Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Buď ráda že o vás nejeví zájem a najdi si lepšího chlapa. Pokud chceš peníze jdi na odspod - tam ti pomůžou sepsat žádost k soudu o určení vyhradni péče a alimenty. Jinak za mě lepší když se nestará než aby ho chtěl každý druhý týden ne? ![]()
@Lynette pro koho lepsi? pokud to neni nasilnik a dokaze se o syna postarat, ma ho rad, tak to urcite lepsi neni.
Sobeckost nekterych zen nezna mez…
Jdi na OSPOD, tam ti poradi skrz alimenty. Muzes dostat nejakou castku i pro sebe.
Třeba je to obranný mechanismus, bojí se, že o syna tak jako tak přijde (a ono to tak často je, protože spousta matek odchod partnera nezvládne a mstí se pak přes děti). Nechci ho tedy omlouvat, dělá to blbě. V zájmu syna bych se ale snažila o maximální udržení kontaktu s otcem. Komunikuje s tebou nějak? Chápu, že to pro tebe teď není lehké, ale dokázala by sis s ním sednout a nějak rozumně si promluvit? Jinak OSPOD, tam ti poradí ohledně alimentů i styku otce s dítětem, je vhodné, abyste to měli posvěcené soudem.
@blobfish já bych se rada dohodla mimosoudně. Předně jak říkáš sednout si a říct si co kdy a jak chce malého jak a kdy bude posílat alimenty. Proste rozumná dospěla dohoda, ale nebudu se mu ani vnucovat on je ten typ slova slova a žádné činy totiž a já mu psát kdy se přijde podívat za synem nechci on sám má teď ukázat jemu ne mě jemu jaký je táta a ze ho má rad a snažit se alespoň tak to vidím já no.. tak doufám ze ted jenom trucuje chvíli a brzo se ozve a nějak se dohodneme
Máš moje sympatie, že jsi jej dokázala opustit. Jinak peníze už poslat mohl, ale třeba ještě nedošly. Pokud to placení bude zdržovat, tak je to jen další potvrzení mého názoru, že dospělí rádi říkají, jak jsou s tím druhým „kvůli dítěti“, ale jak mají pro to dítě i něco reálně dělat, tak je najednou problém. Držím ti palce, ať máš úctu k sobě i svému dítěti. Tím si zvyšuješ šanci, že příště si už najdeš kvalitního a slušného partnera.
@katuska1984 píše:
@Lynette pro koho lepsi? pokud to neni nasilnik a dokaze se o syna postarat, ma ho rad, tak to urcite lepsi neni.
Sobeckost nekterych zen nezna mez…
No myslím že pro oba lepší. Střídavá péče dětem nesvědčí.
@Anonymní píše:
@blobfish já bych se rada dohodla mimosoudně. Předně jak říkáš sednout si a říct si co kdy a jak chce malého jak a kdy bude posílat alimenty. Proste rozumná dospěla dohoda, ale nebudu se mu ani vnucovat on je ten typ slova slova a žádné činy totiž a já mu psát kdy se přijde podívat za synem nechci on sám má teď ukázat jemu ne mě jemu jaký je táta a ze ho má rad a snažit se alespoň tak to vidím já no.. tak doufám ze ted jenom trucuje chvíli a brzo se ozve a nějak se dohodneme
Tak to ti vřele nedoporučuju. Můžete se samozřejmě dohodnout mimosoudně (on by vás soud k té dohodě stejně tlačil, nechtěl by rozhodnout o vás bez vás), ale štempl vám na tu dohodu musí dát soud, jinak to bude všechno jen o důvěře. Pokud nebudete mít soudem posvěcenou dohodu, nebudeš mít moc o co opřít případné vymáhání alimentů (on tedy vyživovací povinnost má i bez „papíru“, ale je dobrý mít jasně daný, o jakou částku jde), no a taky si partner bude například moct syna kdykoli odvézt a nenaděláš nic, protože k němu má naprosto stejná práva jako ty. Opravdu, nedělejte stejnou chybu jako x jiných párů a nespoléhejte na to, že se vždycky dokážete na všem dohodnout. Často to nefunguje.
@blobfish píše:
Tak to ti vřele nedoporučuju. Můžete se samozřejmě dohodnout mimosoudně (on by vás soud k té dohodě stejně tlačil, nechtěl by rozhodnout o vás bez vás), ale štempl vám na tu dohodu musí dát soud, jinak to bude všechno jen o důvěře. Pokud nebudete mít soudem posvěcenou dohodu, nebudeš mít moc o co opřít případné vymáhání alimentů (on tedy vyživovací povinnost má i bez „papíru“, ale je dobrý mít jasně daný, o jakou částku jde), no a taky si partner bude například moct syna kdykoli odvézt a nenaděláš nic, protože k němu má naprosto stejná práva jako ty. Opravdu, nedělejte stejnou chybu jako x jiných párů a nespoléhejte na to, že se vždycky dokážete na všem dohodnout. Často to nefunguje.
Ale zase o alimenty mužů zažádat až 3 roky zpětně. A zrovna teď je to pořad čerstvé takže počkám jak se zachová v budoucích dnech a pokud potom bude platit pravidelně pokud se dohodneme rozumně tak není důvod to řešit soudně ale pokud platit nebude tak se obrátím na soud to je jasné jsou to peníze pro maleho ne pro mě.
@Anonymní píše:
Ale zase o alimenty mužů zažádat až 3 roky zpětně. A zrovna teď je to pořad čerstvé takže počkám jak se zachová v budoucích dnech a pokud potom bude platit pravidelně pokud se dohodneme rozumně tak není důvod to řešit soudně ale pokud platit nebude tak se obrátím na soud to je jasné jsou to peníze pro maleho ne pro mě.
No, kdo chce kam, tvoje věc. Jak jsem psala, není to jen o alimentech. Jestli jsi v pohodě s tím, že si tatínek může syna kdykoli vzít k sobě, nevrátit ti ho a ty se nebudeš mít jak okamžitě bránit (policie s tím neudělá naprosto nic), klidně se dohodněte jen ústně.
Ahoj holky, já nad tím pořad přemýšlím. Před týdnem od nás odešel tatínek syna ( 15 měsíců ) musela jsem ho vyhodit, ale to je dlouhý příběh skratka po 3 letech mi řekl, že ten vztah nikdy nechtěl a zůstal semnou jenom kvůli synovi podle toho se ke mě i choval že… no už to zašlo tak daleko, že jsem měla deprese dost často a jako Mama nefungovala na 100%. Co odešel tak se cítím lépe a se synem si čas užíváme naplno a já se cítím vyrovnanější. Není to tak dlouho je to par dní, ale bojuju s myšlenkou jestli se bude o malého zajímat. Říkala jsem si, že rodiče jeho určitě se budou ptát ( žijí na Slovensku ) a chtít vědět o vnoučeti, ale co se jeho Mama dozvěděla, že spolu nejsme tak řekla tehdy při dopisování ze buď prijedeme všichni nebo nikdo a to jsem chtěla přijet s malým na naše naklady aby po půl roce videli malého. Každopádně tatínek odešel a 14 dni se neozval ani nezeptal a pak si přijel jenom pro věci a odstehoval se do vlastniho už je to skoro týden a pořad nic a výplatu měl včera a taky nic neposlal. Známí kolena mě si mysli, ze už se neozve ze se na nás úplně vykašle. A já bych tak řekla ze ho znám a tohle by neudělal. Zajímá mě i když je to nepříjemné téma jaké mate zkušenosti vy maminky co během vaši mateřské vás tatínek opustil. On vi ze moje mateřská a úřady daji dohromady tak nějak na nájem ale ne na to ostatní zejo, beru mateřskou a příspěvek na bydlení. Vubec nevím co si o něm mam myslet a překvapuje me jak na malého kašle. Malý u nějž když tu byl pro věci u něj i brecel když si ho vzal na ruce a nechtěl u nej ani ty poslední dny být na rukách i když jsme byli spolu ještě pořad natahoval ruce ze chce ke mě. Vůbec tomu nerozumím ale myslím si ze i to je důvod proč se neozývá, že malý k němu pořad nějak nenašel vztah ani.. co myslíte vy bubu rada za vaše názory a zkušenosti jenom prosím žádné nadavky je to pro mě těžké období tak snad tu na mě nikdo nebude útočit jak to občas vidím. Děkuji holky moc