"Tatínek" magor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6735
29.8.19 14:02
@orchidea2016 píše:
@baimoli
Mám to stejně.
Od doby, kdy jsem se takto vměšovala do situace, kdy agresivní chlap mlátil družce hlavou o auto a tloukl jí pěstí do obličeje. Napadl mne také, ji nacpal do auta a ujel. Proto už si na hrdinku nehraji.
@Elessa
Souhlasím, nemám nervy,– nechám plakat, ale neubližuji.Starší děti zde neřeším, bylo to miminko/batole v kočárku.

Za mě ten „tatínek“ byl magor a je dobře, že jsi nezůstala lhostejná. Bohužel lidé jsou agresivní a může se stát, že pak zbije ještě tebe, je to hrůza :?
PS: Děti nemlátím a ten, kdo to dělá mi připadá jako srab. A mlátit mimino nebo batole? To nikdy nepochopím. Osobně jsem mlácená byla a svou matku jsem za to dlouho nenáviděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.8.19 15:13
@orchidea2016 píše:
Nepřipravoval ho o život,– vědomě mu ubližoval. Bouchal to miminko do zad, liskal, štípal do tváří, zacpával pusu, třásl s ním. Mimino plakalo, zajíkalo se, lapalo po dechu. Byl na opačné straně silnice. Šla jsem k autu.Ta situace se mi zdála divná a než jsem nastoupila, sledovala jsem ho, abych jej neosočila zbytečně. Jakmile jej začal fackovat, ozvala jsem se. Nereagoval, mlčel. Nastoupila jsem, přijela jsem k němu a znova mu to zopakovala, že mu ubližuje, musí se ovládat, takto se k němu chovat nemůže, že potřebuje uklidnit, ne seřezat. Je mi z toho fakt smutno, v čem některé děti musí vyrůstat…

Bohužel, děti i umírají následkem činů svých rodičů. A dalších blbých dospěláků (války, autonehody, hladomor…) Pokud bych opravdu viděla známky týrání, řekla bych to na policii, jinak bych se starala sama o sebe. Protože veškeré děti opravdu od týrání zachránit nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
30.8.19 04:54
@MichaelkaT píše:
To je docela sila. Uplne si predstavuju jak me nekdo nasilim rve do kocaru nebo me proti me vuli drzi za ruku, kdyz chci jit sama, a kdyz se kvuli tomu vztekam tak mi jeste nalozi na zadek. Nebo se nekde prastim o futra protoze sem nemotora a pritel me za to jeste sereze. Vzdyt to je strasny :D fakt se kolikrat nedivim, ze jsou ty decka casto tak vztekly. Kolik frustrace v nich musi byt, a rodice po nich jeste vyzaduji aby to v sobe dusili, misto aby tu frustraci proste ventilovali. Protoze na rvouci dite kazdej blbe cumi, bere se to jako neco nezadouciho :roll:

No, tak ja s ni budu radeji zavrema doma, protoze 20ti mesicni dite samotny po ulici proste chodit nenecham. A kdyz nahodou pujdeme a bude se v kocarku mydlit do hlavy, tak ji necham a pojedu rovnou do nemocnice, protoze tu hlavu si o ten kov proste rozbije. Kdyz breci, protoze spadne, nebo narazi, tak ji normalme utisim, ale kdyz si neco vyrvava, tak proste nemuzu jinak. Me se strasne libi, jak je dnes spousta informaci a jak se maji deti vychovavat jinak a bla bla bla… a pak jsou ty clanky, jak dnesni lidi neumi vychovat dite a je to samej rozmazlenec a nevychovanec. Nerikam, ze biti je spravna cesta, ale nechat deti delat si co chcou, urcite spravna cesta neni. Jeden rodic neco zakaze, dite ho bouchne, serve a rekne ze to rekne druhemo rodici a uvidi se. Druhy rodic to povoli a dite jeste na prvniho rodice vyplazne jazyk :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
30.8.19 08:03
@1mila2 píše:
No, tak ja s ni budu radeji zavrema doma, protoze 20ti mesicni dite samotny po ulici proste chodit nenecham. A kdyz nahodou pujdeme a bude se v kocarku mydlit do hlavy, tak ji necham a pojedu rovnou do nemocnice, protoze tu hlavu si o ten kov proste rozbije. Kdyz breci, protoze spadne, nebo narazi, tak ji normalme utisim, ale kdyz si neco vyrvava, tak proste nemuzu jinak. Me se strasne libi, jak je dnes spousta informaci a jak se maji deti vychovavat jinak a bla bla bla… a pak jsou ty clanky, jak dnesni lidi neumi vychovat dite a je to samej rozmazlenec a nevychovanec. Nerikam, ze biti je spravna cesta, ale nechat deti delat si co chcou, urcite spravna cesta neni. Jeden rodic neco zakaze, dite ho bouchne, serve a rekne ze to rekne druhemo rodici a uvidi se. Druhy rodic to povoli a dite jeste na prvniho rodice vyplazne jazyk :P

