Táta je v kómatu a má dědit.

97
21.3.22 14:05

.

Dobrý den, umřela mi babička, která měla jediného syna. Manžel už ji zemřel. Ale můj táta už je rok v kómatu po mozkové mrtvici je v LDN. Chci se zeptat jestli táta dostane od soudu opatrovníka nebo jak to v těchto případech chodí. Táta už bohužel také čeká na smrt. Jeho mozek je po těžké mrtvici nevratně poškozený. Táta nemá manželku jen me :think:. Babička žila v pronájmu nevím jestli měla úspory. Spíš mě zajímá jak to je s dědici, kteří už jsou sami na smrtelné posteli. Pokud je člověk třeba nesvéprávný dostane opatrovníka, ale co člověk v komatu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Alriga
21.3.22 14:08
@zuza3000 píše:
Dobrý den, umřela mi babička, která měla jediného syna. Manžel už ji zemřel. Ale můj táta už je rok v kómatu po mozkové mrtvici je v LDN. Chci se zeptat jestli táta dostane od soudu opatrovníka nebo jak to v těchto případech chodí. Táta už bohužel také čeká na smrt. Jeho mozek je po těžké mrtvici nevratně poškozený. Táta nemá manželku jen me :think:.

Je tam nějaký majetek?

• Citovat
  • Upravit
97
21.3.22 14:11

I

Příspěvek upraven 21.03.22 v 14:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
21.3.22 14:13
@zuza3000 píše:
Babička žila v pronájmu ani moc ne nevím jestli má úspory.

Tak se tím nijak nestresuj. Dosud o otci rozhodoval soud? Treba o zákroku, léčbě apod?

• Citovat
  • Upravit
97
21.3.22 14:16

"@

Příspěvek upraven 21.03.22 v 14:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
21.3.22 14:20
@zuza3000 píše:
@Alriga Ne zatím já nebo babička.

Hmm. Pokud jsi opatrovník, tak je to jasné. Jinak bude u dědického řízení opatrovník určený soudem. Otec ma asi nějaký ucet, kdo jej spravuje? Je mu omezena svepravnost?

• Citovat
  • Upravit
76754
21.3.22 22:52
@zuza3000 píše:
Dobrý den, umřela mi babička, která měla jediného syna. Manžel už ji zemřel. Ale můj táta už je rok v kómatu po mozkové mrtvici je v LDN. Chci se zeptat jestli táta dostane od soudu opatrovníka nebo jak to v těchto případech chodí. Táta už bohužel také čeká na smrt. Jeho mozek je po těžké mrtvici nevratně poškozený. Táta nemá manželku jen me :think:. Babička žila v pronájmu nevím jestli měla úspory. Spíš mě zajímá jak to je s dědici, kteří už jsou sami na smrtelné posteli. Pokud je člověk třeba nesvéprávný dostane opatrovníka, ale co člověk v komatu :think:

tak nevím, ptáš se a když ti někdo chce poradit, tak mažeš své odpovědi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová