"Tatínek" magor

3871
28.8.19 23:50

Někteří muži to s malymi detmi neumí a pláč je stresuje natolik, ze se uchylí i k tomuhle. Asi bych na něho neřvala, ale snažila se mu ukazat, jak situaci vyresit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
28.8.19 23:59
@orchidea2016 píše:
Pěkný večer,
potkala jsem dnes chlapa s cca 14ti měsíčním chlapečkem ve sporťáku. Dítě plakalo, tátovi tekly nervy a začal s tím kočárem nevybíravě nadskakovat na zadních kolech. Čím víc plakal, tím víc s tím kočárem házel. Pak zastavil začal ho plácat po zádech, myslela jsem, že se dusí, tak jsem zpozorněla, jestli nebude potřebovat pomoct? Jenže chlápek to mimčo začal fackovat, šťouchat, zacpávat pusu. To už jsem nevydržela a vylítla na něj. Asi byl šokován, že ho u toho někdo viděl, mlčel, já hulákala. Sakra, musím na to pořád myslet… Přijde domů, třískne s ním někam, o něco…? Kde se ta agrese v těch lidech poslední dobou bere?! Ve zprávách, co týden mrtvé dítě… Volali byste policii, měla jsem udělat víc? A co třeba?

Nekoukej tolik na televizi. Agrese není záležitost posledních let. Místo hulákání jsi mu měla syna pomoct uklidnit. Policii bych fakt nevolala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
29.8.19 00:18

Tak to jste mě zas postavili nohama na zem… Díky… Když jsem viděla, jak ho fackuje a třese s ním, zatím co se dítě zajíká, tak bych mu to, bohužel v klidu nevysvětlila. Nejsem psycholog, abych v situacích, kdy se ubližuje bezbraným jednala bez emocí. Co má a nemá dělat se ode mne dozvěděl, hulákala jsem z druhé strany silnice a pak jsem u něj přibrzdila a řekla mu, že chápu, že mu tečou nervy, ale musí se ovládat atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
29.8.19 00:22

Tak mohl ho misto fackovani vzit radsi do naruce, ze jo. To by nejspíš pomohlo tisickrat vic. A kdybych tohohle byla svedkem, nejspíš bych mu to i doporucila. Nic vic bych ale asi nedelala. Nejake natrasani a klepání s ditetem snad neni hodno policie.. To jenom nejaky tatinek cholerik neudrzel nervy na uzde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
29.8.19 01:04
@Maminanamatersky píše:
Tak mohl ho misto fackovani vzit radsi do naruce, ze jo. To by nejspíš pomohlo tisickrat vic. A kdybych tohohle byla svedkem, nejspíš bych mu to i doporucila. Nic vic bych ale asi nedelala. Nejake natrasani a klepání s ditetem snad neni hodno policie.. To jenom nejaky tatinek cholerik neudrzel nervy na uzde..

Ne, to samozřejmě není. Facky a bouchání do zad? Nevím, kde je hranice? Názory lidí v mém okolí se různí… Děkuji za reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
29.8.19 01:53

Agrese je v lidech kvuli de*lninu zpusobu vychovy poslednich generaci a kvuli spatnemu nastaveni spolecnosti…zrovna diskutuji ve vedlejsi diskusi, kde se agresivnimu diteti doporucuji naplacat zpet…no, jak to ma pak asi dopadnout?
Tyhle situace se tezko posuzuji zvenci a uz vubec z popisu…tezko rict, ziju v zahranici kde by tohle na policii bylo, nesmite byt fyzicky agresivni k detem…a k nikomu. Jako voditko rikaji - predstav si stejnou scenu, ale misto ditete dospelou osobu, zenu napriklad. Prislo by ti stejne chovani v poradku? Volala bys policii? Jestli jo, tak prece stejne chovani nemuze byt v poradku vuci vyrazne slabsimu diteti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
29.8.19 04:17

Jojo.. I matka toto dokáže. Nedávno jsem potkala na hřišti matku s cca 10 měsíční holčičkou. Byla s kamarádkou, krere dítě spalo. Holčička jecela, vztekala se, nechtěla být v kočáru, dávala ji do houpačky, tak taky jecela, dala ji presnidavku, to nechtěla a ještě horší řev. Matka ji vytáhla, zarvala nes. er me už Viktorie, dala 4 rány na zadek a hodila do kočáru. Její Kamarádka stala jak oparena. Rozloučila se s ní a odešla. Matka nechala holčičku v kočárku řvát, až dech snad nemohla popadnout a zapálila si. Bylo mi z toho úplně zle :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
29.8.19 04:17

@orchidea2016 podle me jsi mohla vystoupit a jit mu pomoci :pocitac: hulakat na nej z auta :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
29.8.19 06:06

@orchidea2016 když to je tak: viděla jsi nějaké fackování, žďuchání do zad, zacpávání pusinky -) půlka lidí ti napíše, že kdoví jak to bylo, asi ho jen poplácával, prostě chudák tatínek cholerik; nebo že je to jen rozdílný způsob výchovy nebo že jsi mu měla spíš jít pomoct a ne uvažovat o policii :think: za dva dny se pak ukáže, že tatínek měl už takový nervy, že s dítkem hodil o zem a najednou se vyrojí davy a ptají se, proč nikdo dřív nic neudělal, copak si toho nikdo nevšiml, jak to, že se dítka nikdo nezastal atd.
V dnešní době, kdy je na jednu věc sto názorů, každý ti vysvětlí po svém, co jsi vlastně viděla a jak jsi měla reagovat, je jakýkoli zásah nezúčastněné třetí vždy problém-) vždy se najde někdo, kdo ti řekne, že jsi reagovala zbytečně přehnaně, na co PČR, nebo naopak někdo, kdo se zhrozí, že jsi nezasáhla víc a chudák dítko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
29.8.19 06:17

Na me lidi posledni dobou taky divne koukaj, kdyz mi rve kocarek :roll:
Holka chce jit sama, ja bych ji i nechala, ale ten rev, kdyz chci aby sla za ruku…
Takze bud jde za ruku a ja ji vlastne s jecakem tahnu, nebo ji hodim do kocaru, abysme vubec nekam dosli, a to by se tam umlatila, jak je vztekla. A do tobo mi rve mladsi, ze se boji toho revu :roll: myslim, ze pri tom vypadam dost agresivne :roll: hlavne kdyz ji vlacim po tom chodniku. A kdyz uz se po 5ty majzne do hlavy o konstrukci kocarku, tak ji jednu flaknu na zadek, aby prestala a nezmrzacila se. Ona se vetsinou tak lekne, ze prestane a uz jen breci. Takze ja jsem taky ta, co reze placici dite, protoze ji proste behat posilnici mezi kamionama nechat nemuzu a jit jinudy proste taky nejde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122406
29.8.19 06:27

Policajti by s tím nic neudělali. Pomohl bych tatínkovi dítě uklidnit. Nic jiného se v této situaci dělat na nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.8.19 07:19
@orchidea2016 píše:
Tak to jste mě zas postavili nohama na zem… Díky… Když jsem viděla, jak ho fackuje a třese s ním, zatím co se dítě zajíká, tak bych mu to, bohužel v klidu nevysvětlila. Nejsem psycholog, abych v situacích, kdy se ubližuje bezbraným jednala bez emocí. Co má a nemá dělat se ode mne dozvěděl, hulákala jsem z druhé strany silnice a pak jsem u něj přibrzdila a řekla mu, že chápu, že mu tečou nervy, ale musí se ovládat atd.

Tak třeba včera jedna maminka řekla, ze dceři bez milosti, protože jí zdrhla z obchodu, dala na zadek před dveřmi. Kdybych to viděla bez těch informací okolo, mohla bych si myslet, že právě dochází k týrání dítěte. Měla jsem volat policii? :roll: Já se druhým do výchovy nepletu. Ostatně si málokdy všimnu, že někdo něco dělá, protože vedu vlastní dítě, většinou se na něco ptá a já jsem soustředěná na něj. A na to, aby nás při probírání nesmrtelnosti brouka něco neporazilo.