To je prave ono, lide si mysli, ze kdyz dite nebudou mlatit, bude nevychovane. Jenze ono nebude. Je rozdil mezi liberalni a respektujici vychovou. Liberalni nevede k nicemu dobremu stejne jako biti, ale respektujici vychova je uplne neco jineho. Nejdrive si o tom neco zjistete a az dite zacnete vychovavat s respektem, muzete rikat co jde a co nejde ;) My jsme jeste dite nikdy neuhodili a opravdu jsme nemuseli menit plany a byt otrokem ditete, kdyz plakalo. Jasne ze place, kdyz nechce delat co je prave potreba, ale asi tak minutu a hysterak kvuli tomu fakt nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
30.8.19 13:31
@Elessa píše:
To je prave ono, lide si mysli, ze kdyz dite nebudou mlatit, bude nevychovane. Jenze ono nebude. Je rozdil mezi liberalni a respektujici vychovou. Liberalni nevede k nicemu dobremu stejne jako biti, ale respektujici vychova je uplne neco jineho. Nejdrive si o tom neco zjistete a az dite zacnete vychovavat s respektem, muzete rikat co jde a co nejde ;) My jsme jeste dite nikdy neuhodili a opravdu jsme nemuseli menit plany a byt otrokem ditete, kdyz plakalo. Jasne ze place, kdyz nechce delat co je prave potreba, ale asi tak minutu a hysterak kvuli tomu fakt nema.

Kdyz ja mam deti vztekly. Nase holka ma hysterak i proto, ze sama od sebe spadne (treba zakopne, nebo se ji zamota hlava kdyz se toci dokola), zacne rvat a mlatit hlavou o zed, nebo o zem. Nevim proc, ale syn to v tomhle veku delal taky. Za to ji nerezu, vezmu ji, ze ji uklidnim a ona mi u toho nafackuje. No, tak ji jednu liznu zpatky a je klid. Nemuzu se preci nechat mlatit.
Kamosky syn nic z toho, co nase deti nedela. Sedne si v koute a sedi. Nelita, nemluvi, proste jako by nebyl. Mejch deti je vsude plno.

A jak tu nekdo pise, ze kdyz dite utika pod auto a my mu narezeme, ze se to nedela, ze tim to dite nepochopi, ze mu hrozi nebezpeci, ale bude se bat, ze zase bude vejprask… tak teda mame udelat co? Hodit ho pod to auto, aby si teda pamatovalo, ze od toho auta to boli a proto ma jit na chodniku?

Az s prichodem deti jsem zjistila, ze ta vychova neni tak cernobila jak se zda, protoze deti nejsou vsechny stejne. Kluk mi v necelych 2letech chodil bez pliny a kdyz jsem zaravala zastav, tak zastavil. Holka ma plinu porad a na zasta fakt nezastavi. Ohlidne se, zjisti ze za ni letim a jeste prida. Tak co s ni? :think:

No a netlucene dite neznamena nevychovane. Jen upozornuju na to, ze dnes je podle vsech vsude vsechno k precteni a proto nechapu, pro je jeste tolik nevychovanych rodicu. Preci kdyz jdu po chodniku a proti me nekdo dalsi, tak se uhnu i s ditemem nastranu. Proc je pro rodice problem na tohle deti upozornovat? Ze se ostatni deti nebijou, ze u ciziho kocarku nemusej rvat jako paviani, ze kdyz nekdo kouka do telefonu, tak neni slusny mu cumet pres rameno zda nehraje hry. Ze neni normalni v cekarne nebo v parku slapat botama po lavicce?

A moje segra rika, ze mam hodny deti. Kdyz s nima jde, tak ji poslouchaj. Jde ale tam, kam chcou oni a koupi jim vsechno, na co si vzpomenou. A takovejch rodicu, je dneska docela dost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
13.9.19 21:43
@Elessa píše:
To nemyslite vazne ze ne :zed: Vubec nic neni duvodem pro biti ditete. Ani toto.Edit: kdyz ho placnete, proc myslite, ze priste nevybehne z obchodu? Protoze se bude bat, ze ho zase uhodite, ne proto, ze bude vedet, ze toto delat nesmi. Vam by se libilo, kdyby vas v praci placali, protoze treba udelate neco, co se nesmi? :think:

No radšej dať dieťaťu na zadok, nech tam má aj odtlačok ruky, ako keby malo vybehnúť na cestu a tam by ostal odtlačok z neho!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
3.11.19 11:03

Wow, tak to mě dost fascinuje, kolik lidí by nic nedělalo. Každý rok je utýráno několik dětí, kde většinou okolí moc dobře ví, že se v rodině něco děje dlouhodobě a dítě umře proto, že nezasáhnou. Co se malých dětí týče, jsem pro udělat radši zbytečný humbuk než něco opomenout. Bít dítě v kočárku rozhodně není v pořádku (jako z mého pohledu není v pořádku bít žádné dítě, ale ne, na pár plácnutí na zadek volat policii nebudu). A ano, často vidíme jen nějaký výsek událostí, nevíme kontext, ale pokud se někdo chová takto nepřiměřeně (jak je v příspěvku popsáno) vůči dítěti na veřejnosti, pak je celkem šance, že doma to o moc lepší nebude. Zkušenosti mám v tomhle ohledu bohužel dost bohaté.
A ještě upozornění - každý občan ČR má ohlašovací povinnost, pokud vidí, že je nějaké dítě ohroženo, zanedbavano, zneužíváno či týráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí