Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,rada bych ti poradila,ale u nas je to to same,kdyz pritel delal od rana do vecera,tak maly byl v klidu a chodil i vecer spat,ale pak si nasel praci,ze delal zednika a kazdy vecer byl doma a vsechno bylo pryc,malynechtel vecer spat,chtel byt s tatinkem a v postylce nevydrzel a je s nama v posteli,pak byl ted pritel doma asi tyden a to uz postylku nechce ani videt,je rozmazleny a to jsem byla vzdy proti ![]()
Nejvíc mne štve že to odnáší malej.jsem pak na něj škaredá a on přitom za to nemůže.vždy to nakonec skončí hádkou,protože si může dělat co chce.moc mně to mrzí:(
Ja ti rozumim,ja mam taky na nervy na pochodu,nebo maly ted nechce spat vecer,odboural si uz i denni spani a spi se mnou v posteli a ja si pakvycitam,jestli delam neco spatne,ano taky si priznam chybu,ze kdyz rval v postylce mnela jsem vydrzet a nechat ho,ale nemam na to to srdce,abych to vydrzela a nechala ho tam dlouho rvat ![]()
No se spaním je to v poho pokud jsem s ním sama doma.spí v klasické posteli(má 3roky).g když byl v postýlce,tak téměř nebrečel.on má totiž že mne srandu.na vsechno mi odpovídá NE!mám strach,že to bude horší a horší:(.
to bud rada,ze aspon tospani u vas funguje a ono si myslim,ze ho skolka zmeni,zacne bejt mezi detmi a treba mu tozrovna pomuze ![]()
Snad jo.hlavně se musím já uklidnit a nekřičet po něm!dik moc.jinak s chlapama je to těžký a bez nich těžší…snad se to brzy urovná.
Křičet je fajn, ale musí to být jen na manžela a bez dítěte. Vaše rozpory by vůbec neměl slyšet, musíte být jednotní, jinak ti za chvíli bude skákat po hlavě a za dva roky z toho budeš s nervama v kýblu.
Promluv s manželem, musíte táhnout za jeden provaz a když jeden řekne NĚCO, tak ten druhý s ním musí být zajedno, nemůže jeden něco zakázat a druhej povolit.
Bude to pro tebe složitý, uznávám… Když se ti něco nebude líbit, nekřič v přítomnosti syna, dojděte s manželem do jiný místnosti, vyříkejte si to, poraďte se jak dál a pak jděte s jedním názorem na věc za synem.
To že manžel jedná proti tvé vůli je důkazem, že si tě dostatečně neváží jako matky ani jako partnera. jde mu v tu chvíli jen o úspěch u dítěte což je dost dětinské.
Máte držet pospolu a nenabourávat si autoritu.
doporučila bych ti najít nějakou odpověd psychologa na toto chování - jak je to špatné pro vývoj dítěte a co všechno toto rozmazlování obnáší do budoucnosti.
Po té opravdu vážně promluvit s manželem - důrazně ( ale klidně a bez citového vydírání), s konečnou platností říct pravidla.
Jistě jsi to i zkoušela.
Pokud to nebude fungovat udělala bych si svou soukromou válku proti tatínkovi - ale né s dítětem.
Jen bych to pojala v duchu - aha takže ty chceš poslouchat jen tatínka?? - tak tatínek ti vyžehlí, tatínek ti uvaří, tatínek vykoupe, tatínek po toběš uklidí, tatínek si tě bude vždy všímat - kdykoli bude doma..Já jsem přece jen k smíchu, tak proč bych se obtěžovala péčí o dítě..
Možná se tatínek chytne za nos a uzná, že rozdělení rolí je důležitá věc a nemá kecat do něčeho, co se ho netýká..
Bud drsná, bud vytrvalá a bud chladnokrevná - k tatínkovi.!!!!!
Přimlouvám se za větší zapojení o „věcné“ starání se o syna. Manžel co má na starosti ranné vodění do školky (buzení!!!, mytí, snídaně), už přestal poučovat stylem, když se umí tak to s dítětem jde.
Milé kolegyně maminky, prostě to tady nemáme jednoduché. Taktéž řeším něco pobného, mám 2 děti z předchozích dvou manželství.Nejstarší dcera i její otec jsou naprosto v poho,vždycky se domluvíme všichni v klidu.U mladší dcery je to jiné,její otec ze mě dělá neschopnou,dceru rozmazluje cekama a dárkama, ale jen občas a extchýně, to už je škoda slov, přímo proti mě dceru štve.Nej problém mám nyní s budoucím mužem a jeho dcerou.Na to že jeho dceři je 9let, furt se chová jako malá,všechno se jí musí strkat pod noc,okrajuje kůrky od chleba,neumí si nic sama, on jí obléká i punčocháče.A když jí něco povím nafoukne hubu a urazí se.Naposledy vztekle chytla noťase a málem mi vylila kávu.Na výzvu počkej ať to nevyliješ nereagovala a kafe bylo na zemi.Můj muž mi pěkně oznámil, že by mě neubylo,kdybych ten hrnek podržela.Připadám si jako blbeček ve svém vlastním bytě,který nesmí nic říct,když přijedou jeho děti.Jenže moje druhorozená dcera je o 2 roky mladší a tohle si rozhodně nedovolí.S patnerem se máme rádi ale tohle jeho chování mě dohání k šílenství.
Ahoj holky.dneska jse se zase pěkně rozčílila.manžel rozmazluje našeho 3letého syna.syn je už od malička ‚tatánek‘ a ten si to maximálně užívá.cokoliv řeknu udělá naopak.prostě jde ve výchově přesně naopak.pokud není doma,tak je malej v poho,ale jak se otevřou dveře je to nanovo.dnes mne ujeli nervy a docela dost jsem nadávala-byla jsem bohužel hodně škaredá a ted mne to mrzí- a v návalu vzteku jsem mu řekla,ať mu po novým roce najde školku.večer jsem řekla,že dnes spí ve své posteli kde myslíte,že je?v naší.vůbec nevím co dělat…:(.