Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No obávám se, že jedinné co s tím jde udělat je ochutnat kus dospělosti a smířit se s tím, že tvůj otec je jen člověk, co dělá chyby, neumí řešit problémy a bojí se čelit zodpovědnosti.
Je mi jasné, že to pro vás musí být šok a strašně těžké - mrzí mě, že tím procházíš. Máš právo se na něj zlobit, pomůže to se s celou situací vyrovnat.
Ale bohužel nemá smysl řešit jak zrušit to mimino a vrátit je k sobě.
Není to vaše vina - vás dětí, byl to dlouhodobá problém mezi vašimi rodiči, který prostě neřešili a nebo řešili blbě a teď se to rozseklo.
To je smutné…s tím asi nic neuděláš, ale můžeš se snažit ve svém vlastním životě svého budoucího muže udržet…ale přes štěkání a hádky, jak radí rozumprdky z EM cesta nevede…svého muže je třeba rozmazlovat!!!
@Tableta píše:
Jedině na vola čeká doma kráva
Kráva na svého muže zlostně bučí, chytrá žena ho opečovává a je šťastná…
No, tatínek je pěknej kádr a empatie z něj jen kape…Máš právo být naštvaná, klidně zuř, vztekej se nebo breč, co je ti bližší. Nepotlačuj v sobě pocity, co máš. Takhle by se dospělý člověk chovat neměl. Jasně, že člověk může dělat chyby, ale naservírovat dětem rozvod a těhotnou milenku najednou, to je k zblití. Nomální by bylo si o všem s vámi nejdříve promluvit, připravit vás na to. Nemusíš se s otcem vídat a už vůbec nikdo ti nemůže nutit jeho novou rodinu. Jen se před tím neuzavírej definitivně. Některý věci není dobrý lámat přes koleno a dělat unáhlený rozhodnutí. Některý věci je dobrý nechat vyhnít a usadit. Teď to je hodně živý, ale časem si to sedne a bude líp… ![]()
@olino píše:
Kráva na svého muže zlostně bučí, chytrá žena ho opečovává a je šťastná…
Jednou se to obrátí proti tobě a ty se budeš hodně divit s tímhle přístupem ![]()
@olino píše:
To je smutné…s tím asi nic neuděláš, ale můžeš se snažit ve svém vlastním životě svého budoucího muže udržet…ale přes štěkání a hádky, jak radí rozumprdky z EM cesta nevede…svého muže je třeba rozmazlovat!!!
No to je super názor a ty si myslíš pokud svého muže budeš rozmazlovat tak nepůjde jinam? Tak to si naivní jako osmileté dítě. ![]()
A jak je na tom maminka? Taky jí to takhle sebralo?
Zkus pro ní být oporou a společně to nějak překonat. Ty jsi „přišla“ o tatínka, ona o manžela.. ![]()
Kocko, neni ti uz 6, abys nevedela, ze v zivote se deji takove veci, bohuzel. Nekdo se hada, jiny ma tichou domacnost, dalsi si poridi milenku
To, ze tobe prislo doma vse v poradku, mohla byt jen pecliva pretvarka rodicu a vlastne snaha vas ochranit. Pomoz mamce, bud ji oporou, dej ji najevo, ze ji mas rada. Do jejich osobnich problemu se ale nemichej. A pokus se s tatou a jeho novou zenou vychazet jakz takz normalne, jakmile to zchroustas. Nejakym trucovanim nebo naschvaly budes ublizovat vsem. Drzte se ![]()
@olino píše:
Nemůžeš se zdržet svých debilních komentářů aspoň u diskuze, kterou založí nešťastná šestnáctiletá holka? Ty si fakt ultrakokot!
Je mi líto co tě a tvoji rodinu potkalo, ale bohužel v určitém věku se chlapům bouří hormony. Někteří to ustojí a jdou dál a jiní to řeší milenkou, koníčkem,.. U vás to byla ta milenka. Poradím jen, aby jsi byla teď oporou nejen mámě, ale i tvým sourozencům. Nyní je to nové a hodně to bolí, ale časem se to určitě zpraví. ![]()
@Tableta píše:
Jestli chce být tvůj otec s milenkou, to není tvoje rozhodnutí. To mu nakázat nemůžeš. Ani mu nemůžeš nakázat, aby se vrátil k tvojí mamce. Tím ho samozřejmě neobhajuju!
Je ti 16, nechovej se jako spratek, ale jako, téměř, dospělá osoba. Tvoje mamka potřebuje tvou podporu. I tví sourozenci. S milenkou ani děckem se vídat nemusíš. S otcem se můžeš vídat třeba na nějaké neutrální půdě. V restauraci, kavárně, parku,…Příspěvek upraven 25.06.20 v 10:57
16lety holce se bude kázat, ať se chová jako dospělá, když její vlastní otec se chová jako pubertální trotl. ![]()
Mimochodem, čím se chová jako spratek? ![]()
To je mi líto, že Vás otec opustil. Mne také opustil a to mi bylo 9. Jediné, opravdu JEDINÉ, co mi zbývalo, je s tím se smířit, protože já toto ovlivnit nemohla.
Tak jsem pendlovala mezi mámou, mezi macechou a nebylo to nic moc, kor, když se v jejich novém bytě objevili i její dvě děti.
Také jsem jí nesnášela a jediné, co mě napadlo, bylo zabít ji. Nechtěla jsem, aby s ní táta byl. Chtěla jsem tátu doma, každý večer, aby mi dal dobrou noc, pomohl s úkoly apod.
Bohužel.
A co máma, už ví, že je ta druhá těhotná? Řekli jste to mámě?
Jestli chceš, napiš mi soukromou zprávu. Ráda si s tebou o tom popovídám. Vím, co tě trápí.
Ahoj, určitě píšu do špatné diskuze ale nevím, kam jinam bxch toto zařadila. Je mi 16 let. Mám 8mi leteho brášku a 3 letou sestru. Až do teď jsme všichni žili společně a dalo by se říct, že i šťastně. Naši se sice hádali, ale jen sem tam. Nic vážného to nebylo, většinou to bylo kvůli blbosti. Ale asi 2 týdny zpět přišel snad pro všechny šok. Byla jsem s mámou a sourozenci u tety podívat se na narozené miminko a když jsme se vrátili táta nikde. Ale ne jen táta byl pryč, dokonce i jeho věci. Telefony nezvedal až tak týden zpět mámě napsal, že se chce rozvest. Chápu že je to jejich věc a že bych se do toho neměla motat. Byla jsem smutná, zklamaná. Celou dobu se zdálo, že mají krásný vztah. Přiznám se, že jsem si i říkala že ho to přejde a vrátí se k nám domů. Ale ten víkend si pro mě a mé sourozence přijel a vzal nás do zoo. Jenže tam na nás čekala už jeho nová přítelkyně. Mohlo ji být tak 25 více určitě ne. A nejhorší na tom, že je těhotná. Ale ne chvíli, bricho měla už fakt velké takže to s tátou musí táhnout déle. Nevíte někdo, jak se s tímhle vypořádat? Nechci aby nebyli spolu. A nechci ani žádného nového sourozence.