Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, je pro děti nebezpečné z hlediska výparů, když se o Vánocích taví olovo? Přeci jenom jim uškodí mnohem menší dávka než dospělím a když by tavila celá rodina (7 lidí) tak by to podle mne nebylo dobré.
Tak kdyz ty vypary nebudete cichat… My meli pred par lety takovy set z Neoluxoru, byla tam takova malinka sberacka, do ktere se olovo vlozili, melo to dlouhe drzatko, takze si clovek mohl drzet odstup.
Pokud mate fakt obavy, muzete si k liti olova koupit respiratory a je vyreseno, ne?
A nezapomeňte se s těmi respirátory pak vyfotit před vánočním stromkem!!! To bude nezapomenutelné.
Já bych tavila u zapnuté digestoře. Nebudete tavit týden, bude to chvilka. A pokud to bude čisté olovo bez bordelu, tak to ani nebude moc smrdět.
@Poustevnice píše:
A nezapomeňte se s těmi respirátory pak vyfotit před vánočním stromkem!!! To bude nezapomenutelné.
AHoj, dnes byl manžel s dětmi na vánoční návštěvě u dědy. On je se vším vždy v pohodě a dělají ze mě hysterku, neříkám, že občas nejsem, jak jde o děti. Rozhodli se, že budou lít olovo se synem. Syn stál přímo u hrnce a lehce ho postříkala voda z hrnce na obličej (ne nic horkého) a ještě si olovo i pak sám vytáhl. Kdybych tam byla nesouhlasila bych s tím a teď panikařím. Nic hrozného se nestalo podle nich, ruce si umyl. Samozřejmě vím, že olovo je jedovaté a nebezpečné a i když synovi nic není, tak jsem opravdu naštvaná. Muselo to ze mě ven
postříkalo vás jako děti někoho voda při lití olova? ![]()
Olovo se při teplotách použitých při tavení a odlévání neodpařuje, vždyť je to kov. Jen je potřeba si po práci umýt ruce, aby se nedostalo do těla ústy. S olovem se běžně pracovalo při montáži kabelů a také v tiskárnách v sazárně a při dodržování běžné hygieny to nikomu nevadilo. Jiná věc jsou rozpustné olovnaté sloučeniny.