Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejela bych. Neutikas před problémy, ale nechceš se vídat s nepříjemnými lidmi, co s tebou mají nějaký problém a ani ti to neumí říct do očí. To bych mu řekla. ![]()
Tvůj přítel by to měl řešit a vyřešit, ne ty. On má tátu srovnat aby se nepletl do věcí do kterých mu nic není a zařídit aby ses cítila na návštěvách komfortně. Upřímě mě zaráží že tvůj přítel po tomhle chce za tatínkem jet. Buď s tátou souhlasí, nebo ještě není dost dospělý a bojí se ho, nebo nevím co ještě ale měl by se mu postavit a určit meze. Tohle bych nazvala mamánek ale k tátovi. Pokud tohle nedokáže vyřešit asi bych byla ve střehu, jestli v budoucnu dokáže „ochránit rodinu“ před vnějšími vlivy. Ve chvíli kdy se partner nechá takhle ovlivňovat a kecat si to života rodičema něco není v pořádku, není to normální a vyžadovala bych aby byl chlap a vyřešil to. Vždyť pokud mu tatínek takhle kecá do života nemůže tvůj kluk po tobě chtít abys to akceptovala. To si potom může vybrat jestli bude žít svůj život a vztah podle sebe nebo jestli se bude „držet tatínkovy sukně“… omlouvám se za trochu tvrdší výraz. Ale tvůj přítel má páky jak to udělat. Přece s ním může omezit styk dokud se nebude chovat uctivěji. Ty tyhle páky nemáš, a ani to svým způsobem není tvůj problém.
Asi se nudí no. Ocenila bych na přítelovi, kdyby mu na to něco napsal a tak. Ale jemu to prostě dělá problém. Jeho tatínek se podle mě nechová jak dospělí člověk. Sám podle mě nemá uspořádaný svůj život a řeší přítele a i ten můj život, což mě vadí víc.
Asi na Tebe žárlí a chce Tě synkovi rozmluvit. Se divím, takové chování většinou přísluší matinkám. Nejela bych tam a přítel by ho měl srovnat do patřičných mezí. A schválně bych popátrala po důvodu rozvodu.
Ne, nikam bych nejela. A do budoucna bych otci přítele nic neříkala o financích, platbách, práci ani FB.
@Anonymní píše:
@AnastazieB Všechno mu říkal přítel, krom fb..ten si našel někde sám
No a to je škoda. S přítelem bych si o tom promluvila. Rodiče se můžou chovat všelijak když jim to dovolíš.
Řekla bych, hlavně s ohledem na napsané, včetně formy jakou jsi to prezentovala, že budeš asi hodně mladá. Já jako starší harcovnice, životem ošlehaná a podruhé vdaná to vidím asi takhle. Tatínek tvého přítele s tebou má evidentně problém. Otázka je, jestli jen s tebou nebo jestli by měl tento problém s každou přítelkyní jeho syna. Nicméně když vypustíme informace které mu dal tvůj přítel, určitě není běžné, aby někdo o generaci starší pročmuchával FB a pátral po tom, zda má přítelkyně jeho syna druhý profil. Tohle dělá z nějakého důvodu a nic dobrého z toho nekouká. Nejela bych a poprosila bych přítele, aby si s otcem ujasnil vztahy a chováni k tobě. Pokud přítel ale podléhá otci, třeba z důvodu jeho finanční přízně, bude to u vás těžké.
Mám dotaz. Přítele rodiče jsou rozvedený. Jezdíme občas k jeho tátovi na víkend a teď tam máme jet znovu. Dnes ale přítelovi napsal táta takový kraviny. Vynadal mu, že mu neřekl, že jel k doktorovi a že mu nic neřekl. Jen jel kvůli tomu, že má problémy s tím, že hubne. A to bydlí přítel se mnou a je plnoletý..Ale to je jedno. Co mu ještě napsal, tak to, že jsem si založila druhý fb a hrozně to začal řešit. Že mám prostě druhý facebook od května. Úplně mu to začal psát, jako že to je něco neúnosného, jako bych přítele podváděla, že si prej o tom s ním jako promluví..a dělal z komára velblouda. Přitom jsem si ho založila proto, že jsem měla hodně pratel a mazat to byl nesmysl. Přítel o tom ví od začátku a tak mu to i napsal. On mu pak psal, že ten facebook mám na flirtování s jinými😃 což už mě fakt naštvalo. Neřekni, kdybych tam měla nějaký divný fotky, ale nic tam nemám😃 proste jsem si založila nový facebook kde mám opravdu jen své přátelé. Nikdy jsem ho nepodvedla, nic. Nevím co ho vede k tomu, mě takto osočovat a proč si mě všude vyhledává. S přítelem jsem rok a půl a on se furt podle mě zbytečně míchá do věcí a dělá si vlastní přesvědčení. Stará se o naše finance, co vše platíme, stará se o mou práci. Vyčítá nám, že jsme si pořídili psa. Já mám pocit, že to furt ale není jeho věc. Moji rodiče takovýto věci neřeší a respektují moje rozhodnutí. Poradí mi, ale nic mi nevyčítají a už vůbec mi nevypisují žádné pomluvy. Nevím, nepříjde mi to normální a když už má se mnou problém, tak ať mi to napíše,
nebo řekne. Přítel mě tlačí, abych s nim jela na ten víkend k tátovi, ale je mi to prostě proti srsti. Přítel mi řekl, že prý utíkám před problémy. Zajímá mě váš názor, jestli byste tam jeli, nebo ne. Nebo jestli to moc řeším? Nevím. Každopádně mě to mrzí