Ječením se nikdy nic nespravilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
29.8.19 07:59
@orchidea2016 píše:
Pěkný večer,
potkala jsem dnes chlapa s cca 14ti měsíčním chlapečkem ve sporťáku. Dítě plakalo, tátovi tekly nervy a začal s tím kočárem nevybíravě nadskakovat na zadních kolech. Čím víc plakal, tím víc s tím kočárem házel. Pak zastavil začal ho plácat po zádech, myslela jsem, že se dusí, tak jsem zpozorněla, jestli nebude potřebovat pomoct? Jenže chlápek to mimčo začal fackovat, šťouchat, zacpávat pusu. To už jsem nevydržela a vylítla na něj. Asi byl šokován, že ho u toho někdo viděl, mlčel, já hulákala. Sakra, musím na to pořád myslet… Přijde domů, třískne s ním někam, o něco…? Kde se ta agrese v těch lidech poslední dobou bere?! Ve zprávách, co týden mrtvé dítě… Volali byste policii, měla jsem udělat víc? A co třeba?

To je fakt hrozný, chudák dítě 8o A kdo ví, co se děje za zavřenýma dveřma. Nevím, co bych udělala, když jsem v šoku tak spíš zamrznu. Já zas nedokážu vymazat obrázek feťáka, kterej lítal v podvečer s plačícím miminkem po Václaváku.. :,( to miminko bylo úplně vyhublý :,( :,( A těch policajtů je na Václaváku i dost…tenkrát mě to regulérně rozbrečelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
29.8.19 08:34
@1mila2 píše:
Na me lidi posledni dobou taky divne koukaj, kdyz mi rve kocarek :roll:
Holka chce jit sama, ja bych ji i nechala, ale ten rev, kdyz chci aby sla za ruku…
Takze bud jde za ruku a ja ji vlastne s jecakem tahnu, nebo ji hodim do kocaru, abysme vubec nekam dosli, a to by se tam umlatila, jak je vztekla. A do tobo mi rve mladsi, ze se boji toho revu :roll: myslim, ze pri tom vypadam dost agresivne :roll: hlavne kdyz ji vlacim po tom chodniku. A kdyz uz se po 5ty majzne do hlavy o konstrukci kocarku, tak ji jednu flaknu na zadek, aby prestala a nezmrzacila se. Ona se vetsinou tak lekne, ze prestane a uz jen breci. Takze ja jsem taky ta, co reze placici dite, protoze ji proste behat posilnici mezi kamionama nechat nemuzu a jit jinudy proste taky nejde :roll:

Dite preci neni treba mlatit za zadne situace. Ani kdyz dela toto, ani kdyz utece z obchodu. Proc si lide mysli, ze je v poradku dite mlatit, kdyz nedela co chce dospely, nebo kdyz dela neco, cim si muze ublizit? Kdyby napr. vas manzel chtel jit do obchodu, kam vy byste nechtela, prislo by vam v poradku, ze vas tam dotahne a kdybyste se vztekala, tak vam jednu svihne? :roll: Da se to prece resit jinak :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
29.8.19 10:06
@Barfiy píše:
@orchidea2016 podle me jsi mohla vystoupit a jit mu pomoci :pocitac: hulakat na nej z auta :zed:

Pomoci?! S čím pomoct?! Ubližovat vlastnímu miminu?! Prosím Vás, Vy se nad sebou zamyslete… Pokud nezvládám dětský pláč, nemám zřejmě psychiku v pořádku a vyhledám psychiatra, ať mi pomůže se sebeovládáním a nečekám, až se toho zhostí cizí ženská na druhé straně ulice… Pokud Vás některé irituje slovo „hulákala“, dosaďte si " důrazným hlasem jsem jej požádala, aby ihned zanechal svého jednání".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí