Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky ,řeším docela často že manžel je více v práci než doma a když je doma tak jako tatínek není kolikrát schopný fungovat .Manželství neřeším.To je mezi náma.Ale mrzí mě jak těško to nesou děti.Jak vysvětlit tříletému synovi že tatínek jede opět do práce??A že když je doma nemá chuť se mu věnovat tak jak by si představoval.Jak to děláte vy i když jste jako svobodná matka??
![]()
Takto .. já jsem to vyřešila rozchodem
jednak z důvodů, že si malé také nevšímal tak jak jsem si představovala s ničím mi nepomáhal a malá vždycky chodila ke dveřím ho vítat a on … že je unavený. Ale to jsme poslouchaly denně ![]()
Neklapalo nám to ale ve více směrech, dokonce občas použil i svou sílu, takže tady nebylo co řešit ![]()
Tobě bych tak doporučila jednak si promluvit o tom s manžel, že tě to trápí .. jsou to vaše děti tak byste to měli vyšeřit společně…
Ale synkovi … no jen tak to nevysvětlíš, děti si to převedou svou formou a můžou být smutné. Nějak šetrně…
Asi jsem neporadila, ale tak snad bude líp držím pěsti, aby se to spravilo
Comtesso,
bohužel neporadím. Mám děti dvě (3 a 6 let) a ani ten starší nechápe nebo nechce pochopit…
Oba tatínka milují, ale táta je doma obvykle jen večer, když už jsou v postýlkách a o víkendu jen jeden den, kdy nejraději relaxuje ![]()
Takže občas závidím svobodným matkám, protože kvůli němu musím dělat teplé večeře, umývat zadělaný záchod a umyvadlo a poslouchat narážky na nedostatek sexu
![]()
… taky souhlasím s tebou terka, ale … ty peníze jsou opravdu citelné :/
hodně si trháš od úst, aby se mimi mělo dobře
ale mě to nějak nepřekáží ![]()
Vanessska píše:
Takto .. já jsem to vyřešila rozchodemjednak z důvodů, že si malé také nevšímal tak jak jsem si představovala s ničím mi nepomáhal a malá vždycky chodila ke dveřím ho vítat a on … že je unavený. Ale to jsme poslouchaly denně
Neklapalo nám to ale ve více směrech, dokonce občas použil i svou sílu, takže tady nebylo co řešit
ja to resila stejne a udelala jsem dobre ![]()
Je otázka, jestli tatínek uznává, že se málo věnuje a jen není schopný/ochotný se donutit jít si hrát nebo je mu to šumák. První varianta se dá zvládnout celkem rychle. Taky máme tatínka často mimo a pracuje i doma, ale ohledně dětí a hraní s nimi máme dohodu. A protože bych byla na barák sama, po dohodě „buď uklízíme oba nebo nikdo“ je to nikdo a chodí paní na úklid.
Tak já to manželovi dávám citelně znát, on se nevěnuje nám, tak já jemu taky ne. Měsíc trucoval, ale teď jakmile příjde, osprchuje se a jde si s malou hrát a já udělám večeři, společně se najíme a pak okoupeme malou, zrovna tam čachtají ve vaně a pak jí společně uložíme a hotovo o víkendu ho nechám spát dopoledne a odpoledne si hraje s malou. Jde o domluvu a pochopení chlapů (mají dlouhé vedení
). Neznám lepší relax než si hrát s dětmi v pokojíčku, třeba stavět věže z kostek nebo jezdit s autíčkem, vozit kočárek.
To, že je tatínek dlouho v práci se taky řešit dá. Např. Syn chodí spát pozdě v 9-10 večer, aby se navzájem taky přes týden užili a pak holt vstává dýl.
Jen tedy musí být chuť.
To my tatínka nemáme, ale kdybychom měli bylo by to určitě super… Chlap co se nechce věnovat svýmu dítěti je idiot! neváží si toho co má… ![]()
LadyRebeka píše:
Tak já to manželovi dávám citelně znát, on se nevěnuje nám, tak já jemu taky ne. Měsíc trucoval, ale teď jakmile příjde, osprchuje se a jde si s malou hrát a já udělám večeři, společně se najíme a pak okoupeme malou, zrovna tam čachtají ve vaně a pak jí společně uložíme a hotovo o víkendu ho nechám spát dopoledne a odpoledne si hraje s malou. Jde o domluvu a pochopení chlapů (mají dlouhé vedení). Neznám lepší relax než si hrát s dětmi v pokojíčku, třeba stavět věže z kostek nebo jezdit s autíčkem, vozit kočárek.
radúna píše:LadyRebeka píše:
Tak já to manželovi dávám citelně znát, on se nevěnuje nám, tak já jemu taky ne. Měsíc trucoval, ale teď jakmile příjde, osprchuje se a jde si s malou hrát a já udělám večeři, společně se najíme a pak okoupeme malou, zrovna tam čachtají ve vaně a pak jí společně uložíme a hotovo o víkendu ho nechám spát dopoledne a odpoledne si hraje s malou. Jde o domluvu a pochopení chlapů (mají dlouhé vedení). Neznám lepší relax než si hrát s dětmi v pokojíčku, třeba stavět věže z kostek nebo jezdit s autíčkem, vozit kočárek.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Já to vyřešila jednoduše a prostě odešel,teda bylo to 2× a najednou se mužou přetrhnout aby s dětma byli
a tak jsou tu věčně.Peněz mám víc než dřív proot že dělám práci co by mi ani jeden nepovolil a to dělám jen z domu.
Některý chlapi prostě milujou jen když si mužou válet prdel i když občas závidim kamarádce co má manžela co se věnuje nonstop(zdravim pokud nakoukne
)tak i přesto už sem si zvykla že si pohrajou a zase vypadnou ![]()
Manzel podnika, ted pred vanoci je pryc od rana do vecera, treba dnes jeste neni doma.
Synovi se venuje, rozhodne vic, nez kdyz byl miminko, ale ze by nekdy sam od sebe koupal, vzal na prochazku, to ne. Jen teda se snazi, ze kdyz je doma vlastne jen v nedeli, tak se nekam jde, nejcasteji do nejake herny a tam se synovi venuje dost. I ta minule videl dost samotnych tatinku s detmi, tak ma alespon priklad, ze to neni nic ostudneho, kdyz si s ditetem hraje sam.
Nicmene chapu, ze ma sve zivotni priority nastavene jinak, pustil se do podnikani, slape mu to, bavi ho to, realizuje se tak. Ja jsem zase velmi touzila po detech a to je moje realizace. Kdyz jsem se ho ptala, tak rikal, ze ta hodinka denne se synem mu zkratka staci, ze nema pocit, ze by mu neco chybelo. Takze to respektuju. Rano syn breci, kdyz tatinek odchazi, je to vetsinou dost srdceryvna scenka, myslim, ze v tu chvili muzi neni uplne do zpevu.
Ale prace pro nej zkraka neni jen prostredek k vydelavani penez, tak mu preci nebudu vycitat, ze ho neco bavi, ze tomu hodne dava a ze mu to jde.
Predpokladam, ze az pomine vanocni silenstvi, ze zase zacne chodit domu nejak rozumne, ale nikdy bych ho do toho netlacila nasilim, protoze bych pak mela pocit, ze tu sice s nami je, ale nedobrovolne a to by mi ten pocit „rodinneho zivota“ zhorknul v puse.
Ahoj maminky uplně jste mě takovým ohlasem zaskočili?
Když chci aby se věnoval dětem tak se pohádáme a raději nervama uklízí,nejčastěji neumyté nádobí,na truc se snažím aby bylo čisto aby,neměl důvod se vzdalovat od nás… Syn (3r.)když vidí že táta si sedl a pije kafe odnáší mu ho do pokojíčku a u toho prohlašuje …Hrát s taťkou ?? Nejmladší (1r.) za nima mastí po čtyrech aby si ho taky užil.Je mi jich líto…
Aspoň že to není jenom u nás protože si někdy příjdu naprosto neschopná. ![]()