vodu třeba z brita konvice, nic nepotřebuješ. Jinak naše zkušenost - 1× jsme kávovar vyčistili čističem a od té doby se začal hrozně zanášet, takže za mě fakt čistění ne, voda z Brity ano
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mildafleck píše:sexyfraga píše:Nechápu proč to odměřujete když program vám odměří množství vody sám a pokud se vám to zdá málo nebo moc můžete použít jiný program.Já jsem koupil DC Creativa a tam si můžu vytvořit program uložit a už to dělá pokaždé stejný.
Ahojky tak já si vodu odměřuji v kojenecký lahvi mam jich stále při ruce dost kvůli synovi a sklenice jsem si koupila od dolce gusta originál mam 4× na latté 2× na chococino a 2× na presso,ale kdyby byla akce písněte určitě se další sklenky hodí
Mohla by jsi vědět že tohle umí jen Creativa, žádné jiné DG NE ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klika píše:
Zdravím, chci překvapit manželku koupí kapslového kávovaru. Váhám mezi Tassimo a DG. Přečetl jsem celou diskusi, ale pořád váhám a nejsem rozhodnut (Jestli je tlak 3,3 nabo 15 není pro mě rozhodující). Měl bych pár dotazů, pro ty, kteří tyto kávovary mají.
1 - Jde u obou typů (Tassimo a DG) naplnit hrnek pouze horkou vodou?
2 - Jak je to s dolíváním vody do nádržky? V diskuzi je hodně psané o dolívání do DG (kde se to liší podle modelu - u některého se musí nádržka vytáhnout celá, u jiného se dolívá otvorem v nádržce), ale o Tassimu jsem nic nenašel, nebo to přehlédl.
3 - je v balení s kávovarem přibalena nějaká sada na odvápnění, či vyčištění? (nějaký servisní disk??) Nebo se to vše musí dokoupit?
Díky za rady a odpovědi
ad1 - u DG je páčka na teplou i studenou vodu, v létě jsem si dělala Ice cappucino
ad2 - u DG si to napsal správně, někde se ta nádržka vyndavat nemusí a stačí vodu dolít hrnkem, někdo se to vyndá a dolije klasicky pod kohoutkem
ad3 - sada na odvápnění u DG není součástí kávovaru, je nutné si ho koupit zvlášť, v návodu se doporučuje odvápnovat každé 3-4 měsíce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klika píše:
Zdravím, chci překvapit manželku koupí kapslového kávovaru. Váhám mezi Tassimo a DG. Přečetl jsem celou diskusi, ale pořád váhám a nejsem rozhodnut (Jestli je tlak 3,3 nabo 15 není pro mě rozhodující). Měl bych pár dotazů, pro ty, kteří tyto kávovary mají.Ten tlak je rozhodující pro přípravu kvalitního espressa, všude píšou, že kvalitní espresso se dá udělat při min. tlaku alespon 13 baru
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klika: Zdravím vás,dostala jsem k Vánocům Tassimo a jsem móóóc spokojená
Nádržka na vodu se vyndavat nemusí,stačí odklopit vrchní víko nádržky a dolít hrnečkem
U Tassima je ten servisní disk,který umožňuje naplnit hrnek pouze horkou vodou a také kávovar pročistit. Asi bych se rozhodovala i podle druhu kávy,který má manželka ráda. U Tassima je Jacobs a u DG Nescafé. Pokud jde o náhradní kapsle,tak Tassimo zatím ještě nemá tak široký výběr kapslí jako DG,ale myslím,že to je jen otázka času. Už jsem viděla i latté bez cukru. Postupně budou příchutě a druhy určitě přibývat. Tak dobře vyberte,ať má manželka radost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky všem, kteří zatim napsali. To jsem se zas do něčeho uvrtal ![]()
- Citovat
- Upravit
Klika píše:
Díky všem, kteří zatim napsali. To jsem se zas do něčeho uvrtal
Ohledně toho tlaku si přečti ten link na Tassimo co sem byl dnes vložený - tam je vysvětleno že tlak sice důležitý je - ale jen u normálních kávovarů, ne kapslových - já s řím i souhlasím. Tassimo jsem pilana předváděčce a bylo moc dobré.
Jinak za sebe bych vybírala podle toho, co se vám bude víc hodit do kuchyně - mj. já byla rozhodnuta že příště koupím DG creativa, teď už ale znovu přemýšlím o Tassimu - tvarem nám b kuchyni bude lépe sedět.
A je skvělé že voda jde jen dolít a nemusí se vyndávat nádržka - to je fakt vopruz ![]()
A ještě jedna věc - třeba na circollu je ta nádržka za hrnečkem, takže je pořád od kafe upatlaná - na tohle byl taky lepší tvar u melody
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ohledně toho tlaku jsem si to samozřejmě přečetl, může na tom být něco pravdy. Sice všude jidne píší, že pořádné presso pod 15 bar není preso. ALe třeba soudruzi fakt vymysleli něco nového… ![]()
- Citovat
- Upravit
Klika píše:
ohledně toho tlaku jsem si to samozřejmě přečetl, může na tom být něco pravdy. Sice všude jidne píší, že pořádné presso pod 15 bar není preso. ALe třeba soudruzi fakt vymysleli něco nového…
U kávovaru kde to jde ne přes kapsle tomu 100% věřím - tam by to bylo o ničem - tady to je ale určitě něco jiného prostě. Manžel od Tassima pil presso - říkal že to taky chutnalo úplně stejně jako od DG ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ohledně té horké vody u Tassima? To se tam musí strčit ten servisní t-disk? Bez něj prostě horká voda nepoteče? Nějakým stiskem tlačítka? Jak jsem třeba viděl na nějakém videu u DG? 6e se dala páčka napravo tuším?
A pak jdyž chci si do nápoje přidat víc vody, tak to jde u obou předpokládám, že? Díky za rady a odpovědi.
- Citovat
- Upravit
Kliko, jen na hrokou vodu se tam myslím musí dát nějaký ten disk. Když chceš ale vodu přidat vpřípadě ře tam máš kapsli tak jen zmáčkneš a dotočíš - ptala jsem se na to u předváděčky.
Jinak u DG by jsi taky jen na točení vody měl dát takový disk - já ho tam nedávám, je ale pravda že ta voda pak dost stříká když to tam není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lucienkaaa: Tak nám je vcelku jedno jaké kafe pijeme, hlavně, že do těla dostaneme nějaký kofein. Také to chci pořídit i pro děti - čokoládu a další nápoje. No je pravda, že těch druhů kapslí pro Tassimo ještě není na našem trhu tolik, ale jen během dvou týdnů, co to nějak sleduji, se nabídka rozrostla o 2 druhy. A to jsem koukal na anglické/německé stránky - http://www.tassimo.de/…/t-discs/929 - tam toho mají plno, v nejhorším mi může nějaké specialitky vozit kámoška, co je v Anglii ![]()
Každopádně díky za tipy ![]()
- Citovat
- Upravit
Kliko, v německu mají Tassima hrozně moc druhů normálně v jakýmkoli obchodě - řekla bych že více než DG. My tam čas od času jezdíme, mě taky Tassimo hodně láká, jsem zvědavá co nakonec pořídíme…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit