"Tatínek" magor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
358
29.8.19 10:06
@Barfiy píše:
@orchidea2016 podle me jsi mohla vystoupit a jit mu pomoci :pocitac: hulakat na nej z auta :zed:

Pomoci?! S čím pomoct?! Ubližovat vlastnímu miminu?! Prosím Vás, Vy se nad sebou zamyslete… Pokud nezvládám dětský pláč, nemám zřejmě psychiku v pořádku a vyhledám psychiatra, ať mi pomůže se sebeovládáním a nečekám, až se toho zhostí cizí ženská na druhé straně ulice… Pokud Vás některé irituje slovo „hulákala“, dosaďte si " důrazným hlasem jsem jej požádala, aby ihned zanechal svého jednání".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
29.8.19 10:15

@baimoli
Mám to stejně.
Od doby, kdy jsem se takto vměšovala do situace, kdy agresivní chlap mlátil družce hlavou o auto a tloukl jí pěstí do obličeje. Napadl mne také, ji nacpal do auta a ujel. Proto už si na hrdinku nehraji.
@Elessa
Souhlasím, nemám nervy,– nechám plakat, ale neubližuji.

Starší děti zde neřeším, bylo to miminko/batole v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
29.8.19 10:24
@Russet píše:
Tak třeba včera jedna maminka řekla, ze dceři bez milosti, protože jí zdrhla z obchodu, dala na zadek před dveřmi. Kdybych to viděla bez těch informací okolo, mohla bych si myslet, že právě dochází k týrání dítěte. Měla jsem volat policii? :roll: Já se druhým do výchovy nepletu. Ostatně si málokdy všimnu, že někdo něco dělá, protože vedu vlastní dítě, většinou se na něco ptá a já jsem soustředěná na něj. A na to, aby nás při probírání nesmrtelnosti brouka něco neporazilo.Ječením se nikdy nic nespravilo.

Je rozdíl dát na zadek a dítě dusit a trast s ním.

Je to divný, syndrom treseného dítěte neznáte? Tohle může dělat leda de.bil

Příspěvek upraven 29.08.19 v 11:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
29.8.19 10:33

Kdybys videla, co obcas vypadne z pusy mne na adresu mych deti, kdyz jsem unavena, nevyspala a ony rvou a rvou a rvou… trochu asi prehnal, ale vlastne pro to mam pochopeni, do jiste miry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
29.8.19 11:07
@Elessa píše:
Dite preci neni treba mlatit za zadne situace. Ani kdyz dela toto, ani kdyz utece z obchodu. Proc si lide mysli, ze je v poradku dite mlatit, kdyz nedela co chce dospely, nebo kdyz dela neco, cim si muze ublizit? Kdyby napr. vas manzel chtel jit do obchodu, kam vy byste nechtela, prislo by vam v poradku, ze vas tam dotahne a kdybyste se vztekala, tak vam jednu svihne? :roll: Da se to prece resit jinak :mavam:

Treba protože když uteče z obchodu, může ho něco přejet. Malému dítěti to nevysvětlíš, ale plácnutí po zadku chápe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.8.19 12:09
@g.sandova píše:
Je rozdíl dát na zadek a dítě dusit a trast s ním.

Je to divný, syndrom treseného dítěte neznáte? Tohle může dělat leda de.bil

Příspěvek upraven 29.08.19 v 11:11

Tak já taky nemůžu vědět, jestli ten, kdo praští dítě před obchoďákem, doma dítě netýrá :nevim: Ale neviděla jsem dotyčného. Jak to bylo ve skutečnosti. Pokud bych si byla jistá, že ho pomalu připravuje o život, budu ho bránit. Ne z auta. Ale zatím jsem se s tím nikdy nesetkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
29.8.19 12:12
@orchidea2016 píše:
Tak to jste mě zas postavili nohama na zem… Díky… Když jsem viděla, jak ho fackuje a třese s ním, zatím co se dítě zajíká, tak bych mu to, bohužel v klidu nevysvětlila. Nejsem psycholog, abych v situacích, kdy se ubližuje bezbraným jednala bez emocí. Co má a nemá dělat se ode mne dozvěděl, hulákala jsem z druhé strany silnice a pak jsem u něj přibrzdila a řekla mu, že chápu, že mu tečou nervy, ale musí se ovládat atd.

Myslím, že si udělala správnou věc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
29.8.19 12:20
@1mila2 píše:
Na me lidi posledni dobou taky divne koukaj, kdyz mi rve kocarek :roll:
Holka chce jit sama, ja bych ji i nechala, ale ten rev, kdyz chci aby sla za ruku…
Takze bud jde za ruku a ja ji vlastne s jecakem tahnu, nebo ji hodim do kocaru, abysme vubec nekam dosli, a to by se tam umlatila, jak je vztekla. A do tobo mi rve mladsi, ze se boji toho revu :roll: myslim, ze pri tom vypadam dost agresivne :roll: hlavne kdyz ji vlacim po tom chodniku. A kdyz uz se po 5ty majzne do hlavy o konstrukci kocarku, tak ji jednu flaknu na zadek, aby prestala a nezmrzacila se. Ona se vetsinou tak lekne, ze prestane a uz jen breci. Takze ja jsem taky ta, co reze placici dite, protoze ji proste behat posilnici mezi kamionama nechat nemuzu a jit jinudy proste taky nejde :roll:

To je docela sila. Uplne si predstavuju jak me nekdo nasilim rve do kocaru nebo me proti me vuli drzi za ruku, kdyz chci jit sama, a kdyz se kvuli tomu vztekam tak mi jeste nalozi na zadek. Nebo se nekde prastim o futra protoze sem nemotora a pritel me za to jeste sereze. Vzdyt to je strasny :D fakt se kolikrat nedivim, ze jsou ty decka casto tak vztekly. Kolik frustrace v nich musi byt, a rodice po nich jeste vyzaduji aby to v sobe dusili, misto aby tu frustraci proste ventilovali. Protoze na rvouci dite kazdej blbe cumi, bere se to jako neco nezadouciho :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
29.8.19 12:27

@orchidea2016 me to prislo jen divny, jak jsi videla z auta z buhvikolika metru, jak dusi dite? ALE ROZUMIM, trauma…

Pokud uz mas spatnou zkusenost s pomoci, tak to chapu, ze se drzis dale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
29.8.19 12:48
@Elessa píše:
Dite preci neni treba mlatit za zadne situace. Ani kdyz dela toto, ani kdyz utece z obchodu. Proc si lide mysli, ze je v poradku dite mlatit, kdyz nedela co chce dospely, nebo kdyz dela neco, cim si muze ublizit? Kdyby napr. vas manzel chtel jit do obchodu, kam vy byste nechtela, prislo by vam v poradku, ze vas tam dotahne a kdybyste se vztekala, tak vam jednu svihne? :roll: Da se to prece resit jinak :mavam:

Hm a jak teda? To by me taky zajimalo… Musime jit do obchodu a dite se vzteka a nechce. Tutu nunu Anicko, tak tam dneska nepujdeme a nebudeme mit co varit k obedu. Ale to nevadi, tutu, prece te kvuli tomu nebudu tyrat v kocarku, kdyz ty nechces. Nebo co? :roll: Nepsala jsem původní příspěvek, ale taky bych diteti jednu lupla, sedej do kocarku a jedem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
29.8.19 13:00

Já teda nevím, ale mám doma tříletou slečnu a nikdy jsem u ní nepoužila fyzický trest. Vždy jsme vše vyřešili po dobrém. Fyzické tresty nemám ráda, stejně je to k ničemu a dítě pak brečí ještě víc. A to vysvětlování není o tom, že je vše podle malé, ale o vzájemné dohodě kdy jsou spokojené obě strany. Když to jde u nás, musí to jít všude. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
29.8.19 13:03
@Russet píše:
Tak já taky nemůžu vědět, jestli ten, kdo praští dítě před obchoďákem, doma dítě netýrá :nevim: Ale neviděla jsem dotyčného. Jak to bylo ve skutečnosti. Pokud bych si byla jistá, že ho pomalu připravuje o život, budu ho bránit. Ne z auta. Ale zatím jsem se s tím nikdy nesetkala.

Nepřipravoval ho o život,– vědomě mu ubližoval. Bouchal to miminko do zad, liskal, štípal do tváří, zacpával pusu, třásl s ním. Mimino plakalo, zajíkalo se, lapalo po dechu. Byl na opačné straně silnice. Šla jsem k autu.Ta situace se mi zdála divná a než jsem nastoupila, sledovala jsem ho, abych jej neosočila zbytečně. Jakmile jej začal fackovat, ozvala jsem se. Nereagoval, mlčel. Nastoupila jsem, přijela jsem k němu a znova mu to zopakovala, že mu ubližuje, musí se ovládat, takto se k němu chovat nemůže, že potřebuje uklidnit, ne seřezat. Je mi z toho fakt smutno, v čem některé děti musí vyrůstat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
29.8.19 13:07
@jizvíková píše:
Treba protože když uteče z obchodu, může ho něco přejet. Malému dítěti to nevysvětlíš, ale plácnutí po zadku chápe

To nemyslite vazne ze ne :zed: Vubec nic neni duvodem pro biti ditete. Ani toto.

Edit: kdyz ho placnete, proc myslite, ze priste nevybehne z obchodu? Protoze se bude bat, ze ho zase uhodite, ne proto, ze bude vedet, ze toto delat nesmi. Vam by se libilo, kdyby vas v praci placali, protoze treba udelate neco, co se nesmi? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
29.8.19 13:25
@orchidea2016 píše:
Pěkný večer,
potkala jsem dnes chlapa s cca 14ti měsíčním chlapečkem ve sporťáku. Dítě plakalo, tátovi tekly nervy a začal s tím kočárem nevybíravě nadskakovat na zadních kolech. Čím víc plakal, tím víc s tím kočárem házel. Pak zastavil začal ho plácat po zádech, myslela jsem, že se dusí, tak jsem zpozorněla, jestli nebude potřebovat pomoct? Jenže chlápek to mimčo začal fackovat, šťouchat, zacpávat pusu. To už jsem nevydržela a vylítla na něj. Asi byl šokován, že ho u toho někdo viděl, mlčel, já hulákala. Sakra, musím na to pořád myslet… Přijde domů, třískne s ním někam, o něco…? Kde se ta agrese v těch lidech poslední dobou bere?! Ve zprávách, co týden mrtvé dítě… Volali byste policii, měla jsem udělat víc? A co třeba?

Myslím, žes udělala dobře…

Ono bohužel na dost lidí zabírá jen tvrdší přístup - např. je seřvat, je to smutné, ale je to tak…

A děkuju, že ses zastala toho chudáčka, těhlech dětí mi je vždycky líto, jsi hodná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
29.8.19 13:31
@Maminanamatersky píše:
Hm a jak teda? To by me taky zajimalo… Musime jit do obchodu a dite se vzteka a nechce. Tutu nunu Anicko, tak tam dneska nepujdeme a nebudeme mit co varit k obedu. Ale to nevadi, tutu, prece te kvuli tomu nebudu tyrat v kocarku, kdyz ty nechces. Nebo co? :roll: Nepsala jsem původní příspěvek, ale taky bych diteti jednu lupla, sedej do kocarku a jedem…

Tutununu a menit plany rozhodne neni treba. Vyborna je knizka Aha rodicovstvi. Z ni pochopite, proc je biti tak zle a jak to delat jinak ;) Dnes je tolik dostupnych informaci, staci jen chtit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí