Dvouleté dítě nepije nebo neumí pít

Anonymní
27.8.19 10:30

Dvoulete dite nepije, neumi pit

Holky, potrebuji poradit, co s tou moji holkou. Bude mit 2 roky a od zavedeni prikrmu valcime jak s jidlem, tak hlavne s pitim. Piti u ni byl vzdy problem, do roka mi nepila krome mm vubec nic, max 20 ml vody, davala jsem hodne kase, vse ridke, redene vodou. V roce prestala jist kase, jogurty, neji polevky a hlavne furt nepije. V jidle to do ni nedostanu, ovoce sni max 1 ks denne, meloun nechce, presnidavky taky ne,,mliko ani um nepije. Do ted pila jen mm 3× denne a 1 v noci a max 50 ml vody, pit ji nedonutily ani ty vedra, je schopna byt cele dopoledne v tom vedru venku a vubec nic nepit. Fakt s tim bojujeme, resila jsem to s doktory, psycholozkou a nic nepomohlo. Byla vysetrena, braly krev a nic nezjistili. Vyzkousela jsem vsechny lahve, ruzne piti, dzusy,,jupiky atd., lzickou, strikackou a nic. Nastesti diky mm neskoncila zatim na kapackach. Jenze od vcerejska nechce mm, odstavila se a nic nepije. Vcera jsem do ni nacpala asi jen150 ml, z toho sama vypila 50 ml zbytek strikackou, lzickou. Plus snedla vodovy nanuk. V noci hruza, nemohla spat, furt vzhuru, prso nechtela, vypila asi jen 50 ml ze sklenicky a pak usnula. Dnes rano uz skoro vubec necurala, fakt jen trosku a stejne nic nechtela pit a ani jist. Zkousela to i moje mamka a nic. Podarilo se mi do ni dostat jen 50 ml strikackou. Jsem z ni uplne bezradna a nevim co s ni. V nemocnici nas strasily, ze dostane sondu do zaludku, pokud nebude pit, to si neumim vubec predstavit, je uplne normalni, zive dite, furt nekde lita. Omlouvam se za roman, ale uz jsem z toho fakt nestastna, zkousela jsem vse, nutit, nenutit, nasilim a nic. Ona proste ani pit neumi, da si lok, polozi sklenicku a hotovo. To same z lahve, jednou se napije a polozi, nebo si to necha natect do pusy, polkne a konec. Co mam delat? Mely jste nektera taky ten samy problem? Co pomohlo a kdy se to zlomilo a dite zacalo pit? Fakt mam strach, ze si nejak poskodi ledviny, uz tak fakt curala malo, ale aspon curala a pila mm. Prosim neradit, ze mam dat lahev s dudlem, brcko, caj s medem atd. za ten rok a pul jsem vyzkousela naprosto vsechno a proste pit nebude. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5415
27.8.19 10:40

A kdyz zkusite ovoce v nejake pro ni zajimave forme? Dat na stul melouna vykrakeneho do nejakych tvaru? Zviratka atd? A nechat ji, zda si vezme bez nuceni sama? Pripadne jit a nechat ji uplne samotnou vybrat hrnicek? lahvicku? Ono vy ji znate nejlepe, kazda rada bude u takhle zaseknute treperendy draha, nikdo s ni netravi tolik casu, jako vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13993
27.8.19 10:41

Ty blaho to jste zkusili hodně. Dcerka nám taky blbě pije, ale rveme to do ní stříkačkou(kdyby to bylo na ní vypije max 50ml). Hodně dělám polévky. Kolik ti řekli, že má vypít???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
27.8.19 10:44
@Hanulka2016 píše:
A kdyz zkusite ovoce v nejake pro ni zajimave forme? Dat na stul melouna vykrakeneho do nejakych tvaru? Zviratka atd? A nechat ji, zda si vezme bez nuceni sama? Pripadne jit a nechat ji uplne samotnou vybrat hrnicek? lahvicku? Ono vy ji znate nejlepe, kazda rada bude u takhle zaseknute treperendy draha, nikdo s ni netravi tolik casu, jako vy.

To jsem zkousely, nakrajim ovoce, ma ho cely den na stole a nevsima si, max vyji co ji chutna, treba boruvky. Hrnicek jsme take zkousely, vybrala si s oblibenou peppou, da si dva loky a konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
27.8.19 10:45

A co kdyz proste tolik nepotrebuje pit? uz je dost velka a dobrovolne nevyzizni, to mi rekla i doktorka, kdyz ji nabizis a mela by zizen tak se proste napije.uz maji pud sebezachovy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
27.8.19 10:46

Urcite to je pro tebe stresujici, ale dite to vyciti. Prestala bych z toho delat vedu (alespon na oko pred ditetem). Polozila bych kelimek/sklenicku na stolek, by dite melo stale pristup k piti. Zkouseli jste si tuknout treba panakem? To moje deti maji rady. Velikostne je akorat do jejich malych rucicek. Pravidelne bych davala cucnout treba i jeden lok. Me starsi snad do 3 let pil maximalne 250ml za den, doktorka hubovala, ale vic jsem do nej proste nedostala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85403
27.8.19 11:07

@Kaci89 never tomu, nenapiji se proste, moje taky skoncila na kapackach v nemocnici, byla starsi o 2 roky.

No zavodnuje se kapackami, nam to trochu pomohlo v tom, ze ted vi, ze piti bud vypije nebo bude muset na hadicky…

Pokud necura a nepije, tak ale moc dlouho necekej, at ji neselzou ledviny.

Jinak pises, ze jsi zkousela vse - i bublinky? Fantu? Nebo proste bublinkovou vodu? Predpokladam ano, ale ptam se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85403
27.8.19 11:10

A s manzelem taky nepije? Kdyby ji jeden den mel na starost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
27.8.19 11:15

To, že si jednou, dvakrát lokne je normální, moje to tak dělá taky. Na jeden šup víc nevypije, tak častěji nabízím. Občas si už řekne i sama. Může to souviset s kojením, pití tolik nepotřebovala. Ono to vypadá, že tak velké deti už toho moc nevykojí, ale není to tak. Teď se možná musí sama přepnout do novych návyků-víc pít jiné nápoje. Nechala bych k dispozici, nabídla, nenutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
27.8.19 11:34
@Hanulka2016 píše:
A kdyz zkusite ovoce v nejake pro ni zajimave forme? Dat na stul melouna vykrakeneho do nejakych tvaru? Zviratka atd? A nechat ji, zda si vezme bez nuceni sama? Pripadne jit a nechat ji uplne samotnou vybrat hrnicek? lahvicku? Ono vy ji znate nejlepe, kazda rada bude u takhle zaseknute treperendy draha, nikdo s ni netravi tolik casu, jako vy.

To jsem zkousely, nakrajim ovoce, ma ho cely den na stole a nevsima si, max vyji co ji chutna, treba boruvky. Hrnicek jsme take zkousely, vybrala si s oblibenou peppou, da si dva loky a konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
27.8.19 11:37
@luci.no píše:
Urcite to je pro tebe stresujici, ale dite to vyciti. Prestala bych z toho delat vedu (alespon na oko pred ditetem). Polozila bych kelimek/sklenicku na stolek, by dite melo stale pristup k piti. Zkouseli jste si tuknout treba panakem? To moje deti maji rady. Velikostne je akorat do jejich malych rucicek. Pravidelne bych davala cucnout treba i jeden lok. Me starsi snad do 3 let pil maximalne 250ml za den, doktorka hubovala, ale vic jsem do nej proste nedostala :nevim:

Piti ma na stole neustale k dispozici, tukat jsme zkouseli a na ni to nefunguje :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85403
27.8.19 12:08

@neta30 ale tak ty dva loky staci. Moje 4,5 roku vic nez lok dva taky nevypije naraz. Dulezite je casto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
27.8.19 12:39

Asi hloupa rada, ale co kojenecka voda? Syn taky moc nechtel pit, na zkousku jsem koupila Rajec kojeneckou vodu a myslim ze mu chutna… At se mala brzy umoudri! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
27.8.19 13:13

To je docela mazec, to já vůbec neznám, dcera je od malinka hroznej „píč“ a stejně jsme skončili v 8m v nemocnici se zánětem ledvin :roll: A doktoři se nestačili divit, kolik toho vypije (vážili jsme pliny). No a co takový ty nápoje typu Kubík, je to sice sladký jak cecek, ale děti po tom jdou jak je to v hezký flasticce. Nebo kdyby viděla jak něco pijou jine děti, oblíbená teta apod? Tenhle fígl my děláme zase s jídlem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85403
27.8.19 13:28

@dickys zakladatelka psala, ze vyzkousela vse mozne ;) a treba moje pokud pije, tak nejcasteji cistou bublinkovou vodu, vyjimecne dzus a fantu, ale to jeste mene, nez vodu :nevim: a podle nalady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí